השקת אלבום הבכורה של עידן שלום
עידן שלום, החי על הספקטרום, משיק אלבום בכורה בבית היוצר, וזה לא רק מרגש אלא ברמה טקסטואלית ומוזיקלית גבוהה, היינו שם.

עידן שלום, בן 20, בילדותו אובחן כאוטיסט בתפקוד ברמה גבוהה, השיק בימים האחרונים אלבום בכורה הכולל עשרה שירים שנכתבו, הולחנו ומבוצעים על ידו בהפקתו המוזיקלית של זיו רובינשטיין המלווה את עידן מזה כשנתיים בפרויקט המוזיקלי האישי.
כבר בהאזנה ראשונה, מבלי לדעת אודות סיפורו האישי של עידן, אתה נחשף לטקסטים איכותיים ומשובחים, הכתובים בשפה טובה, חושפים מחשבות, מסקנות, דרך התבוננות על מסלול החיים. עליהם מולבשת מלודיה ומקצב שמזכירים במעט את סגנון השירים של להקות הרוק משלהי שנות השישים בואכה הסבנטיז בישראל, רוק מעט מחוספס אך די מעודן ונאיבי במהותו. נעים להאזין.
עידן השיק את השיר הראשון מתוך האלבום – "רק שתדעי" במהלך אוגוסט, שיר שנכתב בגיל 14 והולחן לאחרונה וזכה להאזנה רבה, גם השיר השני שעידן שיחרר – "מסלול החיים" בו לוקח עידן את המאזין לסיפור חייו האישיים, זכה להאזנות רבות. כאמור בימים אלו יצא האלבום המלא.



כך מספר עידן אודות חייו והמסע לאלבום הבכורה – “הכתיבה מרגיעה אותי, מפקסת אותי, גורמת לי תחושה של אושר, של שמחה, של שקט. אני מכור, אבל זו התמכרות טובה, אני בטוח. זה לא כזה פשוט להיות אדם על הספקטרום האוטיסטי. אתה חווה קשיים יומיומיים ש״אנשים רגילים״ לא חווים ולא מבינים איך זה לחיות עם אוטיזם. קשה לי להבין סיטואציות חברתיות, אני לא יודע איך לגשת לאנשים ולפתוח עימם בשיחה, אני מרבה לשתוק ולא לדבר כשקשה לי. עוד בכיתה ה׳, הייתי פותר את הקשיים שלי בדרך האלימות, עד שמצאתי את הכתיבה”
אמש חגג עידן את השקת האלבום במופע שהתקיים בבית היוצר של אקו"ם בנמל תל אביב. המועדון היה מלא בחברים, בני משפחה שבאו ל"הרים" לעידן במופע החשוב עבורו. את עידן ליווה הרכב של שלושה נגנים שכלל את הגיטריסט מאיר סרור, נגן הבס אלדד סומנר והמתופף ניר סגל. במהלך המופע ביצעו עידן והנגנים את עשרת השירים שבאלבום כאשר עידן עובר לחילופין בין גיטרה אקוסטית לקלידי פנתר הכנף ומקנח בשירה נקיה.
כמה מהשירים