יום ראשון, יולי 12, 2026

כנס השפה העברית 2026 ייפתח בערב מחווה ליוסי בנאי

עיריית ראשון לציון והאקדמיה ללשון העברית הכריזו על כנס השפה העברית ה-19, שייערך בין התאריכים 9-11 בפברואר 2026 בהיכל התרבות מאיר ניצן בעיר. הכנס, היחיד מסוגו בישראל, יעמוד השנה בסימן הכותרת "מבראשית לבינה" ויעסוק בהתפתחות השפה העברית משורשיה הקדומים ועד אתגרי ההווה והעתיד בעידן הבינה המלאכותית.

את הכנס תפתח הפקת מקור מיוחדת בשם "אהבה בת 20", מחווה לציון עשרים שנה ללכתו של יוסי בנאי. על הבמה יופיעו אהוד בנאי, אורנה בנאי, איציק כהן, דאנה איבגי, דרור קרן, יעל פוליאקוב, מיקי קם, קובי פרג' וקרן פלס, בערב חגיגי שיחזיר לבמה את דמותו ומורשתו של אחד מגדולי אמני השפה העברית.

בין אירועי הכנס הבולטים – ערב מיוחד של יוצרי ההסכת "שיר אחד", מאיה קוסובר וניר גורלי, שיחשפו את הסיפורים שמאחורי קלאסיקות ישראליות, מושב תיאטרלי רחב על העברית על הבמה בהשתתפות יהושע סובול, בת חן סבג ואלי ביז'אווי, וכן מושב "מילים מעצבות תודעה" שיעסוק בכוחן של מילים בעידן התקשורת והפרסום בהשתתפות דורין אטיאס, ד"ר יובל דרור וניסן שור.

עוד יתקיים מושב "לשון העתיד" שיעסוק במפגש שבין העברית לבינה המלאכותית, בהשתתפות עידו קנר, ד"ר עפרי אילני, ד"ר רוביק רוזנטל ופרופ' רעות צרפתי.

את הכנס ינעל מופע מיוחד של עידן רייכל – "פסנתר ושירים", במופע אינטימי הכולל סיפורים, הומור וביצועים לשיריו מכל האלבומים.

כך מסר ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, לקראת הכנס – "עיריית ראשון לציון גאה להמשיך את המסורת ולקיים זו השנה ה-19 את כנס השפה העברית. כבירת השפה העברית, אנו מחויבים לשמר ולטפח את העברית ולהביא אותה אל לב השיח הישראלי גם בעידן הבינה המלאכותית. הכנס השנה מחבר בין מסורת לחדשנות ומוכיח שהעברית היא הרבה יותר משפה – היא לב התרבות והזהות הישראלית".

כרטיסים ומידע מלא על הכנס זמינים באתר הרשמי

הכי חדשים

כשהחיים בורחים מהמוות

יש מחזות שנשארים בני תקופתם. אחרים מצליחים לחצות עשורים ולהישמע כאילו נכתבו אתמול. "הלוויה חורפית" של חנוך...

המפיקה מרים עציוני הלכה לעולמה

עולם התרבות הישראלי נפרד ממרים עציוני. מפיקת תיאטרון ואמרגנית מהבולטות בישראל. עציוני הלכה לעולמה בגיל 87. במשך...

ינוקא יצא לדרך: תומר צוק פתח פרק חדש

שלשום עלה המוזיקאי תומר צוק לבימת המרץ 2 בתל אביב והשיק את "השריקה", הסינגל הראשון מתוך אלבום...

ארבע יוצרות. ארבע יצירות. קול נשי אחד שלא מפחד לחשוף הכל

נדמה כי בשנים האחרונות היוצרות הישראליות כבר אינן מחפשות להוכיח דבר. הן פשוט מספרות את הסיפור שלהן....

לילה לא שקט: מוזיאון תל אביב אירח את חגיגת 20 השנים של לבונטין 7

מוזיאון תל אביב לאמנות אירח אמש את חגיגות 20 השנים ללבונטין 7. האירוע השנתי "לילה לא שקט"...

בוני טיילר, אגדת הפופ הוולשית, הלכה לעולמה

עולם המוזיקה נפרד היום מאחת הזמרות המזוהות ביותר עם הפופ והרוק של שנות השמונים. בוני טיילר הלכה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

פסטיבל יפוג'אז 2026 מצדיע לביטלס

ש מעט להקות שהשפיעו על הג'אז כפי שהשפיעו הביטלס. עשרות מוזיקאים אימצו במשך השנים את שיריהם. הם...

סדרת JAZZ+ מכריזה על עונה חדשה עם הופעות נוספת בהיכל התרבות תל אביב

ג'אז פוגש את הפסקול הישראלי סדרת JAZZ+ ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת היוזמות המסקרנות בזירת המוזיקה המקומית. מאז הקמתה,...

חגיגות המאה של בת ים: שלום חנוך, ברי סחרוף, נועה קירל וישי ריבו על הבמות

מאה שנים הן סיבה טובה למסיבה. בת ים בוחרת לציין את שנת המאה על הבמות. במשך חודשי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא