קליפים חדשים

אלייצור – אבא נשמה

הראפר אלייצור בשיר חדש - "אבא נשמה", תפילה, פיוט, האזינו

שיר חדש משיק הבוקר יאיר אליצור או כפי שהוא מוכר בטייטל הבימתי – אלייצור, השיר "אבא נשמה" נכתב והולחן על ידו בהפקתו המוזיקלית והעיבוד של אייל מזיג.

ניתן לומר על השיר החדש שהוא נמנה עם הסנוניות המבשרות את בואו של חודש החגים וחשבון הנפש, אלייצור שינה את הפאזה הנפשית שלו לאחר שעבר תהליך חזרה בתשובה ומהפך זה ניכר בחייו ובטקסטים שהוא כותב. הוא מצליח לחבר מגזרים בהיותו מתווה בין השוליים שבחילוניות לבין האמונה באל ובמיוחד כשהוא מגיש את המסרים על גבי מצע של ביט בעולם ההיפ הופ והראפ הקלאסי.

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: