האופנובנק – גרסת המחזמר
סיפורו של השודד רוני ליבוביץ' הומחז לכדי מחזמר מאת גדי צדקה במסגרת התיאטרון העברי, כל הפרטים

בשלהי שנות השמונים של המאה שעברה ארעה שורת מעשי שוד בסניפי בנק בגוש דן אותם ייחסה המשטרה לשודד אחד שעשה שימוש באופנוע כדי להימלט לאחר ביצוע מעשי השוד, הוא כונה – האופנובנק והתקשורת הייתה חמה מאוד באותה עת עד שנתפס לאחר מרדף בגבעתיים שלווה במסוק וקרבות יוקרה בין יחידות המשטרה.
ליבוביץ, ביצע לאור יום 21 מעשי שוד בסניפי בנקים שונים, חלקם בהפרש של דקות מועטות בין שוד לשוד ופשוט ״שיגע״ את המדינה כולה. תוך כדי מעשי השוד, צבר לייבוביץ לא מעט מעריצים, אשר נהנו לראות את אזלת ידה של המשטרה והחוק אל נוכח מעשיו. הפרשה שחופנת בקרבה דרמה מרגשת מסעירה ועוצמתית המוסיפה להדהד עד ימינו, היא שגרמה למחזאי ולבמאי גדי צדקה ליצור את המחזמר המפתיע המצחיק והמרגש הזה.

כעת שלושים שנה לאחר מסע מעשי השוד בבנקים שביצע הפושע רוני ליבוביץ' שכונה האופנובנק, התיאטרון העברי מעלה מחזמר המבוסס על סיפור חיים ומעלליו אותו כתב וביים גדי צדקה, את המוזיקה המקורית כתב יהונתן פרלמן.
משתתפים: גיל פרנק, אורי גבריאל, רני אלון, נטע בר רפאל, טטיאנה מחלינובסקי, ארז וייס , גל הוייברגר, אברהם הורוביץ, קרן הדר, שרון צור ,נופר בוקר, יוליה פרידמן, דורון גוברמן


כך הבמאי והמחזאי גדי צדקה – ""לשדוד או לא לשדוד? הנה השאלה! " כתבתי מחזמר מקפיץ, מצחיק, מסעיר ומרגש, שבא להראות את הצדדים המפתיעים והלא צפויים בנפשו של כל אדם- אפילו שודד! חוויה מצחיקה, מוזיקלית, מרגשת ומסעירה."
כרטיסים להצגות ההרצה באתר התיאטרון
הצגת הפרמיירה התל אביבית תתקיים בתאריך 21 בפברואר 2022 במועדון זאפה החדש במתחם מידטאון בתל אביב. כרטיסים כאן.