יום רביעי, מאי 27, 2026

שני מאיו – משהו חייב להשתנות

אלבומה החדש, החמישי במספר של המוזיקאית והיוצרת שני מאיו כולל 15 שירים אשר נכתבו והולחנו על ידה (למעט אחד) בהפקתו המוזיקלית של נדב בלומר ובתמיכת מועצת הפיס לתרבות ואמנות. ארבעים וחמש דקות תמימות במהלכן מבקשת שני מאיו להעביר אל המאזינים את כל שאצרה במשך תקופה ממושכת, כשהיא משחררת שלל השפעות מתחומים שונים, לוקחת אותן ולשה כפסל בחימר עם הרבה תבלינים אקזוטים בדמות מבנים מוזיקליים לצד שימוש בכלי נגינה שונים.

האלבום נפתח עם שיר הנושא "משהו חייב להשתנות" מעין קריאה בקול רם וברור שבאמת משהו חייב להשתנות וממשיך בשיר "הפוך" שהוא בעצם סוג של שאנט רפטטיבי שבטי האוצר במילותיו מונולוג המופנה לעברו של בן זוג אותו מבקשת שני לאלף ולביית.

כך ממשיך האלבום עם שלל שירים שמבקשים לשחרר מתוכה אמירות ותובנות וכאמור הכל עטוף בתזמור והפקה הדוקים ויוצאי דופן.

המחווה

ואם כבר לעסוק ביוצא הדופן הרי שני שיבצה באלבום גם שיר שמילותיו נכתבו על ידי שמוליק צ'יזיק ובוצע במקור בפי אריאל זילבר – "והיה אם תלכי". אצל שני מאיו הטייטל הופך ל- "והיה אם תלך"

כך שני מאיו כעת שהוציאה לאור את הביצוע בגרסתה לשיר –  "שיר חדש! קליפ חדש! או ישן אם נדייק. זה מאוד נדיר לשמוע אותי שרה קאבר, מה שיותר מושך אותי בדרך כלל הוא יצירה מקורית. זה הקאבר הראשון שאי פעם הקלטתי וזה כי שמעתי בו משהו שונה שהרגשתי שאני יכולה להפוך ליצירה מקורית. מה שנגע בי מאוד בשיר זה שהוא לא שיר פרידה רגיל ומתייפח ברגע של ייסורים, יש בו הוקרת תודה על מה שהיה – על הרגעים היפים, על הזכרונות וגם על הרגעים הפחות טובים. את השיר כתב והלחין שמוליק צ'יזיק, מהקולות הייחודיים של הפזמון הישראלי, האיש מאחורי "רוצי שמוליק", "החברה להגנת הטבע", "סיוון" ועוד רבים אחרים. במקור, השיר היה "והיה אם תלכי", שבוצע על ידי אריאל זילבר. השיר מוצא אותי בנסיעה משותפת עם אבא, וכשהשיר מתנגן מתוך הפלייליסט שלו העיבוד כבר מתנגן לי בראש, הייתה לי תמונת סאונד מאוד ברורה – הומאז' לתקופה של פסטיבלי הזמר והפזמון, לזמר המזרחי של פעם, לאסתטיקה של סוף הסבנטיז. עם החזון הזה אני מגיעה למפיק המוזיקלי נדב בלומר שהפך את תמונת הסאונד למציאות."

המסע

את המסע לקראת האלבום הנוכחי עשתה שני מאיו במשך כשנה כאשר מעת לעת היא משחררת מתוכו שירים החל מהשיר "שמש", דרך "כל בלון", "נעצום עיניים".

שני מאיו תציין את יציאתו של האלבום בהופעה שתתקיים בתאריך 4 ביולי, צהרי שישי, במועדון גריי בתל אביב. כרטיסים זמינים כאן.

 

הכי חדשים

יוני רכטר פותח מחדש את הג'אז

מעטים היוצרים שהצליחו לעצב את הצליל הישראלי כמו יוני רכטר. במשך יותר מחמישה עשורים הוא מחבר בין...

נטפליקס לא נותנת לנשום אבל קיילי גונבת את ההצגה

יש משהו כמעט בלתי נתפס בקריירה של קיילי מינו (ג) Kylie Minogue. ארבעה עשורים של להיטים, אינספור...

נבוקו חוזרת הביתה

האופרה הישראלית תציין בחודש יוני 40 שנות פעילות עם "נבוקו" מאת ג'וזפה ורדי. ההפקה החדשה תעלה בבית...

בר צברי – ככה באמת

שיר חדש חושף צד אישי ורך לקראת האלבום הבא הזמר והיוצר בר צברי משיק הבוקר את "ככה באמת"....

ג'ימבו ג'יי וקובי אוז – אוטוטו

ג'ימבו ג'יי וקובי אוז מחכים לשלום ב"אוטוטו" שיתוף הפעולה בין ג'ימבו ג'יי לקובי אוז מרגיש טבעי מהרגע הראשון....

ציונה ת'גר העירו את בוגרשוב בלייב ברחוב

אמש הפך רחוב בוגרשוב בתל אביב לזירת מוזיקה חיה תחת כיפת השמיים כאשר להקת ציונה ת'גר עלתה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא