יום רביעי, אוקטובר 28, 2026

פסטיבל יהודי לאמנויות הבמה בבית מזי"א

בבית מזיא לתיאטרון בירושלים יתקיים בסוף דצמבר (24-28) הפסטיבל היהודי לאמנויות הבמה בפעם השמינית ברציפות, ביוזמת והפקת "קבוצת התיאטרון הירושלמי" ובניהולה של מנכ"לית קבוצת התיאטרון אסנת גיספאן.

הפסטיבל שאמור היה להיערך במקור בסוף חודש נובמבר, נדחה בצל המלחמה ואירועי ה-7.10, ונקבע מחדש לסוף דצמבר. לאחר שעלתה התובנה כי  למרות הקושי ראוי לקיים את הפסטיבל גם בימים אלה. תוכנית הפסטיבל שתוכננה ועמדה לקראת פרסום, נגנזה, ובמקומה נבנתה תוכנית חדשה המורכבת ממופעים ותכנים המתאימים למצב ומשקפים את רוח הזמן.

הפסטיבל ייפתח באירוע מוזיקלי בשם "שרים תפילה", אירוע מיוחד של שירי תפילה, תקווה ואיחוד בשיתוף הקהל עם שירי אלתרמן, נעמי שמר ואחרים עם אמנים אורחים מהדרום. עוד תתקיים במהלך כל הפסטיבל תערוכה מיוחדת המציגה תמונות, איורים ודימויים של אמנים מימי ואירועי המלחמה תחת הכותרת "ללא מילים". במהלך הפסטיבל יתקיימו סדנאות של טיפול באמנות, ולמופע הנעילה של הפסטיבל תופיע להקת "הפיל הכחול" האשקלונית באירוע מיוחד לפסטיבל שיוקדש לתושבי הדרום והעוטף.

בין מופעי התיאטרון שיעלו בפסטיבל יצירות מקוריות וחדשות של אמנים צעירים ומוכשרים, חלקן נכתבו במיוחד ובזמן המלחמה, וחלקן נכתבו לפניה אך רלוונטיות מאוד לתקופה. בין ההצגות –  הקומדיה "וינה או דימונה" מאת המחזאי והשחקן יניב פרץ ובבימויה של הבימאית גבריאלה לב. ההצגה מגוללת את סיפורו של גיא, יהודי חילוני שנכלא בין אהבתו לגיורת אוסטרית אדוקה לבין עקרונותיו החילוניים והרצון לברוח מכאן, לעבור לוינה. "חדרוכל" – מופע חדש ומקורי של היוצר, המחזאי והפסנתרן גון הלוי (יוצר "מיכאל שם זמני") שעולה בבכורה בפסטיבל על הקיבוץ, על הגבורה, על פרק שלם בהיסטוריה שלנו שנכתב בימים אלה.  אירוע מעניין ואקטואלי נוסף הוא "קולות המלחמה" – מופע תיאטרון קריאה המורכב משירים סיפורים וגזירי עיתונים מרגעי המלחמה, הזאת ושקדמו לה, ומופע מיוחד של המוזיקאית תמר קפסוטו, תושבת קיבוץ מפלסים, במופע מוזיקה ופואטרי סלאם שנכתב בצל המלחמה.

כמו כן יתארחו בפסטיבל המופע "לילות ספרד", מחזמר המספר לראשונה את סיפורה של יהדות המג'רב דרך מיטב הקלאסיקות הישראליות, לדינו מבית אבא ושירת המג'רב, והמופע "בציר 37" של רקדני סדנת המחול "ורטיגו".

פסטיבל יהודי לאמנויות הבמה – בית מזיא לתיאטרון, מסילת ישרים 18, ירושלים | אולמות המופעים מונגשים

אמני העוטף כפי שתועדו על ידינו בעבר

הכי חדשים

ללכת שבי אחריו: רובין וויליאמס מפנה את הבמה ליחזקאל לזרוב

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שמלווים אותנו שנים בזכות הרעיונות שהותירו אחריהם. "ללכת שבי...

מקיסריה לבית המדרש: בר צברי, בניה ברבי ועמיר בניון

רק לפני ימים ספורים עמד בר צברי על במת אמפי קיסריה וחגג את מופע הבכורה שלו במקום....

נוסטרדמוס, איינשטיין והגולם נפגשים על הבמה

מה משותף לנביא העתידות נוסטרדמוס, למדען אלברט איינשטיין ולגולם מפראג? לכאורה, לא הרבה. אלא שהכוריאוגרפית נדיה טימופייבה...

חמישים שנה, U2 שוב כובשת את המגרש

יש להקות שהזמן הופך אותן לזיכרון נוסטלגי, ויש כאלה שממשיכות לכבוש פסגות חדשות. חמישים שנה אחרי שהחלו...

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....