יום חמישי, יולי 23, 2026

נדב אזולאי וגיל נמט – שמחים ורעבים

אלבום חדש, רביעי במספר לצמד היוצרים מדרום הארץ, נדב אזולאי וגיל נמט או בקיצור אזולאי\נמט העונה לשם – "שמחים ורעבים" . האלבום החדש כולל 10 רצועות מוזיקליות של שירים שנכתבו, הולחנו ומבוצעים על ידי השניים. מדובר בעצם בפיסת איכות אמיתית.

גיל נמט ונדב אזולאי נמנים על וותיקי סצנת מוזיקת האינדי של העיר באר שבע, בירת הנגב. נדב אזולאי עוסק בהפקה מוזיקלית וכבר הספיק לעבוד לצידם של אמנים נחשבים בארץ ביניהם שאנן סטריט, דנה ברגר, איתי פרל, גבריאל בלחסן, יוסי בבליקי, תמר אייזנמן, ערן צור ואחרים. גיל נמט הוא מוזיקאי מולטי אינסטרומנטליסט העוסק גם בביום, צילום ועריכת סרטים וקליפים. אלבומיהם הקודמים  "בצד של הרעים", "זאב זאב" ו"תלמד  אותי לרקוד" זכו לאהדה רבה בתקשורת והם סומנו כשני יוצרים משובחים.

לכבוד יציאתו של האלבום החדש ולקראת מופע ההשקה החגיגי המתוכנן להיערך בתאריך 11 ביולי במועדון האזור בתל אביב קיימנו ראיון עם השניים. הנה השאלות שלנו והתשובות של הצמד.

יובל – ספרו לנו קצת עם החיבור המוזיקלי ביניכם, שניכם נמנים על מה שמוגדר כוותיקי סצנת המוזיקה העצמאית בבאר שבע, איך נולד החיבור?

תשובה – החיבור בינינו נוצר בדרך הכי אולד-סקול שיש. אזולאי תלה מודעה כזאת עם מספר טלפון שתולשים באיזה חנןת כלי נגינה שהוא מחפש נגנים להרכב, ונמט התקשר. נמט בתכלס מתופף אבל הוא הצטרף להרכב כבסיסט. היה ״אודישן״ מאוד קצר של 5 דקות ומאז אנחנו מנגנים יחד כבר איזה 15 שנה.

הסצנה בבאר-שבע זה פחות או יותר מה שקורה באולפן שלנו (קקטוס) ובעוד שני אולפנים פה בעיר. זה בא בגלים כמו בכל מקום, תקופות שמדבר פה ושממה ותקופות שיש מלא יצירה מסביבנו. כיף להיות חלק, ובתכלס אנחנו כבר קהילה רצינית של אמנים שמכירים אחד את השני ומנגנים יחד ושותים ערק. בתקופה האחרונה יש גל חזק של היפ-הופ באר-שבעי חזק וטוב. ראו הוזהרתם.

יובל – כיום, לאן אתם מושכים, מכוונים, ביצירות המוזיקליות המשותפות, האם יש כאן סיפור, נרטיב שאתם מבקשים להציף או שמדובר באסופת רעיונות ומחשבות שלאו דווקא חוברות אחת לשניה?

תשובה – מאלבום לאלבום תהליך היצירה שלנו הולך ונעשה יותר ויותר משותף. אם פעם אזולאי היה בא עם 12 שירים כתובים ומולחנים ומשם היינו יוצאים לדרך, באלבום האחרון אזולאי הגיע עם כל מיני רעיונות והתחלות של דברים וישבנו לכתוב יחד ולהפוך את זה לשירים. אי אפשר להגיד שיש נרטיב מובהק מקצה לקצה, זה לא אלבום קונספט. אבל אנחנו כן בוחרים בפינצטה את הרעיונות שהכי נצנצו ומרגישים קוהרנטיים יחד והופכים את זה לאלבום. במובן המלא של המילה, כזה שאפשר לשים פליי באוזניות ולהוריד אותם מהראש אחרי עשרה שירים, להרגיש שעברת איזו חוויה או מסע. גם אם בדרך יש שיר שנכתב לפני כמה חודשים ושיר אחר שנכתב לפני 15 שנה…. 

יובל – בדרככם להשקת אלבום חדש, האם הושפעתם מההתרחשויות הביטחוניות מאז 7.10? האם ישנם חומרים שנכתבו ועובדו קודם לכן שיכללו באלבום ואיך הם חוברים יחדיו?

תשובה – לא נראה לנו שיש מישהו אחד במדינה הזאת שהחיים שלו לא הושפעו מה-7.10. ואנחנו רק בקצה הקרחון. בתור התחלה הושפענו מזה כאזרחים ועוד תושבי הדרום, שעברו לתכנן את מסלול היומיום שלהם לפי איפה יש או אין ממ״ד. מעבר לזה, הטראומה הבלתי נתפסת שעברנו כחברה תמצא את דרכה לאלפי שירים בעשור הקרוב ונראה לנו שאנחנו לא יוצאים מן הכלל במובן הזה. האלבום כולו נכתב לפני ה-7.10 וברובו עוסק בהתבגרות, פחד ואהבה. אבל אין ספק שזה יגיע.

 וכמובן שזה שינה את כל התכניות ברמה הטכנית… האלבום הזה היה אמור לצאת לפני 8 חודשים בערך…  

יובל – מה התוכניות לאחר שחרורו של האלבום המלא לרשתות ותחנות הרדיו? הופעות?

תשובה – אז  האמת שיש מלא תכניות. שזה דבר כמעט בלתי נסבל בישראל 2024, שיהיו לך תכניות. אבל אם לדבר רק ממקום של תקווה ואופטימיות לרגע – ב-11.7 יש הופעת השקה במועדון האזור בתל-אביב שבה נחגוג את האלבום החדש – ״שמחים ורעבים״. מחכים לזה ממש. ב-21.8 נופיע בפסטיבל סמילנסקי בבאר-שבע, שזה ממש ליד הבית ופסטיבל רחוב  מעיף את המוח.

אחרי שני אלה נחזור להופעות האולפן הביתיות שלנו, אחד הדברים הכי טובים וכיפיים שקרו לנו. בואו לזה מאוד ומעבר לכל זה, בקרוב אזולאי מוציא אלבום סולו ראשון מאז בצד של הרעים. אלבום מרגש ואישי מאוד.

יובל – וואלה… יש מלא דברים אה?

תשובה – הלוואי שהחיים ימשיכו לקרות, נוכל לעשות אמנות וכולם יחזרו הביתה בשלום כבר אמן.

נחתום את השיחה עם השיר "נגנב" מתוך האלבום שהתברך בווידאו קליפ, צפו

הכי חדשים

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

גן יעקב מתעורר עם האחים דסקל ומוזיקה לצמחים

במאה שעברה היווה גן יעקב מקום מפגש ומפלט לזוגות צעירים שחיפשו רגע של רומנטיקה ושחרור הורמונים, מאז...

האודיסאה של הצליל: לודוויג גורנסון מחזיר את הומרוס אל האוזן

כילד בתקופת בית הספר היסודי, פגשתי בבית את סיפורי הומרוס. האיליאדה והאודיסאה נכנסו לחיי כהרפתקאות מסעירות ומחוללות...

שי סובול – כאן ועכשיו, האלבום

בחודש מאי פגשנו לראשונה את השיר ״כאן ועכשיו״. שי סובול הציב זוגיות ותיקה מול הזמן החולף. המילה...

שמש כחולה: כשהגוף מסרב לשתף פעולה עם השקר

אמש הגעתי לאודיטוריום דוהל בשכונת התקווה לקראת בכורה עולמית מסקרנת. "שמש כחולה" של אמיר קולבן עוסקת באמת,...

שירי מימון – גם אם ישרף העולם

הזמרת שירי מימון פותחת את השיר החדש דווקא בסירוב לצאת למסיבה. אולם הביט כבר ממתין ומושך את...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

פסטיבל יפוג'אז 2026 מצדיע לביטלס

ש מעט להקות שהשפיעו על הג'אז כפי שהשפיעו הביטלס. עשרות מוזיקאים אימצו במשך השנים את שיריהם. הם...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא