חדשות הסצנהחדשות מקומיות
כולל וידאו

יהונתן גפן הלך לעולמו

יהונתן גפן הלך היום לעולמו במפתיע והוא בן 76. היה משורר, סופר, פזמונאי, עיתונאי פובליציסט, סאטיריקן, מחזאי, מתרגם, מחשובי היוצרים בתרבות הישראלית. אבא של אביב, שירה, נטאשה והכבש השישה עשר.

יהונתן גפן, נולד בשנת 1947 במושב נהלל, צאצא ליוחסין של רבנים מחד וקברניטי מדינה ומצביאים מאידך. את שירותו הצבאי עשה בצנחנים, ונטל חלק במלחמת ששת הימים בשכם וברמת הגולן, השתחרר בדרגת סגן. במלחמת יום הכיפורים גויס כלוחם במילואים כקמב"ץ ואף נטל חלק בצליחת התעלה בפיקודו של אריאל שרון.

כבר בעת שירותו הצבאי הוציא גפן לאור את ספר שיריו הראשון – "שירים שענת אוהבת במיוחד". מאז הלכה והתפתחה הקריירה העשירה של יהונתן גפן בעולם התרבות כיוצר רב תחומי במיוחד בתחומי הכתיבה והשירה. ניתן להגדירו במושגים – משורר, פזמונאי, סופר, עיתונאי פובליציסט, סטיריקן, מחזאי ומתרגם.

יהונתן גפן. צילום יובל אראל
יהונתן גפן. צילום יובל אראל

את מרבית יצירותיו ניתן לחלק לכתיבה לילדים וכתיבה למבוגרים. היצירות הכי אלמותיות שלו הינן היצירות לילדים שהפכו לאבני דרך וצאן ברזל בתרבות הישראלית, ביניהם "הכבש השישה עשר" שדורות על גבי דורות של ילדים גדלו על סיפוריו ושיריו שזכו לביצועים בידי כמה מהמשובחים שבעולם המופעים.

 

 

 

 

 

היום כל מדורי התרבות עוסקים בדמותו של יהונתן גפן. כאן נתמקד בפן המוזיקלי, באלבומים, בשירים.

לפני שבע שנים חגג יהונתן גפן את יום הולדתו ה- 70 במופע חגיגי שנערך במסגרת ציון 30 שנה לפסטיבל המוזיקה של ראשון לציון. היה זה מופע מחווה בו נטלו חלק שלום חנוך, יהודה פוליקר, גידי גוב, מתי כספי, דיוויד ברוזה, דני ליטני, קורין אלאל , יעל לוי  ואחרים.

לאחרונה זכה הספר "הכבש השישה עשר" לגרסה חדשה מעל בימת התיאטרון הלאומי הבימה.

על מדף הפרסים בחדר עבודתו מונחים הפרסים הבאים – פרס ברנשטיין לספרות ילדים, כינור דויד,  פרס ראש הממשלה לספרות, פרס ליצירה מקורית, "הכבש השישה עשר", פרס מפעל חיים מאקו"ם,  פרס מפעל חיים מאמ"י.

יהונתן גפן. צילום יובל אראל
יהונתן גפן. צילום יובל אראל

במסגרת הפעילות בבלוג זכיתי לתעד אותו במספר מצומצם מאוד של הדמנויות, הנה שתיים מהן

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: