יום שלישי, אוקטובר 6, 2026

צוותא חוגגת 70 עם פסטיבל "החופש ליצור" ופונה אל הפרק הבא

חודש של יצירה ישראלית יסמן שבעה עשורים למוסד התרבות התל אביבי, זהו גם סיום פרק ותחילתו של חדש, כל הפרטים בפנים

שבעים שנים לאחר פתיחת שעריה, צוותא מציינת את שנת היובל עם פסטיבל חדש בשם "החופש ליצור". לאורך חודש ספטמבר יארח המוסד עשרות אירועים בתחומי המוזיקה, התיאטרון, הספרות, הקולנוע והשיח הציבורי. החגיגות יביאו אל הבמה יוצרים ותיקים לצד קולות חדשים ויבקשו להדגיש את מקומה של היצירה החופשית בתרבות הישראלית.

שלומי שבן באופרה. צילום יובל אראל
שלומי שבן באופרה. צילום יובל אראל
ארקדי דוכין, נמנע פוליטית...צילום יובל אראל
ארקדי דוכין, נמנע פוליטית…צילום יובל אראל
רונה קינן. צילום יובל אראל
רונה קינן. צילום יובל אראל

אירוע השיא יתקיים ב 8 בספטמבר. הערב ישלב מוזיקה, תיאטרון, סטנדאפ וסאטירה. ישתתפו בו שלומי שבן, ארקדי דוכין, רונה קינן, בן ארצי, יונתן ארצי, עילי בוטנר, אורנה בנאי, ליאור שליין, אלי חביב, דב נבון, דני רובס, דרור קרן, מוני מושונוב, ליליאן ברט ורבקה מיכאלי. רועי בר נתן ינחה את הערב. אתי אנטה מופקדת על העריכה האמנותית. חיים וידר מנהל את ההפקה.

צוותא נוסדה בשנת 1956 ביוזמת התנועה הקיבוצית. במשך שבעה עשורים היא ביססה את מעמדה כאחד ממוסדות התרבות הבולטים בישראל. על בימותיה הופיעו דורות של שחקנים, מוזיקאים, סופרים ואנשי רוח. רבים מהם עשו בה את צעדיהם הראשונים. אחרים שבו אליה גם לאחר שהפכו ליוצרים מובילים. המקום שמר לאורך השנים על אופיו כמרחב של יצירה, מפגש ושיח ציבורי.

חודש של תרבות ישראלית

פסטיבל "החופש ליצור" מבקש להמשיך את אותה מסורת. התוכנית משלבת מופעי מוזיקה, הצגות, ערבי ספרות, קולנוע, אופנה ושיחות עם אנשי תרבות ורוח. הפסטיבל מבקש ליצור מפגש בין קולות מגוונים ולהעניק במה לדיון פתוח באמצעות אמנות.

שירן קרני, בינת אל פאנק. צילום יובל אראל
שירן קרני, בינת אל פאנק. צילום יובל אראל
ג'ימבו ג'יי, בארבי, הכל טוב. השקה. צילום יובל אראל
ג'ימבו ג'יי, בארבי, הכל טוב. השקה. צילום יובל אראל
אסתר רדא, געגועים. צילום יובל אראל
אסתר רדא, געגועים. צילום יובל אראל

לוח האירועים כולל את מופע הפתיחה של בינת אל פאנק. ג'ימבו ג'יי יארח את נונו. אנסמבל ציפורלה ישוב אל המקום שבו החל את דרכו. דיקלה תתארח בערב מועבט. לוסי אהריש תנחה אירוע שיח. אסתר רדא תארח את טדי נגוסה. יערה קידר תוביל אירוע אופנה. נעם סמל ינחה ערב ספרות. הקהל יפגוש גם את נשות חווה, ויולט סלמה ואכרם עודה. בהמשך יפורסמו אירועים נוספים.

הפסטיבל מתקיים בתמיכת עיריית תל אביב יפו ובסיוע קרנות ציבוריות הפועלות לקידום התרבות והחברה. המארגנים רואים בחגיגות הזדמנות לחזק את מקומה של היצירה החופשית ולהמשיך את דרכה של צוותא גם בשנים הבאות.

צוותא נערכת לפרק הבא

שנת היובל מסמנת גם חילופי דורות בהנהלת המוסד. לאחר כשתים עשרה שנות כהונה יסיים המנכ"ל חיימון גולדברג את תפקידו עם השלמת אירועי החגיגות.

במהלך כהונתו הוביל גולדברג מהלכי התחדשות שהרחיבו את פעילותו של המוסד. צוותא חיזקה את נוכחותה בתחומי המוזיקה, התיאטרון והשיח הציבורי. היא פתחה את שעריה ליוצרים צעירים לצד אמנים ותיקים. גם בשנות הקורונה המשיכה לקיים פעילות תרבותית במתכונות משתנות. עם החזרה לשגרה הרחיבה את היקף ההפקות, יזמה שיתופי פעולה חדשים והובילה את אירועי שנת השבעים, שנחתמים בפסטיבל "החופש ליצור".

במהלך כהונתו הרחיבה צוותא את פעילותה האמנותית. היא שמרה על רצף פעילות גם בשנות הקורונה. במקביל קידמה הפקות חדשות, אירועי מוזיקה, תיאטרון ושיח ציבורי, וחיזקה את מעמדה כאחד ממוקדי התרבות המרכזיים בישראל.

פרישתו של גולדברג מסיימת תקופה משמעותית בתולדות צוותא. כעת פונה המוסד לבחירת מנכ"ל או מנכ"לית חדשים שיובילו את פעילותו בשנים הקרובות. הנהלת צוותא פרסמה קול קורא להגשת מועמדות לתפקיד. התפקיד כולל אחריות על הניהול האמנותי, הציבורי והכלכלי, לצד פיתוח שיתופי פעולה והרחבת מקורות ההכנסה. את המועמדות ניתן להגיש עד 26 ביולי. הכניסה לתפקיד מתוכננת לרבעון האחרון של השנה.

חגיגות השבעים מסכמות פרק משמעותי בתולדות צוותא. במקביל הן פותחות דף חדש עבור אחד ממוסדות התרבות המשפיעים בישראל, שימשיך ללוות את היצירה המקומית גם בשנים הבאות.

הכי חדשים

כשהתזמורת קמה מהכיסא: "מצבי רוח" חוזר לבמה

יש משהו כמעט מנוגד לטבע המוכר של קונצרט ב"מצבי רוח". אנחנו רגילים לראות את הנגנים מגיעים למקומם...

מיומנה רוקעת באדמה: SELAS מקבל עכשיו גם שיר משלו

בחודש מאי האחרון דיווחנו על SELAS, המופע החדש של מיומנה. היצירה נולדה במסגרת חגיגות שלושים שנה להקמת...

המיתרים נמתחים בצוותא: שבעה ימים בין אריק סיני, צביקה פיק ואלטון ג'ון

יש משהו נכון בחיבור בין מיתרים לבין צוותא. המקום הזה נבנה במשך עשורים סביב מפגש קרוב בין...

קול המוסיקה חוזר לנגן את הגליל

יש פסטיבלים שמגיעים למקום מסוים, מקימים במה, מנגנים והולכים. פסטיבל קול המוסיקה שייך לסוג אחר לגמרי. במשך...

אילי גורליצקי: מהסנדלר ששר בילדותי לאב הגאה בזאפה

יש קולות שמחזירים אותנו לתקופה שלמה, כבר במשפט המוזיקלי הראשון. אילי גורליצקי החזיק קול כזה, ולצדו חיוך,...

כשהצליל מתנגד: "סאונד/התנגדות" בפליציה

יש תערוכות שנכנסים אליהן כדי להביט. אל "סאונד/התנגדות" מגיעים קודם כל כדי להקשיב. אלא שכאן עצם ההקשבה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא