שלומי שבן משיק אלבום לייב חדש. האלבום מאגד הקלטות נבחרות מתוך שתי עונות התכנית "חי בגימל בהיכל התרבות" שצולמו בתקופת הקורונה עבור תאגיד כאן. האולמות עמדו אז ריקים. היכל התרבות בתל אביב היה דומם. בתוך השקט הזה נולדו מפגשים מוזיקליים חד פעמיים.
גילוי נאות. נכחתי כצלם סטילס בכל ימי הצילום. כתבתי על המפגשים הללו כאן וכאן בזמן אמת. כעת ההקלטות מתכנסות לאלבום מהודק בן חמש עשרה רצועות.

מפגשים מתחת לפני הקרקע
רוב הסשנים התקיימו באולם צוקר. זהו חלל תת קרקעי אינטימי ושקט. כמה מפגשים צולמו גם באולם לאוי. המעבר בין האולמות יצר גוונים שונים של הדהוד ותחושה. השקט באולם הפך לכלי נגינה נוסף.
שלומי שבן ישב מול אורחיו לשיחות פתוחות. לא ראיון רשמי אלא דיאלוג כן. מתוך השיחה נולד השיר. לעיתים פסנתר וקול בלבד. לעיתים דואט שנבנה ברגע.

רשימת אורחים מרשימה
באלבום נבחרו חמש עשרה רצועות. כל אחת משמרת מפגש אחר. בין האורחים יוני רכטר, עמיר בניון, שלמה גרוניך, שי צברי, אלון עדר, מארינה מקסימיליאן, ערן צור, שלומי רנד, גל תורן וגיא לוי מהצמד ליילי, קרולינה ומאיה בלזיצמן, ריקי גל, רונה קינן, חוה אלברשטיין, שלום חנוך ואביתר בנאי.
כל מפגש נשען על הקשבה. לא על הפקה גדולה. השירים קיבלו לעיתים צורה חדשה. מוכרים אך חשופים יותר.

לא רק פסנתרן אלא גם מארח
אין ספק כי שלומי שבן בלט כאן גם כמארח. הוא ידע לכוון בעדינות. לשאול שאלה מדויקת. לאפשר לאורח להיפתח. המצלמות תיעדו רגעים של אמת. השקט והפשטות הדגישו כל ניואנס.
שלומי אמר עם צאת האלבום כי בתוך אי הוודאות הם נפגשו לנגן בכנות. בדיעבד הוא רואה בכך קפסולה של תמימות. מזכרת מתקופה משונה ומופלאה.
אלבום להאזנה וסדרה לצפייה
האלבום כולל את השירים בלבד. מי שמבקש את התמונה המלאה ימצא בערוץ התאגיד ביוטיוב את התיעוד המלא. שם מצויות גם שיחות הנפש שהובילו אל הביצועים. מומלץ להאזין וגם לצפות. החיבור בין השניים מעמיק את החוויה.
מדובר בכותר ראשון מתוך סדרת אלבומי לייב ששבן מתכנן להוציא. אם זהו קו הפתיחה, צפוי לנו המשך מסקרן.
הפליי ליסט ביוטיוב

