יום שני, יולי 27, 2026

מלך הארגמן חי בתוך בועה

איתי ארגמן, איש סצנת הרייב, מהנדס קול, מוסיקאי מינקות, יוצר פסיפס תזמורתי, הרמוני, אלקטרוני המחייב האזנה, בדרך לאלבום שני, האזין, שוחח ונותן במה – יובל אראל.

איתי ארגמן, מעצב תזמורים. צילום: עמוד אישי בפייסבוק
איתי ארגמן, מעצב תזמורים. צילום: עמוד אישי בפייסבוק

 את היכרותי עם עולם המוסיקה התזמורתית אלקטרונית עשיתי כבר בשנות השבעים, החל מריק וויקמן הקלידן המיתולוגי של להקת יס באלבומי המופת שלו כמסע למרכז האדמה ושש הנשים של הנרי השמיני, עובר לצרפתי ז'אן מישל ז'אר ויצירותיו הארוכות, דרך מייק אולדפילד ועד ימינו במקצבי האלקטרו דאב דוגמת הרכבים מקומיים כדיגיטל מי.

באיתי ארגמן נתקלתי במהלך חפירה מעמיקה ב"ענן הצלילים" כחלק מהשיטוטים והמסעות שלי אחר יוצרים ישראלים העושים מוסיקה חדשה, מקורית ואיכותית. בתחילה חשבתי שהגעתי לעוד יוצר טראקים של מוסיקת טראנס, אך לאחר שהקשבתי דקות ארוכות למוסיקה הבנתי, מדובר ביוצר מוכשר המשתמש באלקטרוניקה כפלטפורמה ליצירת מוסיקה הרמונית, תזמורתית ואיכותית עם מחשבה רבה.

איתי ארגמן גילה את העולם המוסיקלי כילד צעיר, כבר בגיל 15 הספיק לכתוב יצירה להרכב תזמורתי. מאוחר יותר הוא נחשף לצלילים והטכנולוגיה האלקטרונית והחל לפתח צליל ייחודי משלו. חלק מההרכבים שהשפיעו על המוסיקה שלו הם  דפש מוד, פינק פלויד אינפקטד מאשרום ו-  Shpongle.

תוך לימוד הנדסת קול ותחום התדרים התקדם איתי צעד אחד קדימה בגישה ייחודית. איתי מצליח לפתל ולפסל צלילים באמצעות טכנולוגיה לכדי מסע מוזיקלי שלם. איתי לוקח את נוכחותו המוסיקלית גם לסצנת מסיבות הרייב, תחום ההולך ונעלם בארץ אך עדיין פופולארי בעולם הרחב

אלבומו הראשון – "היער הקטן שלי –  My Little Forest" הושק בלייבל עצמאי – FairyTales Records בשנת 2009, ונחשף לאוזני קהל רב ברחבי העולם. שלוש שנים לקח לאיתי ארגמן להפיק את האלבום המחבר בין ז'אנרים כדאב, אמביינט ומוזיקה קלאסית.

להאזנה לאלבום "היער הקטן שלי"

כאשר יצרתי קשר עם איתי הוא חשף בפני חלק מהנתונים המספרים על הדרך בה הוא כותב ויוצר את המוסיקה – "פיתחתי שיטה משלי לכתיבה וקריאת רעיונותיי,  כאשר עולה בראשי רעיון בסיסי על רצף הצלילים, אני כותב אותו על פיסת נייר באופן שרק אני יכול להבין ורץ הביתה לדחוף אותו למחשב, זהו תהליך מורכב הלוקח זמן רב כדי להשלים את כל המסלול".  על האלבום סיפר איתי כי חזונו האישי הוא לעולם קסום, פנטזיה ויצורים מוזרים,  לדבריו זו הסיבה שהמוזיקה אותה יוצר מורכבת כל כך כמו סיפורי אגדות.

ארגמן - לחיות בתוך בועה, עטיפת האלבום שבדרך
ארגמן – לחיות בתוך בועה, עטיפת האלבום שבדרך

בימים אלו עובד איתי על אלבום חדש שיקרא "לחיות בתוך בועה – Living In A Bubble", אלבום שיכיל שני חלקים, אלבום כפול, אף הוא עוסק בעולם המסתורי והמטפיזי, קטע ראשון ממנו  בשם "הרובוט היהודי – The Jewish Robot " שחרר איתי להאזנה ב"ענן הצלילים".

להאזנה ליצירה  "הרובוט היהודי"

כאשר שאלתי את איתי האם בכוונתו לצאת במופע עם החומרים החדשים השיב כי בעיקרון הוא עושה הכל לבד, אין מאחוריו  איזושהי חברה גדולה, כעת הוא עובד על רעיונות באופן מאוד מורכב אך אינו מסיר מעל הפרק את רעיון היציאה במופע.

אחד האירועים הגדולים בסצנת הרייב והטראנס היותר מתוחכמת  התקיים במצפה גבולות במערב הנגב חודש לאחר פסטיבל "אינדי נגב",  ב- 25 בנובמבר, היה זה ליל שישי קר קפוא, חברי ההרכב  שפונגל – Shpongle הופיעו בהרכב של תריסר  נגנים על בימת ענק. צלילי המופע הגיעו, בעזרת מערכת הגברה מפלצתית ואיכותית, לאוזני כל תושבי האזור. אפילו ברפיח ובחאן יונס רקדו רבים לאור הירח בקצב הבאסים המהפנט. איתי היה שם.

לדברי איתי הוא מתכנן  להפיק מופע ענק בחו"ל, זה יהיה קרקס המשלב את המוזיקה שלו עם מיני אומנויות במה נוספות – מחזה מוסיקלי גרנדיוזי. נו, אז כל שנותר לנו עתה הוא להמתין להשקת האלבום החדש ואינשאללה אולי גם מופע בנוסח המופעים הגדולים של ז'אן מישל ז'אר….מי יודע, אולי על חומות ירושלים העתיקה.

וידיאו – איתי ארגמן משוחח אודות האלבום המתהווה

פרומו להופעת שפונגל בארץ – כך צריך להראות מופע תזמורתי אלקטרוני

הכי חדשים

מתחילים מהיסוד עם שלמה גרוניך

בדיוק במקום שבו פעל מועדון טסה, הוקם בימים האחרונים מועדון יסוד. אותה כתובת ברחוב היסוד 4 קיבלה פנים חדשות וסיפור מוזיקלי מתחדש. במוצאי שבת הגיע לשם שלמה גרוניך, אמן ותיק והרפתקן חסר מנוחה. המפגש בין המקום הצעיר ליוצר הוותיק יצר ערב נכון ומלא סימפטיה. מהטסה אל היסוד מי שהכיר את טסה הבחין מיד בשינוי הגדול […]

לחפש את ג'וני מיטשל. כשהספר, המוזיקה והבמה נפגשים

יש ספרים שנקראים בשקט. יש ספרים שמלווים בפסקול. "לחפש את ג'וני מיטשל" של ענת שוורץ פרידמן שייך...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

שרית חדד תחגוג שלושים שנות מוזיקה בפארק הירקון

בשלהי דצמבר העלינו כאן שאלה פשוטה ומסקרנת. האם שרית חדד תגיע לפארק הירקון בקיץ 2026? כעת סימן השאלה...

אל תדליקו לי נר: דני דותן מכנס ארבעים שנות מחאה לספר אחד

ישנם זיכרונות מוזיקליים שאינם זקוקים לתצלום כדי להישאר חדים. שנת 1981 עדיין עומדת אצלי במרתף שחור ברחוב...

להתראות ותודה על הקרמשניט: פרידה משפחתית עם עוגה, ביטלס וחשבונות פתוחים

יש משפחות שמכינות כיבוד לקראת ביקור הילדים. משפחתם של איזי ותיקי מכינה כיבוד לקראת השבעה שלה עצמה....

הערה 1

  1. Its about time,this is "Living In A Bubble" Kickstrater's page, the album is ready but I'd be glad if you could be part of it in order to help me complete this mission.the rest of the information is inside the link.
    Thanks again,with your love and support (Please share if you can),we will make this happen ♥

    הגיע הזמן, האלבום החדש יוצא לדרך, אשמח אם תוכלו לקחת חלק בפרוייקט ולעזור לי לסיים אותו בהצלחה,זה הקישור לדף ה"קיקסטרטר" של הפרוייקט,שאר הפרטים רשומים בלינק,
    שוב תודה רבה על התמיכה והאהבה,יחד נגרום לזה לקרות.

    http://www.kickstarter.com/projects/1159804402/living-in-a-bubble

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא