שבת, אוקטובר 17, 2026

יעלה ויבוא חלק ב' יוצא לדרך

בהמשך להצלחתו של חלק א' בפרויקט "יעלה ויבוא" המחווה לשירי יורם טהר לב מבית "צאן ברזל" בימים אלו יוצא החלק השני של הפרויקט בו נוטלים חלק ממיטב אומני ישראל- יהורם גאון, עידן עמדי, יובל דיין, שירי מימון, גיא ויהל, יוני בלוך, נועם קליינשטיין, אורן לביא, רוני וגיל בר הדס, רותם בר אור, שני פלג.

הפרויקט הינו סנונית ראשונה מתוך מיזם תרבותי וחינוכי רחב וגדול יותר מבית "צאן ברזל" בניהולו האומנותי של קובי בן עטר וארומה מיוזיק.

בימים אלו יצאו כבר שני שירים מתוכו, הראשון – "ההר הירוק תמיד" בביצועה של שירי מימון והשני – "אני מת" בביצועו של יוני בלוך שחזר לאחרונה לארץ וכבר רץ השבוע בסדרת הופעות במועדון בארבי שהוכרזו כסולד אאוט.

ההר הירוק תמיד

השיר "ההר הירוק תמיד" אשר נכתב על ידי יורם טהרלב, הולחן על ידי מוני אמריליו. השיר נכתב על רכסי הכרמל הירוקים, וכמו שירים רבים של טהרלב, נכתב בהשראת חוויות נעוריו בקיבוץ יגור השוכן למרגלות הכרמל. לחן השיר בוצע בידי זוכה פרס אקו"ם למפעל חיים, מוני אמריליו. השיר נכתב בשנת 1972 כחלק מחגיגות היובל להיווסדו של הקיבוץ. בימי נעוריו של טהרלב הכרמל היה קרח מצמחייה, והכינוי 'ההר הירוק' מקורו בהר שליד קובנה אשר בליטא. הוריו של יורם טהרלב, כמו אחרים ממיסדי קיבוץ יגור עלו ארצה משם. השיר הוקלט לאחר החגיגות ביחד עם מקהלת הקיבוץ ושלומית אהרון. בהמשך הוקלט גם על ידי צוות הווי פיקוד מרכז ורוחמה רז שהפכה להיות מזוהה עם השיר. שיר זה נלמד בבתי הספר היסודיים בישראל כחלק מתוכנית הלימודים לקראת ט"ו בשבט בשל השורה "פקחתי את עיני, היה אז חודש שבט". המחבר עצמו העיד כי שורה זו כוונה למעשה ליום הולדתו החל בחודש זה.

את השיר מבצעת בפרויקט שירי מימון אשר נולדה למרגלות הכרמל והרגישה צורך לסגור מעגל ולרגש בביצוע יחודי לפרויקט "יעלה ויבוא" מבית צאן ברזל.

אני מת

על הביצוע החדש של יוני בלוך מספר קובי בן עטר, המנהל האמנותי של הפרויקט – "מתי כספי, גד אורון ויעקב נוי שירתו יחד בלהקת פיקוד הדרום והקימו את ההרכב "שלישית לא אכפת להם" בשנת 1970. הם ביצעו לראשונה את השיר "אני מת" שזכה להצלחה רבה, והיה אחד הלהיטים הגדולים ביותר של הלהקה. לשיר גם הופק וידאו קליפ בבימויו של שמואל אימברמן (אחד הקליפים הראשונים שהופקו בארץ לעולם המוסיקה). השלישייה נקראה אז "שלושת השמנים", וחבריה הופיעו גם במספר מערכונים במסגרת הלהקה הצבאית. את השיר מבצע יוני בלוך לאחר שהייה של 11 שנים בניו- יורק , בחירת השיר מלא ההומור הדליקה את יוני בלוך אשר הביא את הכישרון וההומור שלו לשיר ונתן חיים חדשים לשיר ולראשונה בתוספת של קולות נשיים."

אומנים וגיבורי תרבות נוספים יקבלו את הכבוד הראוי להם בפעילות מתמשכת אשר את תוצאותיה נראה במהלך השנים הקרובות. בין השמות ששיריהם יכללו בהמשך נמצאים- עלי מוהר, חיים חפר, סשה ארגוב, צביקה פיק, חמוטל בן זאב, אסי דיין, נתן כהן, ועוד רבים וטובים….

הכי חדשים

בחזרה לכוכב האדום: ריק וייקמן יוצא למסע נוסף למאדים

יש מוזיקאים שהצלילים שלהם מחזירים אותי מיד לשנות נעוריי. אחד מהם הוא ריק וייקמן, הקלידן המיתולוגי של...

שלומי שבת ופבלו רוזנברג – כשהמיינסטרים מגיע לבארבי

שוב ביחד, הפעם מקרוב ושוב אנחנו עם החיבור המוצלח בין שלומי שבת ופבלו רוזנברג. שני חברים ותיקים, שני...

סטיבי וונדר בפריז: שלוש שעות בגן העדן של המוזיקה

חמישים שנה אחרי אלבום המופת שלו, סטיבי וונדר חזר לפריז והוכיח שגאונות מוזיקלית אינה מתיישנת. במשך כמעט...

מילים יפות כבר לא מספיקות לגאיה קריסטל

כשהנחמה מאבדת את משמעותה יש רגעים שבהם כל המילים היפות שבעולם פשוט אינן עוזרות. אפשר להציע נחמה, להבטיח...

בלונדי חוזרת בצהרי היום: דבי הארי עדיין יודעת איך עושים את זה

יש להקות שגם אחרי חמישים שנה מספיקות כמה שניות כדי לזהות אותן. בלונדי היא אחת מהן. כבר...

החייזרים נחתו באפטאון: VOCA PEOPLE חוגגים עשרים שנה

אמש, נחתו החייזרים הלבנים של VOCA PEOPLE במועדון אפטאון ברמת החייל בתל אביב. המופע, שיצרו ליאור כלפון...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא