שבת, אפריל 4, 2026

כנס השפה העברית 2026 ייפתח בערב מחווה ליוסי בנאי

עיריית ראשון לציון והאקדמיה ללשון העברית הכריזו על כנס השפה העברית ה-19, שייערך בין התאריכים 9-11 בפברואר 2026 בהיכל התרבות מאיר ניצן בעיר. הכנס, היחיד מסוגו בישראל, יעמוד השנה בסימן הכותרת "מבראשית לבינה" ויעסוק בהתפתחות השפה העברית משורשיה הקדומים ועד אתגרי ההווה והעתיד בעידן הבינה המלאכותית.

את הכנס תפתח הפקת מקור מיוחדת בשם "אהבה בת 20", מחווה לציון עשרים שנה ללכתו של יוסי בנאי. על הבמה יופיעו אהוד בנאי, אורנה בנאי, איציק כהן, דאנה איבגי, דרור קרן, יעל פוליאקוב, מיקי קם, קובי פרג' וקרן פלס, בערב חגיגי שיחזיר לבמה את דמותו ומורשתו של אחד מגדולי אמני השפה העברית.

בין אירועי הכנס הבולטים – ערב מיוחד של יוצרי ההסכת "שיר אחד", מאיה קוסובר וניר גורלי, שיחשפו את הסיפורים שמאחורי קלאסיקות ישראליות, מושב תיאטרלי רחב על העברית על הבמה בהשתתפות יהושע סובול, בת חן סבג ואלי ביז'אווי, וכן מושב "מילים מעצבות תודעה" שיעסוק בכוחן של מילים בעידן התקשורת והפרסום בהשתתפות דורין אטיאס, ד"ר יובל דרור וניסן שור.

עוד יתקיים מושב "לשון העתיד" שיעסוק במפגש שבין העברית לבינה המלאכותית, בהשתתפות עידו קנר, ד"ר עפרי אילני, ד"ר רוביק רוזנטל ופרופ' רעות צרפתי.

את הכנס ינעל מופע מיוחד של עידן רייכל – "פסנתר ושירים", במופע אינטימי הכולל סיפורים, הומור וביצועים לשיריו מכל האלבומים.

כך מסר ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, לקראת הכנס – "עיריית ראשון לציון גאה להמשיך את המסורת ולקיים זו השנה ה-19 את כנס השפה העברית. כבירת השפה העברית, אנו מחויבים לשמר ולטפח את העברית ולהביא אותה אל לב השיח הישראלי גם בעידן הבינה המלאכותית. הכנס השנה מחבר בין מסורת לחדשנות ומוכיח שהעברית היא הרבה יותר משפה – היא לב התרבות והזהות הישראלית".

כרטיסים ומידע מלא על הכנס זמינים באתר הרשמי

הכי חדשים

בין בחירה להחמצה

ישנם ימים שאני ממש מתלבט בין הופעות. לא אחת, לא שתיים, לפעמים אפילו יותר. הרגע הזה שבו...

בין זיכרון לעיר – שני קולות בג’אז המקומי

ג’אז כרגע של נשימה ישנם רגעים שבהם מוזיקת ג’אז מצליחה לעצור את הזמן. לא במובן הדרמטי, אלא דווקא...

צרויה להב הלכה לעולמה

מי שכתבה את הפסקול של הרגש הישראלי ידעה תמיד להישאר מאחורי השירים צרויה להב, מהקולות הייחודיים והעמוקים בזמר...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

נדב אזולאי- דינוזאור צעצוע

נדב אזולאי לא מגיע לאלבום הזה כדי להכריז הכרזות. הוא גם לא מחפש רגע שיא שיגדיר אותו....

מועדון צוותא חוזר עם סדרת מופעים אינטימיים

אינטימי בצוותא - תרבות בימים של מציאות מתוחה אחרי תקופה ארוכה של דממה כפויה, תיאטרון צוותא חוזר לפעילות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא