חדשות הסצנהחדשות מקומיות
כולל וידאו

פסטיבל המהפכה יוצא לדרך

חוגגים בסוכות - שלושה ימים רצופים עם תזמורת המהפכה בניצוחו של רועי אופנהיים ומופעי ״הטרילוגיה הישראלית״ שהפכו כבר לקאלט - התרנגולים - הרמיקס, קונצ׳רטו לגשש ותזמורת. יוסי בנאי והמהפכה. כל הפרטים

כמעט 20 שנה חלפו מאז שזהר שרון ורועי אופנהיים, אז שני סטודנטים באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים החליטו להקים את תזמורת המהפכה – פורמט תזמורתי חדש, מלהיב ומעורר השראה – מגרש משחקים יצירתי הבוחן את גבולות המוזיקה ויחסיה עם אמנויות אחרות.

מאז רשמה לעצמה התזמורת בניהולם האמנותי של שרון ואופנהיים שנים של עשייה בלתי פוסקת ושל יצירה ישראלית מקורית בשילוב אמנויות במה והופעות על הבמות החשובות בארץ וגם בחו"ל.

בסוכות, בתאריכים 5 – 7 באוקטובר, תקיים התזמורת את "פסטיבל המהפכה" ובמהלכו תעלה את שלושת מופעי "הטרילוגיה הישראלית" – ״התרנגולים – הרמיקס״, ״קונצ׳רטו לגשש ותזמורת״ ו״יוסי בנאי והמהפכה״ – מופעים שעלו בבכורה ב-4 השנים האחרונות במסגרת ״סדרת המהפכה״ באופרה הישראלית, זכו להצלחה עצומה ברחבי הארץ והפכו כבר לקאלט, ובמרכזם גיבורי תרבות ישראליים אותם מאירה התזמורת בדרכה האמנותית והמוזיקלית המיוחדת.

המופע ״התרנגולים – הרמיקס״ שיועלה ביומו הראשון של הפסטיבל ב-5.10.23 ,הוא מפגש של תזמורת המהפכה עם המורשת המוזיקלית של להקת ״התרנגולים״ כחומר גלם הנתון לפרשנות עכשווית.

במופע זה משלבת התזמורת בין יצירות ועיבודים שיצר המלחין והמעבד אמיר לקנר לבין עבודת וידאו ארט של האמן נמרוד צין המבוססת על הסרט היחיד בו תועדה בוידיאו להקת התרנגולים בשנת 1963. הוא מורכב ממיטב הרפרטואר יוצא הדופן של התרנגולים ומבוצע על-ידי שבעה שחקנים-זמרים ועל-ידי מקהלת הילדים 'העפרוני' המביאים לידי ביטוי הן את ההפקה הקולית המוקפדת והן את העבודה התנועתית בהשראתה של הבמאית ומנהיגת להקת התרנגולים – נעמי פולני.

המופע ״קונצ'רטו לגשש ותזמורת״, שיועלה ביום השני של הפסטיבל ב-06.10.23, מבוסס על מיטב היצירה של להקת ״הגשש החיוור״ – שירים ומערכונים, הנשזרים במלאכת מחשבת מוקפדת של עריכת וידאו יצירתית ויצירות ועיבודים תזמורתיים לצד קטעי משחק של דביר בנדק ודקלה הדר אשר כתב הבמאי והמחזאי גור קורן.

המופע ״יוסי בנאי והמהפכה״, שיועלה ביומו השלישי של הפסטיבל ב-07.10.23, שם במרכז הבמה את יצירתו העשירה והמגוונת של יוסי בנאי – שירים, מערכונים, קטעי ראיונות והפתעות נוספות הנשזרים זה בזה ביד אמן. קולו ודמותו של יוסי בנאי מתגלים על המסך בדרכים בלתי-צפויות בעבודת וידאו ארט מקורית של אורן גבאי לצד קטעי שירה ומשחק של רבקה מיכאלי, שותפתו לבמה וליצירה של בנאי, ושל עדי כהן ואבי גרייניק.

את החגיגה הפסטיבלית ישלימו שלושה מפגשי יוצרים ושחקנים אשר יתקיימו בכל אחד מימי המופעים ואשר כל אחד מהם יוקדש לגיבור התרבות שבמרכז המופע שיעלה באותו ערב. המפגשים, בהנחייתו של לירון זייד, יאפשרו להציץ אל מאחורי הקלעים של תהליך היצירה באמצעות שיחה עם המנהלים האמנותיים של התזמורת (זהר שרון ורועי אופנהיים) ועם המלחין אמיר לקנר אשר יחדיו יצללו לקטע אחד מתוך המופע, ויפרקו את תהליך היצירה המורכב לגורמים ויספרו אודות מקורות ההשראה, טכניקת העבודה, האתגרים והגילויים המרגשים. במפגשים אלו תתארחנה רבקה מיכאלי, יעל פוליאקוב ודליה גוטמן.

פסטיבל המהפכה בהשתתפות (לפי הא"ב): אבי גרייניק, בן נפתלי, דביר בנדק, דקלה הדר, יפתח מזרחי, מונה מור, מקהלת העפרוני, נעמה נחום, עדי כהן, רבקה מיכאלי, רני אלון, תום חודורוב, תזמורת המהפכה.

זוהי הזדמנות חד-פעמית ונדירה המקבצת את כל שלושת מופעי הטרילוגיה ביחד וכן הזדמנות לכל מי שטרם צפה באחד המופעים או בשלושתם, או למי שצפה ומתגעגע.

התרנגולים – הרמיקס – 5.10.2023 | 17:00 | בית האופרה, תל אביב

קונצ׳רטו לגשש ותזמורת 6.10.2023 | 13:00 | בית האופרה, תל אביב

יוסי בנאי ותזמורת המהפכה 7.10.2023 | 17:00 | בית האופרה, תל אביב

לרכישת כרטיסים:

https://www.israel-opera.co.il/?CategoryID=1370&SearchParam=

מחיר כרטיס:220-160 שקלים.

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: