שבת, מאי 16, 2026

אור אדרי – הלב הוא משאבה

אור אדרי, מוזיקאית יוצרת, אמנית דרים-פופ, מפיקה מוזיקלית ונגנית הבס המוערכת, משיקה את אלבומה השלישי, "הלב הוא משאבה". אחרי שני אלבומים קודמים – "כידוד" (2017) ו-עשרים צעדים (2021), אשר זכו לשבחים מהתקשורת, השמעות רבות בתחנות הרדיו והשתתפות במצעדים של התחנות הגדולות והאלטרנטיביות, האלבום החדש מציע סאונד פסיכדלי, מלטף וצבעוני שמזמין את המאזין לגלות עולם חדש של מלודיות, הרמוניות ושכבות סאונד עשירות.

אור אדרי. צילום איזי גאון
אור אדרי. צילום איזי גאון

פלסו את הדרך לאלבום

כמה מהסינגלים שקדמו להשקה כבר מציגים את אופיו של האלבום: שיר הנושא "הלב הוא משאבה" פותח בדימוי הלב כמשאבה שמזרים רגשות ותשוקה, עם סינתים מרחפים, בס שוטף ופזמון שכבות שמכניסים לאווירה חלומית. ב"בהצלחה שיהיה" שיחת פרידה חמה כמעט דיבורית, מילים פשוטות שמתארות געגוע וחוויות משותפות, סאונד סינתים עדין ובס גמיש שמוביל את הקצב. "אל תעיר" מציע מסע רגשי בין שקט לסערה פנימית, עם טקסט על הצורך במרחב אישי ופזמון מעגלי שמשרה תחושת נשימה וחלום.

השיר "איש לא יחליף אותי" מוקדש ליובל מנדלסון, מציג קשר עמוק של השראה וחברות, עם סאונד חם ושכבות קוליות שמחזקים את תחושת האינטימיות. כזכור מנדלסון, מנהיג להקת המסע לפולין בו שותפה גם אדרי נעצר בשנת 2019 במהלך הופעה בפסטיבל בשדרות כאשר השוטרים לא הסכימו להמתין לסוף השיר ושלפו אותו מהבמה אל הניידת

השיר "מאית מהאושר" הוא פרי שיתוף פעולה יצירתי עם המוזיקאית שרון רוטר, השתיים כבר שיתפו פעולה בעבר בשיר "Carta a mi niña" עם הסיפור על הילדה שנלקחה בשבי. זה הה סוג של תרגיל בהסברה על רקע המערכה הצאית.

חברים לדרך

ביצירת האלבום השתתפו מוזיקאים מהשורה הראשונה של הסצנה הישראלית: יובל מנדלסון, שרון רוטר, אסף תלמודי, רון בונקר, גל דהן, אריאל קסיס, נדב לוזיה, נילי פינק ועוד רבים, כאשר אור עצמה הפיקה ועיבדה את רוב השירים.

רבת פעלים

לאורך שני עשורים פועלת אור בסצנת המוזיקה המקומית – כחלק מהצמד "ריו" עם זואי פולנסקי, שהופיעו כמותג פתיחה למופע של Tame Impala, התארחו ושרו באלבומו של שלמה ארצי, ושיתפו פעולה עם אמנים ישראליים ובינלאומיים נוספים. בנוסף, אור הפיקה מוזיקלית עבור להקות ואמנים כמו "חשש אמיתי", לואיזה קאהן, יפעת נץ, "טוניק קלוניק", יעל בירנבאום, שרון רוטר וגלי אלון.

אור אדרי. צילום איזי גאון
אור אדרי. צילום איזי גאון

הופעת ההשקה של האלבום תתקיים בתאריך 11.12 בלבונטין 7, תל אביב, עם הבטחה לאווירה חיה, צבעונית ומלאת השראה, שמזכירה את החוויה של כל האלבום – שילוב בין רגש אישי, יצירתיות ישראלית ודרים-פופ פסיכדלי שמתאים לכל חובב מוזיקה שמחפש משהו מרענן ומרתק. הכרטיסים ממתינים לכם.ן כאן. 

הכי חדשים

"ערגה" של תמיר גינץ מהפנטת בעוצמתה הרגשית

כבר בפרזנטציה המקדימה בסטודיו בנווה צדק היה ברור שתמיר גינץ עובד על יצירה אישית מאוד. כמה קטעים...

נעה לוי חוזרת לברודוויי של הג'אז

עדי הזמרת נעה לוי חוזרת לביקור קצר בישראל ומביאה עמה שני ערבי מחווה לקלאסיקות ברודוויי. הפעם היא...

יאיר ניצני החזיר את האשם תמיד

הבוקר נרשמה חגיגה נוסטלגית בחנות הדגל של רשת האוזן השלישית. יאיר ניצני הגיע להשקת מהדורת הוויניל החדשה...

הסטונס חוזרים לכוכבים עם In The Stars

האבנים המתגלגלות שוב מזיזות את המחוגים קדימה. הם משחררים את השיר החדש In The Stars ומדליקים ציפייה...

סול מונק – Sands Don’t Sleep

גרוב שנכנס מתחת לעור הבוקר עלה לאוויר Sands Don’t Sleep, האלבום החדש של Sol Monk. מאחורי השם עומד...

"קינת דוד" בבכורה עם תזמורת הבארוק ירושלים

תזמורת הבארוק ירושלים חותמת את העונה עם מסע מוסיקלי ללונדון של תקופת הבארוק. במרכז הערב תעמוד הבכורה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא