יום שני, יוני 1, 2026

אביב גפן חנך את מועדון זאפה בבאר שבע

קצת פחות משעה וחצי לקחה הנסיעה  מביתי ועד מתחם הסינימה סיטי בבאר שבע שם מצוי הסניף המקומי, החדש, של רשת מועדוני זאפה. המועדון, כמו בהזמנה, בנוי, מתוכנן ומעוצב נכון ומדוייק, דיוק בגודל הנכון, במראה הנכון ובסאונד הנכון, רשת זאפה השקיעה לא מעט והביאה את כל הלקחים ממועדוניה הקודמים כדי ליישם במועדון החדש את כל האידיאל. ביסטרו למזון ומשקאות משולב במופע מיינסטרים באווירה נינוחה.

חנוכת מועדון זאפה בבאר שבע. צילום יובל אראל
חנוכת מועדון זאפה בבאר שבע. צילום יובל אראל
חנוכת מועדון זאפה בבאר שבע. צילום יובל אראל
חנוכת מועדון זאפה בבאר שבע. צילום יובל אראל
חנוכת מועדון זאפה בבאר שבע. צילום יובל אראל
חנוכת מועדון זאפה בבאר שבע. צילום יובל אראל

טקס חנוכת המועדון לקח פחות מדקה, כאשר כל חתני השמחה נעמדו מתחת לשלט בפתחו של המועדון כדי להסיר את הלוט, נציג רשת זאפה אסף מור סמנכ"ל השיווק והפיתוח העסקי, השותפים המקומיים בראשות רן שקד, בעלי מתחם הסינימה סיטי משה אדרי, וחתן הכבוד – שר התרבות והספורט חילי טרופר שסיים בביקור הזה יום שכלל סיורים לימודיים במספר מתחמי ומוסדות אמנות ביניהם גם תיאטרון תמונע התל אביבי.

בסיומו של הטקס שאלתי את השר שאלה אחת בלבד – "כל העצמאים בתחום תעשיית המופעים, טכנאים, תאורנים, אמנים, מוסדות שאינם נתמכים – יש תשובה עבורם?" והוא השיב בלי למצמץ כי הוא מודע לשבר ובדיוק מחר בבוקר הוא אמור להיפגש לישיבת עבודה במשרד האוצר כדי לעסוק בסוגיה זו בדיוק.

 

במקביל אליו השיב הזמר והיוצר אביב גפן בתוך האולם שעדיין היה ריק מקהל כי הוא לא בא כדי להרוויח כסף מהמופע – "זו בושה שהמדינה שמה אותי, את שלמה ארצי ואת פוליקר, להחזיק את כל הצוותים, הם בחרו בכם, בטח באחדות. זו שעתכם. קומו ותטפלו בזה. התרבות תפסה איזה שמאל וימין – אין שמאל ואין ימין. אנשים, אמנות ומוזיקה זה דבר עליון. זה הדבר הכי חשוב. ישראל טובה בקולינריה, במוזיקה ובתרבות. זאת ישראל ולכן דרוש טיפול".

חנוכת מועדון זאפה בבאר שבע. צילום יובל אראל
חנוכת מועדון זאפה בבאר שבע. צילום יובל אראל

שעה קלה לאחר מכן צוות המארחות של המועדון החל לקבל את הקהל, צעיר ברובו, זוגות וקבוצות, כולם עם כיסוי פנים ולהושיבם במועדון שהיה מאורגן כדי לתת מענה במסגרת התו הסגול – שולחנות לקבוצות או שולחנות לשיתוף זוגות עם חוצץ שקוף להפרדה, מתקני אלכוג'ל וצוות מלצרים העוטה אף הוא מסכות פנים, כשלוש מאות אורחים הגיעו הערב, ערב פתיחת המועדון והערב הראשון לקיומם של מופעים במקומות סגורים על המתווה של התקנות לטיפול בקורונה.

הכל חדש אמרתי? גם התפריט היה רענן, מנות שאינן מצויות בסניפים האחרים של המועדון, נראה טעים…

לקראת השעה עשר וחצי ובנוכחותו של השר שהודיע כי רכש מראש כרטיסים לו ולזוגתו, עלו לבמה ערן מיטלמן ועומרי אגמון, הצמד המלווה באופן קבוע את אביב גפן, הערב מופע אקוסטי נטו. אביב נכנס לבמה לקול תשואות הקהל הרב והמופע החל. במשך קרוב לשעתיים ביצע אביב  24 שירים במהלכם הוא עצר מפעם לפעם כדי להשחיל סיפור כזה או אחר, לומר משפט או שניים שקשורים לאקטואליה ולנוכחות במקום.

אביב גפן בהופעה בזאפה באר שבע. צילום יובל אראל
אביב גפן בהופעה בזאפה באר שבע. צילום יובל אראל
אביב גפן בהופעה בזאפה באר שבע. צילום יובל אראל
אביב גפן בהופעה בזאפה באר שבע. צילום יובל אראל
אביב גפן בהופעה בזאפה באר שבע. צילום יובל אראל
אביב גפן בהופעה בזאפה באר שבע. צילום יובל אראל
אביב גפן בהופעה בזאפה באר שבע. צילום יובל אראל
אביב גפן בהופעה בזאפה באר שבע. צילום יובל אראל

ראיתי לא מעט הופעות של אביב, עם הרכב חשמלי, במופע אקוסטי, במופע ססגוני כנשפי הרוק השנתיים, מתארח אצל אמנים אחרים, הרבה, הפעם המופע היה בדיוק במידה, בדיוק, בהחלטה על השירים, בהגשה, מופע שנותן הרגשה אמיתית כי לפניך עומד אמן ומוזיקאי בשל נינוח ומלא רגש היודע להגיש את יצירותיו באופן נכון.

לא מעט רגעים של התרגשות במופע חוו כלל הנוכחים, משיר הזה או השיר ההוא, כולם להיטי זהב של אביב, הוא מוצא גם את הרגע להסתלבט על מי שצריך מהקולגות, ולתת מילה טובה לקהל המקומי.

התחושה שהערב הוא סוג של האור בקצה המנהרה לא נמוגה גם עם החששות הרבים שעולים מתוך החדשות לאחרונה. נקווה שהתחושה הייתה יותר מוצקה מהחדשות.

 

 

הכי חדשים

ברודוויי נוחתת בתל אביב: "ברנשים וחתיכות" עולה לבמה הגדולה

הקלאסיקה הגדולה של ברודוויי עושה את דרכה לישראל. המחזמר "ברנשים וחתיכות" יעלה החל מחודש יוני בהיכל התרבות...

המוזיקאי והיוצר יונתן רזאל נאבק על חייו

מאבק רפואי שמדאיג את עולם התרבות דאגה רבה בעולם התרבות והמוזיקה בישראל. הזמר, היוצר והמלחין יונתן רזאל מאושפז...

אלמוג זהבי – בשמיים רחוקים

המוזיקאי אלמוג זהבי בונה את עולמו המוזיקלי צעד אחר צעד. הוא חושף את "בשמיים רחוקים", שיר ראשון...

ענת עצמון – באותו הנתיב

העיר משתנה, הזיכרונות נשארים יש משהו סמלי בכך שענת עצמון בוחרת לחזור למוזיקה דווקא עכשיו. אחרי שנים של עשייה...

בימות פיס 2026 יוצאים לדרך

פרויקט הדגל של מפעל הפיס חוגג 15 עם רשימת אמנים מרשימה במיוחד מיזם "בימות פיס" יוצא לדרך בפעם...

קרול קינג חיה מחדש בשבלול

מועדון שבלול ג'אז אירח אמש ערב שהוקדש כולו ליצירתה של קרול קינג. קרן מלכה עלתה לבמה עם...

3 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא