יום רביעי, אפריל 22, 2026

גארי רוסינגטון מלהקת Lynyrd Skynyrd הלך לעולמו

רוסינגטון היה חבר מייסד של להקת הרוק הדרומית הידועה בעיקר בזכות השיר "Sweet Home Alabama" משנת 1974.

בהודעה שפרסמה הלהקה בעמודה הרשמי בפייסבוק נכתב – "עם המון סימפטיה מהולה בעצב מודיעים כי איבדנו את אחינו, חברנו, בן משפחה, כותב השירים והגיטריסט, גארי רוסינגטון, היום. גארי נמצא כעת עם אחיו ומשפחת סקינירד בגן עדן ומשחק את זה יפה, כמו שהוא תמיד עשה. אנא שמרו על דייל, מרי, אנני וכל משפחת רוסינגטון בתפילותיכם וכבדו את פרטיות המשפחה בתקופה קשה זו."

הלהקה לא חשפה את סיבת המוות, אך ידוע כי רוסינגטון סבל מסדרה של בעיות לב, כולל ניתוח לב חירום שעבר בשנת 2021.

רוסינגטון נולד בשנת 1951 בדרום מדינת פלורידה, והקים את הגרסה הראשונה של Lynyrd Skynyrd בשנת 1964 עם המתופף בוב ברנס והבסיסט לארי ג'ונסטרום.

הוא כתב את צלילי הגיטרה המובהקים שעזרו להפוך את השיר "Free Bird" של הלהקה משנת 1973 ללהיט מתמשך באורך כמעט 10 דקות.

הגיטריסט שרד כמה תאונות אכזריות בשנות ה-70, כולל תאונת דרכים קשה בשנת 1976 והתרסקות המטוס הידועה לשמצה בשנת 1977 שבה נהרגו שלושה מחברי הלהקה.

לאחר מותם של הזמר הראשי רוני ואן זאנט, הגיטריסט סטיב גיינס וזמרת הליווי קאסי גיינס בהתרסקות ההרכב התפרק אולם בשנת 1987 הלהקה הוקמה מחדש עם חברים חדשים, כולל אחיו הצעיר של ואן זאנט, ג'וני, בתפקיד הסולן.

רוסינגטון היה החבר המקורי היחיד שעדיין עם הלהקה, שהמשיכה להופיע, עם תאריך להופעה בפסטיבל שנקבע לחודש זה.

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא