יום רביעי, אוקטובר 28, 2026

טובים השני…

שני סינגלים הבאים לקדם השקת אלבומים, קמבק ובכלל, לא תאזינו? לא תרשמו תאריכים? כן!

 

קרח תשע – אחד מהטובים

 

לקראת מופע הקמבק, חברי להקת קרח תשע משיקים ביצוע מחודש ללהיטם – אחד מהטובים, האזנה…

קרח תשע. צילום: אדם נישמע - יח"צ
קרח תשע. צילום: אדם נישמע – יח"צ

הלהקה, שהביאה בשורה חדשה למוזיקה הישראלית, הודיעה לפני כחודש על איחוד. בעקבות ההודעה, וכחלק מהחזרות למופע האיחוד, שכרטיסיו נמכרים בקצב היסטרי, התכנסה הלהקה באולפן ההקלטות כדי להפיק ביצוע חדש לשיר  "אחד מהטובים". השיר, שבמקור הופיע באלבום השני של הלהקה זוכה כעת לביצוע מחודש.

בתחילת חודש פברואר, לאחר 13 שנה תופיע הלהקה בבארבי ת"א – קרח תשע, רביעי, 6/2 בארבי, קיבוץ גלויות 53, ת"א, 03-5188123. כרטיסים: 90/80 ש"ח

 

 

 

לשני קדר יש תרגיל למשבר

שני קדר משיקה סינגל חדש "יש תרגיל" מתוך אלבומה השני המתקרב "ניהול מצבי משבר"

שני קדר. צילום: יעל מאירי - יח"צ
שני קדר. צילום: יעל מאירי – יח"צ

שני קדר. צילום: יעל מאירי – יח"צ

שש שנים לאחר יציאת אלבום הבכורה שלה "Bloodlines" חוזרת שני קדר עם אלבום חדש בעברית.  אלבום הבכורה, שיצא ב 2006- תחת הלייבל העצמאי Hiss Records של גיא חג'ג' ובנימין אסתרליס, סימן אותה כאחד השמות המבטיחים באינדי הישראלי וזכה לביקורות מצוינות בארץ ובחו"ל. אסתרליס (מורפלקסיס ) שגם הפיק את האלבום, המשיך להיות שותף לעשיה של קדר בשנים הבאות, וגם צירף אותה להרכב האילתור האקספרימנטלי שלו – We Are Ghosts ,  האלבום החדש, אותו החלה לכתוב חודשים ספורים לפני מחאת קיץ 2011 סובב סביב נרטיב של טירוף וטראומה. קדר, פעילה פוליטית בחמש השנים האחרונות, משלבת סיפורים ומקטעי חיים של אומה מפוררת. בין צלילי אזעקות לקולות פיצוצים ושברונות הלב, היא חושפת באופן אמיץ ונוכח את חווית חייה כישראלית, כאישה וכיוצרת. חודשים ספורים לאחר מבצע נוסף בעזה ובשלהי מערכת בחירות סוערת, "ניהול מצבי משבר" מנסה לשקף את אופן השפעתן של ההתרחשויות הפוליטיות על נפש צעירה.

בניגוד לאלבום הראשון, שהיה מופנם, עדין ואיטי – את האלבום החדש מאפיין סאונד עשיר של להקה, ועיבוד ששואב השראה מגאראג' ופוסט רוק, ומערבב אותם עם הקול העוצמתי אך שביר של קדר. האלבום ייצא בסוף ינואר 2013 באריזה מיוחדת ונדירה שעוצבה, הודפסה וקופלה על ידי קדר בעצמה. הסינגל המקדים- "יש תרגיל", הוא טעימה מהפופ החרדתי שמאפיין את האלבום כולו.

 אפשר גם להציץ אל תהליך יצירתו של השיר…

 השקת האלבום תתקיים ב 29- לינואר בתאטרון תמונע, ולאחר מכן תצא הלהקה לסיבוב הופעות קצר ברחבי הארץ. בהופעה ינגנו: דני רווה – תופים, בנימין אסתרליס – גיטרה וקולות, מיכל שני – קלידים וקולות ואורי דרור – בס וקולות.

הכי חדשים

נוסטרדמוס, איינשטיין והגולם נפגשים על הבמה

מה משותף לנביא העתידות נוסטרדמוס, למדען אלברט איינשטיין ולגולם מפראג? לכאורה, לא הרבה. אלא שהכוריאוגרפית נדיה טימופייבה...

חמישים שנה, U2 שוב כובשת את המגרש

יש להקות שהזמן הופך אותן לזיכרון נוסטלגי, ויש כאלה שממשיכות לכבוש פסגות חדשות. חמישים שנה אחרי שהחלו...

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

3 הערות

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....