יום שישי, יוני 19, 2026

החגיגה הלטינית של אנטוניו קרמונה ופבלו רוזנברג

מופע לטיני, פבלו רוזנברג מארח את זמר הפלמנקו הספרדי אנטוניו קרמונה בחגיגה לטינית חד פעמית, רדינג3, נמל ת"א, 25.10.2012. נכח, תיעד ומדווח – יובל אראל. הכתבה מתפרסמת גם ב"חדשות המוסיקה" וב"מגה פון" עתון אינטרנט עצמאי.

אנטוניו קרמונה ופבלו רוזנברג, רדינג3. צילום: יובל אראל
אנטוניו קרמונה ופבלו רוזנברג, רדינג3. צילום: יובל אראל

אפתח בשאלה, כמה מהזמרים והזמרות הישראלים, מהשוליים, המרכז ושלל הז'אנרים הפופולאריים, מבצעים שירים המעובדים לעברית שמקורם בביצועי זמרים מעבר לים בשפות אחרות?

הרבה, הרבה מאוד, אין ספק שאחד המתכונים המצליחים במוסיקה הפופולארית על סגנונותיה הנו ביצוע מקומי ללהיט ממקום אחר. לעתים העיבודים והתרגומים עושים שימוש בלחן המקורי שכבר הוכיח עצמו ומלבישים עליו מלל עברי התואם לתרבות המקומית.

בין הזמרים "שלנו" שעשו כך והצליחו ניתן למנות את יהודה פוליקר שאלבומו עיניים שלי כולל שירים ייוניים שתורגמו לעברית, פוליקר אף ביצע שיר שכזה יחד עם הזמרת היווניה חאריס אלקסיו, את  חיים משה עם "פיראוס", שרית חדד עם "קח את הכל" הלטיני ו"אהבה בתוכי" היווני, ואף את אריק איינשטיין שכזמר מבצע שר את החיפושיות בתרגום עברי ושירים של אלטון ג'ון וטים הארדין באנגלית.

פבלו ואנטוניו, לטינו מתקתק. צילום: יובל אראל
פבלו ואנטוניו, לטינו מתקתק. צילום: יובל אראל

והשאלה הבאה, כמה מהזמרים הישראליים בצעו את אותם שירים יחד עם מבצעיהם המקורים? למעט פוליקר שהוזכר כאן ניתן לאמר שאף אחד.

כאן נכנס לתמונה פבלו רוזנברג, מי שיצא לפני שנים רבות מהרוק הקלאסי אל מחוזות הלטינו המתקתק, המבצע שירים לא מעטים שמקור לחניהם שאול משירים בספרדית, עושה זאת, ביצוע משותף עם הזמר המקורי, בגאווה גדולה, פבלו רוזנברג, שמבצע באלבומו האחרון "כשאני מתאהב" כמה משיריו של הזמר אנטוניו קרמונה, זמר הפלמנקו המודרני וסולנה האגדי של להקת "Ketama" הספרדית, מזמין את הזמר הספרדי למופע משותף.

קרמונה, אחד מהכוכבים הבולטים במוסיקה הלטינית בשנים האחרונות ינק מוזיקה מגיל צעיר , הוא נצר למשפחה המוזיקלית המפורסמת- "הביצ'ואלה". לאחר 11 אלבומים ומיליון עותקים, פרש קרמונה מ Ketama ויצא לקריירת סולו מצליחה עם שני אלבומי מופת (שניהם מועמדים לפרס ה- Latin Grammy) וסוללת להיטים.

הקשר המיוחד בין שני הזמרים התפתח בעקבות אלבומו האחרון של פבלו רוזנברג, השניים נפגשו במדריד והפכו לחברים קרובים . באוגוסט האחרון פבלו התארח במופע של אנטוניו בפסטיבל "STAR LITE" היוקרתי במארבייה שבדרום ספרד. שני הזמרים החליטו להעמיק את הקשר והחיבור המקצועי, לכתוב ולהקליט במשותף.

תמונה פבלו ואנטוניו

אמש במהלך מופע משותף וחגיגי של שני הזמרים שהתקיים במועדון רדינג3 בנמל תל אביב נכונה לקהל הרב שמילא את האולם חוויה לטינית חד פעמית עטופה בשמאלץ רומנטי לצד מקצבי פלמנקו סוערים, רוב רובו של הקהל שהגיע נמנה על שכבת גילאיים מבוגרת יחסית למופעי מוסיקה קלה, רבים רבים של חובבי הז'אנר הלטיני, דוברי ספרדית, לומדי ספרדית, צופי טלנובלות, מעריצי ומעריצות של פבלו, ההתרגשות היתה מרובה, לא רק הקהל, גם המארח הישראלי היה נרגש מאוד, ימים ספורים לפני המופע שוחח פבלו רוזנברג עם איריס קול בתוכניתה ברדיו ללא הפסקה 103 ואמר "מוזר לי לשתף איתו פעולה, הוא האליל שלי". ההתרגשות הזו הורגשה גם על הבמה.

אנטוניו קרמונה, זמר פלמנקו ספרדי. צילום: יובל אראל
אנטוניו קרמונה, זמר פלמנקו ספרדי. צילום: יובל אראל

המופע שכלל 24 שירים, נפתח בביצוע משותף לשירו של פבלו "בין ערביים", המשיך בסדרת שירים בספרדית משיריו של אנטוניו קרמונה הן ביחד והן בביצוע סולו, בחלקו השני של המופע נעשה מעבר לשפה העברית, פבלו שתמיד טוען כי הלטינו הוא תבשיל של לונה – ירח, קורזון – לב ואל אמור – אהבה, העניק לקהל את המנה המקומית שלו עם מבחר מלהיטיו וההדרן כלל חגיגה לטינית פרועה עם להיטיה של להקת Ketama  עם כל המשתתפים על הבמה. בין לבין, החום הלטיני המתפרץ הוביל נשים רבות ביניהן כמה ידועניות לקום ממושבן סביב השולחנות ולהצטופף מול מרכז הבמה ולהציג את הידע שלהן בריקודים ספרדיים, המחזה הזכיר לי מופע שהתרחש במועדון שבוע לפני כן עם הזמר הישראלי הצעיר חן אהרוני, או אז ההצטופפות הייתה מלווה גם בפרחים כסמל לאהבה והערצה לזמרים על הבמה, עניין זה התקזז הפעם עם שורת המעריצות הלא צעירות שהתגודדה בתום המופע ליד חדרי האומנים כדי לזכות בתצלום למזכרת עם השניים.

סט ליסט:

בדמעות שאת בוכה, Hay Veces, Yo Vengo a Ofrecer, el Corazon Corre, Puerto Moruno , De Noche, 1,2,y 3, Ay de ti, Tan Lejos, Y sin Embargo, Pescallia, Vengo Venenoso, Vente pa Madrid, Canela y Menta, נר על החלון, לולה, מתאהב, שובר, שפוט, Maldita, Fantasma, בין ערביים.

הדרן:

Para Que Tu No Llores, Vente pa Madrid

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151199392759654.474188.721654653&type=1

וידיאו, הלב, הלב הלטיני…קורזון

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא