יום שני, אוגוסט 24, 2026

פס קול שבועי 29.06.2024

למרות המצב ואף על פי המוזות ממשיכות לשחרר, אספתי לסוף השבוע מבחר מהשירים והאלבומים שיצאו השבוע והמתינו לכם.ן בסבלנות, האזנה נעימה.

 

מאיה איזקוביץ – סיפור קצר

מאיה איזקוביץ מגישה את "סיפור קצר", שיר מלא אוירה שכתבו והלחינו מוטי קירשנבאום וסוני בן שמעון, חברי ילדות שיצרו יחד ולחוד עוד בתקופת בית הספר, מטפחים קריירות בתחום ההייטק אך לא יתרו על התשוקה והחיבור ליצירה ומוזיקה. השיר המתין במגירה עד שהוא פגש את המפיק המוזיקלי תומר כ"ץ שעיבד אותו לעולמות הפולק האקוסטי. כאשר חיפשו מי תבצע את השיר שמה של הזמרת והיוצרת מאיה איזקוביץ עלה, על מאיה אני לא חושה שצריך להרחיב, היא אחת מחביבות הבלוג ובטוחני שאתם.ן מכירים אותה ואת יצירותיה. כאשר פנו אליה היא השתהתה כאשר הייתה בעיצומה של חופשת לידה (מזל טוב לאם הצעירה) ולאחר מספר חודשים היא שלחה ליוצרים את ההודעה – "נעים להכיר, אוהבת. עדיין רלבנטי ?"

השיר "סיפור קצר" הוא טקסט שמושק בימים טרופים ומדבר על הדברים שבאמת חשובים: זהות, גורל, ואומץ לקחת את החיים בידיים. דמיינו דמות שמרגישה לכודה בסיפור שלא כתבה, עם סוף שטחי ומהיר מדי. ואז, ברגע של אומץ, היא מחליטה לפנות לבורא שלה ולדרוש את הזכות לכתוב את הפרק הבא בחייה. זה סיפור על התעוררות, על לקיחת אחריות, ועל היכולת שלנו לעצב את גורלנו.

הנה כמה מילים שמאיה כתבה עם יציאת השיר לרשתות ותחנות הרדיו – "קצת אחרי שדניאל נולד, בשיא הטירוף של החיים, קיבלתי הודעה בפייסבוק שכמעט התפספסה. מישהו בשם מוטי קירשנבאום (לא זה שרובכם מכירים) שיתף בצורה פשוטה שנגעה לי בלב על שיר שהוא כתב. מעולם לא הוצאתי שיר שמישהו אחר כתב אבל היתה לי תחושה טובה וביקשתי שישלח, מיד התאהבתי. דמיינתי את עצמי שרה את השיר וצוללת לתוך המלודיה והמילים המקסימות שלו. עכשיו הוא יוצא לעולם, בעיצומה של התקופה הכל כך קשה הזאת, בזמן שהבית שלי- הצפון- בוער, בזמן שאנחנו במלחמה ויש חטופים שחייבים לחזור כבר הביתה!!! מקווה ש׳סיפור קצר׳ יוכל להוות איזשהו אי של שקט, גם אם לרגע קטן ❤️🚣‍♀️"

 

נורית גלרון – שיהיה מי שיקשיב

לפני כשנה כחלק ממיזם תרבותי בהפקת צאן ברזל מבית aroma music ותחת ניהולו האומנותי של קובי בן עטר, נולד הפרויקט "מעפר פורחת שושנה" אשר חולק כבוד והוקרה לכתיבתה המרגשת והמופלאה של המשוררת רחל שפירא. במסגרת הפרויקט נבחרו מילות השיר "שיהיה מי שיקשיב" לביצועה של נורית גלרון בהלחנתו של תומר הדדי ובהפקה מוזיקלית של שמוליק ובנו רועי נויפלד.

רחל שפירא היא פזמונאית ומשוררת ישראלית, כלת פרס אקו"ם למפעל חיים בתחום הזמר העברי ובעלת עיטור נשיא מדינת ישראל. רבים משיריה הפכו לנכסי צאן ברזל, ביניהם "מה אברך", "כמו צמח בר", "חלומות", "שיר של יום חולין", "מנטה" ו"עוד יהיה לי"..

כך נורית עם צאת השיר – " ״מעפר פורחת שושנה״ פרוייקט שמוקדש לשיריה של רחל שפירא, שאין ראויה ממנה ליוזמה הזאת. רחל היא אחת המשוררות החשובות בזמר העברי, שפתה הנשית-ישראלית שפה רגישה ומרגשת, שפה עשירה וישירה ובעיקר מוזיקלית כל כך. לזכותה כל כך הרבה קלאסיקות נפלאות. ״שיהיה מי שיקשיב״ הוא שיר שמדבר על העצמה נשית, על המקום שאת חייבת לתת לעצמך. ״לא מוכרחים לרוץ עם כל העדר- חשובה היא הבחירה שלך״. נורית."

 

דפנה אדמתי- מסע ארוך הביתה

את דפנה אדמתי הכרתי בעקבות אותה שבת שחורה 7.10 , דפנה קצינה בחיל האוויר הייתה באותו יום שחור בבית הוריה בקיבוץ בארי, הם הסתתרו בממ"ד הבית ולמזלם לא נפגעו, מאז היא יצאה למסע מוזיקלי ומביאה את סיפור הקיבוץ בקרב הנוראי לכל מקום ועם שירים, לפני המערכה דפנה עמדה להוציא אלבום בהפקתו של שחר – ״מסע בזמן״. המילים והצלילים מקבלים כעת משמעות חדשה. כי אי אפשר שלא. את השיר "מסע ארוך הביתה" היא כתבה והלחינה בהפקתו של שחר אליסוף.

כך דפנה עם שחרור השיר החדש – "את השיר מסע ארוך הביתה כתבתי לפני יותר משנה, לא הבנתי עד כמה המסע הביתה הולך להיות ארוך. בשבעה באוקטובר הייתי בבית משפחתי בקיבוץ בארי, הבית בו גדלתי. במשך שעות היינו נצורים בממד בחרדה קיומית, ובזכות הגבורה של אבא שלי שנלחם מול המחבלים שפרצו אלינו חיי משפחתי ניצלו. שום דבר לא הכין אותי ליום שאחרי, לחורבן שפקד את הקיבוץ שלי, שאיבד מעל 100 מחבריו ויקרים מתוכנו עדיין חטופים. קיוויתי שעד שהשיר יראה אור נחזור פיזית הביתה, נחזור לשמוע ילדים צוחקים בדשאים של הקיבוץ והעתיד של הבית שלנו יהיה ברור יותר. הזמן שחולף מאז גורם לי להעניק משמעות חדשה למילה בית, כמו מהווה תזכורת לבית שנמצא בתוכי גם אחרי החורבן הגדול שפירק את הבית הפיזי לרסיסים. ולאט לאט, לנשום עמוק, לאסוף את הפיסות ולבנות מחדש. אני מקדישה את השיר לנשים היקרות בבארי ובמועצה האהובה, ולכל מי שבתקופה הזו אוספת פיסות ובונה את ביתה מחדש, מבחוץ ומבפנים".

 

אוריה – כל אישה

הזמרת והיוצרת אוריה כהן, המגיעה מהעולם האמוני והמוזיקלי כאחד, כבר בגיל 12 היא החלה לכתוב ולהלחין וכיום היא מופיע בפני נשים הממלאות את אולמות ההופעות, השבוע היא משחררת שיר חדש – "כל אישה" אשר נכתב והולחן על ידה בהפקתו המוזיקלית של אלון פרץ. מדובר בשיר העצמה נשית, הוא בועט ומחאתי ומעביר את המסר של קבלה עצמית כמות שאת.

כך אוריה עם יציאת השיר החדש "כל אישה רוצה את מה שאין לה, לפעמים את עומדת מול המראה ומיד רואה את כל מה "שטעון שיפור" במקום לראות כמה את יפה" השיר מסתיים בבקשה פשוטה – להסתכל לך בעיניים ו"לאהוב אותך"."

 

איתי פרל – פעמים אחדות

ונחתום את פס הקול השבועי עם גבר, עם אלבום חדש, הזמר היוצר איתי פרל משיק את אלבום האולפן השישי שלו "פעמים אחות" הכולל עשרה שירים שאיתי, יוצר בלוז כפרי ישראלי, כתב, הלחין ומבצע  בהפקתטו של נדב אזולאי, הוא הוקלט באולפני קקטוס בבאר שבע בין השנים 2020-2023.

כך איתי עם השקת האלבום לתחנות הרדיו והרשתות – "האלבום "פעמים אחדות" כמו צורת רבים של 'פעם אחת…', התחלה של סיפור, מבוסס על מקרים שקרו באמת, רגעים שהזמן שייף וערך לכדי שיר. העבודה על האלבום כמעט הושלמה לפני תחילת המלחמה, חלק מהשירים נצבעו במשמעויות חדשות. חלקם, שירים פרטיים,מחזיקים באגרוף את שנות ההתבגרות שלהם, ומרגישים נטולי זמן. חלקם מכילים התייחסויות לתקופה שכבר איננה. ובכלל מימד הזמן הוא המשטה ברצף השירים הזה. אז ועכשיו. משהו שתמיד פה אך מופיע ומרים ראשו רק מידי פעם או אם תרצו – פעמים אחדות."

 

 

הכי חדשים

ארן אמיר יוצא אל הלילה לבדו – וחוזר עם "On My Own"

העיר הופכת לבית ארן אמיר ממשיך במסלול החדש שלו עם "On My Own". זהו שיר מתוך אלבום חדש...

אביב גפן והתעויוט נעלו את דוקוטקסט: אור הירח מעל הספרייה הלאומית

הספרייה הלאומית, ירושלים ערב ירושלמי, אביב על המסך חמישי בערב, לוהט כיאה לאוגוסט. אך ביציאה מחניון הספרייה הלאומית בירושלים...

אלול עולה על הבמה: מתימן ועד סלוניקי, הסליחות מקבלות צליל חדש

יש תקופות בלוח השנה שבהן המוזיקה מקבלת תפקיד שונה. חודש אלול הוא בדיוק תקופה כזאת. בתי הכנסת...

נועם קלינשטיין נמשכת כמו מגנט – ״מהפנט״ בין אהבה לאובססיה

אפשר לברוח מאדם, אבל קשה הרבה יותר לברוח מהרעיון שלו. במיוחד כשהוא כבר התיישב עמוק בתוך הראש....

הג'מעה שוב בבית: „תמונות יפואיות 2” מחזירה את יפו למסך

יש סיפורים שמסיימים לקרוא וסוגרים את הספר. אחרים פשוט מסרבים להסתיים. „תמונות יפואיות” שייכת ללא ספק לסוג...

מרמב״ם ליפו: הבית נסגר, אבל הג׳אז המשיך לנוע

יש רחובות שמספרים את ההיסטוריה שלהם דרך הקירות. רחוב רמב״ם התל אביבי והסמטאות הסמוכות מספרים אותה גם...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

נותנים גב ליונתן אלטר

יש מוזיקאים שפוגשים שוב ושוב, כמעט בלי לשים לב. הם מחליפים הרכבים ובמות, אבל שומרים על נוכחות...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא