דיקלה ולהקת צעירי אריאל – BRING THEM HOME
דיקלה ולהקת צעירי אריאל בשיר למען השבת החטופים - BRING THEM HOME, האזינו

היוצרת והזמרת דיקלה הלחינה יחד עם תמיר דורי ואור קודאי ומבצעת את השיר – BRING THEM HOME אותו כתבו דינה שליט יחד עם מקהלת ילדי בתי הספר היסודיים באריאל ולהקת צעירי אריאל כחלק ממיזם של עיריית אריאל והמרכז הקהילתי גוונים, שנולד במטרה להעלות את המודעות הארצית והעולמית להשבת החטופים והנעדרים לביתם. את השיר מלווה וידאו קליפ שהופק בידי עיריית אריאל.
השיר נכתב ומושר בשפה האנגלית להגדלת החשיפה הבינלאומית, למציאות הקשה שנכפתה עלינו בעקבות האסון של ה-7 באוקטובר, ולהעביר באמצעות מוזיקה את התחושות והחוויות שעוברות על אזרחי מדינת ישראל, תוך דגש כי מדינת ישראל כולה על כל אזרחיה מאוחדת ונחושה שלא להפסיק עד שהחטופים והנעדרים יחזרו הביתה בשלום.
במקור השיר נכתב על ידי הגברת דינה שליט, אז מנכ"לית קרן אריאל לפיתוח עם הסרת "מסך הברזל" שאפשר את עלייתם של יהודי ברית המועצות לשעבר לישראל לפני כ- 30 שנה. עם פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', חברי להקת צעירי אריאל לקחו את הטקסט המקורי והתאימו את השיר המרגש והנוגע למציאות הנוכחית על מנת שיהיה רלוונטי מתמיד.
כך הזמרת דיקלה על השיר – "כולם מדברים על ה-7 באוקטובר, מבחינתי יש גם את ה- 8 וגם את ה- 9 וה- 10 לאוקטובר ולמעשה עד עצם היום הזה! החל מאותו היום ארור, כל עוד החטופים אינם חוזרים לביתם אנחנו כל יום חיים מחדש את אותו היום השחור. כשאני מעזה, מבעד לפחדיי, לחשוב על אותו התינוק בן התשעה חודשים כשהוא מסתכל במבטו התמים במי שאוחז בו בשבי (אמן ויש כזה) אני נטרפת מתמימות ליבו וממבט עיניו, שמחפשות מישהו שיחזיר אליו חיוך כשהוא מחייך אליו. אני לא צריכה להסביר לעולם שאסור לעשות מעשים שכאלו. אני לא שרה כדי להזכיר לעולם ולאנושות כולה או לשכנע מדוע פשעים שכאלו כנגד האנושות אסורים, אלא כדי לשתף את העולם בכאב ובאימה האינסופיים, ולהדגיש את הזיכרון, הכמיהה, הפחד, הגעגוע והחשש על הילדים והילדות שלנו – שאסור שישכח לרגע! בנוסף לכך אני כאן לתבוע את עלבונם של החטופים ואת עלבונה של התמימות ועלבונה של השכינה. זה המעט שיכולתי לעשות במצב חסר אונים שכזה."