יום חמישי, אוקטובר 15, 2026

ישראל לא קוראת – israel Calling

פרויקט israel Calling הוא אירוע פרומו אשר נוסד בשנת 2016 במסגרתו מוזמנים נציגי רוב המדינות המשתתפות בתחרות האירוויזיון לחופשה מקדימה בישראל במהלכה הזמרים, הזמרות ומלוויהם נחשפים לצדדים היפים של מדינת ישראל והמפעל הציוני, יוצרים מפגשים בלתי אמצעיים בינם לבין אנשי האירוויזיון בארץ וכן בינם לבין עצמם, משתתפים במסיבת היכרות גדולה ואף מקיימים מעין מיני אירוויזיון.

תחילתו של המיזם הייתה באירועים דומים שהתקיימו במשך מספר שנים במדינות אירופאית שאירוחו את התחרות הגדולה השנתית ואפשרו לחלק מהמדינות המתחרות להגיע כחודש ויותר קודם לכן למפגש בלתי תחרותי כדי לקרב לבבות. בשנת 2016 הפרויקט המוזיקלי הזה הגיע לישראל ביוזמתה ובהפקתה של טלי אשכולי והפך באחת למפעל של הסברה ויחסי ציבור הכי טוב שנולד בישראל באשר בתקופה הנוכחית בה הרשתות החברתיות הן המדיה השולטת בתודעה ובדעת הקהל ברחבי העולם זכתה ישראל לעשרות שגרירים של רצון טוב שהפיצו את טובת הארץ בעולם.

עם השנים הלכה וגדלה הפעילות במסגרת הפרויקט אשר החל כמסיבה במועדון צנוע בדרומה של תל אביב, המשיך לקיום אירועי  מופעים במועדון התיאטרון ביפו, התקדם הלאה אל ארנות גדולות יותר בהיכל מנורה מבטחים והאנגר 11 ואף הצטרפו אליו פרויקטים ציונים חשובים כמוזיאון "אנו" בקמפוס האוניברסיטה ברמת אביב.

השנה, לאור המלחמה והמצב הכללי בו מצויה התדמית של מדינת ישראל ברחבי העולם האירוע הנוכחי עליו הוצהר ממש לפני שנה לא יצא לפועל לצערם של אלפי חובבי האירוויזיון המקומיים. התאריך המקורי שנקבע הוא 11 באפריל 2024 אולם ברור כי האירוע לא יצא לפועל השנה.

בשיחה עם הגברת טלי אשכולי אשר השנה קיבלה לידיה את התפקיד להפיק את אירועי קדם האירוויזיון של לוכסמבורג לאירוויזיון בזכות המוניטין שיצא לה בתחום היא מצרה מאוד על מה שקורה כעת, כאשר נשאלה על ידינו אודות שאלת קיום האירוע השנה – "לצערי חיכיתי וקיוויתי שבשלב זה תהיה הפסקת אש, מבאס מאוד, נחכה לימים טובים יותר"

הצצה לכמה מהחגיגות שהתקיימו במסגרת הפרויקט בשנים עברו וסוקרו כאן באתר

Israel Calling 2023 | Israel Calling 2022| Israel Calling 2018| Israel Calling 2016

תזכורת – מצעד המשלחות אשתקד

 

 

 

הכי חדשים

דיסקו שמש – שחור, לבן וכל מה שביניהם

לפעמים כל מה שצריך כדי להצית מחדש את הניצוץ הוא מפגש בין שני חברים ותיקים, כאלה שכבר...

יריב בן יהודה פגש את אלהים, ורמי פורטיס היה שם

לפני ימים אחדים עסקנו כאן באלבומו החדש של יריב בן יהודה, "ארוע בחיים". תשעה שירים שמשרטטים תמונת...

קרולינה חוגגת עשרים שנות גרוב ונשמה בהיכל התרבות

יש אמנים שהמוזיקה שלהם גורמת לנו להקשיב, ויש כאלה שגורמים לנו גם להזיז את הגוף. קרולינה הצליחה...

קדחת בגן העדן הקפריסאי: רוק ישראלי, דגלי כחול-לבן ומועדון מול הים

יש מקומות שבהם המוזיקה מצליחה לחצות גבולות גאוגרפיים, תרבותיים ולעיתים גם פוליטיים. אחד מהם נמצא בכפר פומוס,...

הפלמנקו יוצא מהמסגרת: פסטיבל FEX חוזר עם ניסויים, מפגשים ומחוות מוזיקליות

יש משהו מרתק באמנות הפלמנקו. מצד אחד, מסורת ספרדית עתיקת יומין, עם שירה שבוקעת מהבטן, גיטרות שמספרות...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא