יום ראשון, יולי 26, 2026

גל דה פז – Hummingbird הגרסה האינטימית

הזמרת והיוצרת גל דה פז, המוכרת בעיקר כסולנית האנרגטית בהרכבים The Paz Bend ו- Lucille Crew, משיקה הבוקר שיר חדש, הסנונית הראשונה מתוך אלבום חדש ואינטימי  – Uncovered, אשר יושק במופע חגיגי במסגרת פסטיבל הפסנתר הקרוב.

באלבום החדש  Uncovered גל דה פז חוזרת לבסיס השירים שלה שיצאו לאורך השנים בגרסאות שונות תחת  ההרכבים Band Paz The ו- Crew Lucille .היא מפשיטה את השירים מהעיבודים המקוריים ומגישה אותם בגרסאות אר אנד בי, סול, גוספל וקאנטרי עם הפסנתר, כשלצידה שלוש זמרות ליווי – שירי אורן, צליל אילוז ורייצ'ל סלפין.

בנוסף למופע ההשקה בפסטיבל הפסנתר שהוכרז כסולד אאוט יתקיימו מופעי השקה נוספים, בתאריך 12.3 במרכז ענב בת"א ומופע השקה ירושלמי בתאריך 12.5 בצוללת הצהובה.

את האלבום גל מקדישה לאביה, שנפטר בדיוק לפני שנה והיה האחראי לחינוך המוזיקלי שלה ובהרבה מובנים למי שהיא כאמנית, ותמיד רצה לשמוע את גל והשירים שלה באלבום כזה.

כך גל עם יציאת השיר – "אני שמחה מאוד לחלוק אתכםן שיר ראשון מתוך הפרוייקט שהחזיר אותי לשפיותי אחרי שנתיים לא פשוטות. שנתיים בהן לא קרה הרבה וקרה יותר מידי. העשייה של המוזיקה תמיד היתה עוגן ומרפא בשבילי ואחרי תקופה בה הרגשתי מעט אבודה, השירים שכבר הוצאתי,לא אלו שעוד חבויים בתוכי, הם אלו שעזרו לי למצוא את הדרך. ואני מרגישה ברת מזל להיות כאן ולחלוק אתכםן את הפרויקט היקר לליבי הזה. בדרך-כלל אחרי שאנחנו כותבים, מקליטים, מופיעים עם שירים , אנחנו לא חוזרים לחטט בהם. אבל משהו בהם קרא לי לחזור, ולחטט.ולעבד מחדש. בתקופה בה הרגשתי שאני לא ממש יודעת מה אני רוצה להגיד לראשונה בחיי, או איך להגיד את זה, הם החזירו אותי לעצמי והזכירו לי את כל מה שעוד לא אמרתי ואת מה שכבר אמרתי – אבל אחרת. הם החזירו אותי לעצמי. והפסנתר! הפסנתר המופלא שנכנס לחיי פתאום והראה לי עולם חדש של יצירה ורגשות. אז בין אם השירים מוכרים לכםן מלפני ובין אם זו הפעם הראשונה שלכםן איתם , אני ממש מקווה שגם אתםן תמצאו בם שלווה, אור, מסקנות, רוגע, שמחה, כאב, אושר ובעיקר הרבה אהבה. תודה לפיות המדהימות שאיתי ומעטרות את השירים בהרמוניות קסומות.""

וכמובן אי אפשר בלי לצפות ולהאזין בגרסה המקורית במסגרת להקת דה פז בנד…

הכי חדשים

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

שרית חדד תחגוג שלושים שנות מוזיקה בפארק הירקון

בשלהי דצמבר העלינו כאן שאלה פשוטה ומסקרנת. האם שרית חדד תגיע לפארק הירקון בקיץ 2026? כעת סימן השאלה...

אל תדליקו לי נר: דני דותן מכנס ארבעים שנות מחאה לספר אחד

ישנם זיכרונות מוזיקליים שאינם זקוקים לתצלום כדי להישאר חדים. שנת 1981 עדיין עומדת אצלי במרתף שחור ברחוב...

להתראות ותודה על הקרמשניט: פרידה משפחתית עם עוגה, ביטלס וחשבונות פתוחים

יש משפחות שמכינות כיבוד לקראת ביקור הילדים. משפחתם של איזי ותיקי מכינה כיבוד לקראת השבעה שלה עצמה....

מועדון Uptown נפתח במחווה לדן תורן

אמש חנכה קבוצת toMix את מועדון אפטאון בפארק עתידים בתל אביב. הקבוצה מבקשת להקים בית חדש למוזיקה,...

עמליה סמול – Something New

יש אלבומים שמכריזים מיד על כוונותיהם ומבקשים לכבוש את האוזן. Something New מעדיף להתקרב בשקט ולהכניס מעט...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

toMix מגיעה לראשון לציון: מתחם התרבות toX ייפתח בספטמבר

רק בסוף השבוע חגגנו את פתיחת מועדון אפטאון בקריית עתידים. המועדון החדש סימן מהלך נוסף של קבוצת...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא