יום רביעי, אפריל 22, 2026

ההרפתקאה הסינית של גלעד שגב

בשקט ובצעדים בטוחים עושה המוזיקאי הישראלי גלעד שגב את דרכו אל הצלחה עולמית אדירה אחרי ששירו האחרון "Be there" בו שיתף פעולה עם הזמרת הסינית חה חוי שזכה למיליונים רבים של צפיות בסין, ואחרי שכיכב בארה״ב בתחילת החודש במסכי הTimes Square, הוא ממשיך לפעול בענק כשהוא יוצא בפרויקט בינלאומי יוצא דופן שכולו שיתוף פעולה עם סין.

מדובר ב – 34 שירים שילוו בווידאו קליפים ייחודיים, אשר ישוחררו מדי חודש, כל שיר וקליפ בשיתוף פעולה עם מחוז אחר בסין. הפרוייקט ילווה במופע 34, וככל הנראה אף בסדרת טלוויזיה.

שגב זכה לשיתוף פעולה מיוחד מהערוצים המקבילים לנטפליקס ואייטיונס בסין להם קרוב למיליארד משתמשים – Tencent ו QQMUSIC  אשר נטלו חלק בקידום הפרויקט ופרסמו באנרים גדולים באתרי הבית אליהם מגיעים אות מיליוני צופים, הערוצים ימשיכו את שיתוף הפעולה במשך השנתיים הבאות.

גלעד שגב בראש המדיה האינטרנטית בסין. צילומסך
גלעד שגב בראש המדיה האינטרנטית בסין. צילומסך

 

כך גלעד על ההרפתקאה הסינית שלו : "בהמשך לפעילות שלי בסין בעשור החולף אני גאה לספר על פרוייקט ענק שיוצא לדרך, פרוייקט 34. 34 שירים ואיתם 34 קליפים, כל אחד מהם שיתוף פעולה שלי כPasserby עם אמן שמייצג מחוז אחר בסין. התרבות הסינית כמו היהודית היא בת אלפי שנים, שורשיה נוגעים בשורשינו, ויש בהם אהבה והערכה עצומה אלינו: תמיד שאומרים ש״כל העולם שונא אותנו״ אני אומר שלפחות חמישית לא. דווקא בזמן הרגיש הזה שפוקד את העולם: דווקא עכשיו חשובה האחדות של אנשים עם אנשים, חשוב לעמוד מול גזענות וגינויים, חשוב לבחור באיחוי ולא בשברים. ולכך מזל שיש מוסיקה, שמדברת את כל השפות, שמבטאת את אותם הרגשות. ומזכירה שיש אהבה גדולה אחת, שמשותפת לכל האהבות. פרוייקט 34 – יוצאים לדרך.

בימים רגישים אלה, שכולם מחפשים את מי להאשים, חשוב לחבר ולאחות את השברים. העם הסיני אוהב אותנו, ראיתי את זה וחוויתי את זה, הם עושים לנו כבוד אמיתי. מעבר לכך, מדובר בתרבות עתיקה ועשירה בדומה לתרבות היהודית, ובמסגרת מסעותיי כPasserby נשאבתי להיכרות איתה, ורציתי לחלוק את זה עם מי שהולך איתי. התפקיד שלנו כאנשים בעולם זה לחבר, ואם נולדנו שונים, זה כדי שנזדקק אחד לשני."

הצצה לפרויקט 34…

 

 

 

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא