יום שלישי, יולי 28, 2026

פסטיבל הסיגדיאדה ה- 12 יוצא לדרך

פסטיבל הסיגדיאדה, שבמרכזו תרבות אתיופית עכשווית בהשתתפות אמנים יוצאי העדה, יתקיים זו השנה ה-12 ובמהלכו יעלו מופעי מוזיקה, מופעי מחול, מופע סטאנד אפ, הקרנת בכורה של הסרט  "אקסודוס 91', ירידי אוכל ואופנה ועוד. כל האירועים יתקיימו במתחמי התרבות של תל אביב, החל מיום חמישי, 24 בנובמבר, ועד יום ראשון, 27 בנובמבר.

את הערב הראשון, שייפתח בשעה 20:30, יפתח ההרכב AvevA במופע מוזיקת נשמה אתיופית, בעקבות יציאת אלבומה  In My Thoughts ותארח את המוזיקאי סאן טיילור. את הערב ינעל, החל בשעה 21:00, מופע סטאנד אפ של ברקו זרו שיעסוק (איך לא?) בניפוץ סטריאוטיפים גזעניים בחברה הישראלית. שני המופעים יתקיימו בתיאטרון הבימה.

ביום שישי, 25 בנובמבר, יתקיימו מספר מופעים החל משעות הבוקר. בשעה 11:00 יתקיים מופע שירה בשפה האמהרית, בשעה 12:00 יעלו עלמה זהר ומימי אדיסו פרויקט של שירי ילדות אתיופים מתורגמים לעברית בשיתוף המרכז למורשת יהודי אתיופיה. בשעה 13:30 יעלו שני מופעי מחול: "באימא שלי" של דגה פגר העוסק במערכת יחסיה עם אימה, ו"טארב" בהשתתפות צביקה היזיקיאס ושירי קוונץ, מופע העוסק במערכת יחסים, זוגיות ואהבה. המופעים יתקיימו בתיאטרון הבימה, כשבמתחם עצמו יתקיימו ירידי אמנות, עבודת יד, אוכל אתיופי ולימודי ריקוד.

במוצאי שבת, 26 בנובמבר, יתקיים בשעה 20:00 מופע ראפ ומוסיקת נשמה של הזמרת אורית טשומה ואחריו בשעה 21:30 מופע של הזמרת תמרדה לרגל יציאת אלבומה החדש "ארתבה". שני המופעים יתקיימו במועדון "אברהם הוסטל".

את הפסטיבל תנעל ביום ראשון, 27 בנובמבר, הקרנת בכורה של הסרט "אקסודוס 91'", דוקו-דרמה של הבמאי מיכה סמית' העוסקת בסיפורו של אשר נעים, שגריר ישראל באתיופיה במהלך מבצע שלמה בשנת 1991. בסרט משתתפים בין היתר יורם טולדנו בתפקיד השגריר נעים, וכן שי פרדושמואל קלדרון ומיכל ינאי. ההקרנה תתקיים בבית ציוני אמריקה.

פסטיבל הסיגדיאדה נוסד במחאה החברתית של 2011 על ידי השחקן והיוצר שי פרדו. במהלך המחאה הקים פרדו בשדרות רוטשילד את מאהל 'מחאת הנחמדים', מאהל ששם במרכז את המאבק נגד הגזענות והאפליה כלפי יוצאי אתיופיה. ברוח 'מחאת הנחמדים' פרדו יזם והפיק את פסטיבל הסיגדיאדה, פסטיבל לתרבות אתיופית ששם במרכז את היצירה והיוצרים יוצאי הקהילה.

הכי חדשים

מ״תרבות אגודה״ אל ״עוד נרקוד״: בוי ג׳ורג׳ בוחר צד

בוי ג׳ורג׳ משיק שיר חדש, חוזר לטבח נובה ומאשים את השוכחים. התוצאה מציתה סערה בינלאומית, שמרחיקה הרבה...

בתוך יער המטפחות של ״פרטיזניה״

אמש התקיימה בתיאטרון ענבל הפרמיירה החגיגית של מופע המחול ״פרטיזניה״. את היצירה יצרה הכוריאוגרפית סתיו סטרוז׳ בוטרוס....

שרית חדד ואלה יוצאות אל הלילה

השמש נפלה לים, אבל השבוע של שרית חדד רק מתחמם. אחרי ההכרזה על פארק הירקון, מגיע כעת...

תזכור אותי: מירי מסיקה פוגשת את הרחבה של עופר ניסים

מירי מסיקה ועופר ניסים נפגשים לראשונה בשיר רשמי. החיבור נשמע טבעי, למרות המרחק בין העולמות המוזיקליים. מסיקה...

גיבור אומה מוכר את נשמתו

יש גיבורים שיורדים מהבמה ונעלמים בשקט. אחרים מתקשים לוותר על מחיאות הכפיים. השיר החדש של אחשלי בחשלי...

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פסטיבל מספרי סיפורים -הסיפור הישראלי פוגש את הפסקול המקומי

פסטיבל מספרי סיפורים חוזר השנה בפעם השלושים ושלושה לתיאטרון גבעתיים. יוסי אלפי ממשיך להוביל את המפעל התרבותי...

הפסנתרן ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל

ריצ'רד קליידרמן חוזר לישראל לשני מופעים חגיגיים בנובמבר הקרוב. הפסנתרן הצרפתי יופיע ב־21 בנובמבר בהיכל התרבות בתל...

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא