טקס פרידה ואשכבה ציבורי מהמוזיקאי והיוצר מתי כספי ז"ל התקיים היום ברחבת משכן אמנויות הבמה בתל אביב. אלפי תושבים הגיעו לחלוק כבוד אחרון לאחד היוצרים הבולטים והמשפיעים בתולדות המוזיקה הישראלית.


הטקס נערך בהנחיית נעם סמל, ובהפקת מחלקת הטקסים של עיריית תל אביב יפו. בהשתתפות בני משפחה, חברים, אמנים ואנשי ציבור. ארונו של כספי הוצב במרכז הרחבה, כשברקע נשמעו קטעים מיצירותיו.


ראש עיריית תל אביב יפו רון חולדאי נשא דברים מעל הבמה ואמר כי כספי היה מהיוצרים שעיצבו את הפסקול הישראלי במשך עשרות שנים. חולדאי הדגיש את תרומתו התרבותית הרחבה ואת מקומו המרכזי במורשת המוזיקלית של המדינה.

גם המלחין והפסנתרן גיל שוחט דיבר על השפעתו של כספי על דורות של מוזיקאים ועל הסטנדרט האמנותי הגבוה שהציב ביצירתו. לדבריו, כספי הקפיד על דיוק, עומק וחדשנות, והשפעתו ניכרת גם בקרב יוצרים צעירים.

שלמה גרוניך, שותפו לדרך של כספי בשיתופי פעולה מוזיקליים לאורך השנים, התייחס ליצירה המשותפת ביניהם ולשפה המוזיקלית שפיתחו יחד. גרוניך ציין את סקרנותו המוזיקלית של כספי ואת יכולתו לשלב סגנונות מבלי לוותר על זהות אישית ברורה.


הזמר והיוצר דני רובס נשא דברים אישיים יותר וסיפר על הקשר הקרוב ביניהם, על שיחות מאחורי הקלעים ועל דמותו של כספי כאדם קשוב ונדיב, לא רק כיוצר.

במהלך הטקס בוצעו קטעים מיצירתו של כספי, בין היתר על ידי זמרי האופרה הישראלית. הקהל ליווה חלק מהשירים בשירה חרישית.

לאחר הטקס הציבורי הועבר ארונו של מתי כספי לקבורה בטקס מצומצם יותר בהשתתפות בני המשפחה בבית העלמין מנוחה נכונה בכפר סבא.
הנה תיעוד לכמה מהביצועים בטקס

