גל מחאה עולמית וקריאות להפסקת הפלישה הרוסית באוקראינה מתגבר ברחבי הרשתות החברתיות, אמנים ומוזיקאים רבים הצטרפו בקריאות לעצור את המלחמה. חלק מהקריאות ליקטנו כאן. בנוסף לדיווח על קריאתה של הראפרית האוקראינית אליונה אליונה עליה דיווחנו אתמול.
האקט הכי רציני ורשמי בגל המחאות ברחבי העולם כלפי הפלישה הרוסית לאוקראינה הגיע מהאיגוד האירופאי המנהל את תחרות האירוויזיון אשר החליט לנדות את רוסיה מהתחרות
הזמרת מדונה יצאה הלילה בקריאה לעצור את הפלישה הרוסית לאוקראינה בפוסט שפרסמה בעמוד האינסטגרם הרשמי שלה, בו השוותה מדונה את פוטין להיטלר. כך קראה מדונה – "יש לעצור את הפלישה חסרת התכלית והחמדנות של רוסיה לאוקראינה!! נא לשלוח סיוע הומניטרי כדי לעזור למיליוני אזרחי אוקראינה שחייהם מושפעים ממשבר זה ברגע זה ממש!! פוטין הפר כל הסכם זכויות אדם שקיים. לפוטין אין זכות לנסות למחוק את קיומה של אוקראינה. אנו תומכים בך הנשיא זלנסקי!! אנו מתפללים עבורך ועבור ארצך! 🙏🏼. אלוהים יברך את כולכם! אל לנו להרגיש חסרי אונים כאשר אנו מתמודדים עם פעולות גיאו-פוליטיות בסדר גודל כזה. יש דברים שאנחנו יכולים לעשות."
הזמרת מיסי אליוט הגיבה ביום חמישי על הפלישה הרוסית בציוץ בטוויטר הרשמי שלה – "אני מתפללת עבור אלה שזקוקים לשקט נפשי🙏🏾💜 כל כך הרבה עוברים דברים נפשית ומנסים בכל זאת לנווט דרך הדבר הזה שאנחנו קוראים לו חיים💜🙏🏾 שהשלום יכסה אותך והפחד יוסר ותהיה מוקף באהבה
קרדי B הצטרפה לגל המחאה בציוץ למיליוני העוקבים שלה – "הלוואי שמנהיגי העולם האלה יפסיקו למעוד בכוח ובאמת יחשבו על מי שהם באמת מושפעים (אזרחים) מלבד כל העולם נמצא במשבר. מלחמה, סנקציות, פלישות צריכות להיות הדבר האחרון שהמנהיגים האלה צריכים לדאוג ממנו."
גם פיטר גבריאל, סולנה לשעבר של להקת ג'נסיס הגיב בחשבון הטוויטר שלו על הפלישה – "מזועזע מאוד לראות כל כך הרבה אוקראינים נהרגים, מלחמה מיותרת לחלוטין שנפתחה בכוונה באירופה. הפלישה הזו היא החלטה ברברית של אדם אחד. הפעולה הזו היא פשע מלחמה, וכל מה שיקרה, לעולם אין לאפשר לו לעזוב את אדמת רוסיה שוב"
גם הכוכבת מיילי סיירוס הגיבה על הנעשה באוקראינה בחשבון הטוויטר שלה – "זה שבר את לבבי להתעורר הבוקר לידיעה שרוסיה פלשה לאוקראינה, הייתה לי חוויה מטלטלת לצלם בקייב את הקליפ לשיר Noting breaks like a heart . אני נשארת אסירת תודה לקהילה המקומית שקיבלה אותי בזרועות פתוחות. ישנם דיווחים כי מעל 40 אוקראינים נהרגו והקונפליקט הזה ככל הנראה יוביל למותם של רבים נוספים. עוד משבר של פליטים כאשר המונים נאלצו להימלט מבתיהם. אני ניצבת בסולידריות עם תושבי אוקראינה המצויים תחת המתקפה וכן עם קריאת הקהילה העולמית להפסיק זאת". מי ששיתף את הקריאה של מיילי בחשבונו האישי עם שורת לבבות שבורים היה לא פחות מאשר מארק רונסון
גם המוזיקאי דה וויקנד הכריז בחשבונו בטוויטר כתגובה לאירועים באוקראינה – "לצערי אני רק עכשיו רואה מה קורה עם הסכסוך ואעצור עם ההכרזה של מחר. אני מתפלל לשלומם של כולם." הדבר לא מנע ממנו להכריז מספר שעות לאחר מכן על סרט הדוקו שלו באמזון…
https://twitter.com/theweeknd/status/1496723322481963009
הזמרת שר הצטרפה לגל המחאה בפוסט בטוויטר
יש עוד עשרות רבות של קריאות שכאלו מאת מוזיקאים רבים אך היריעה קצרה מלהכיל…

