שבת, יוני 20, 2026

ההרפתקאה הסינית של גלעד שגב

בשקט ובצעדים בטוחים עושה המוזיקאי הישראלי גלעד שגב את דרכו אל הצלחה עולמית אדירה אחרי ששירו האחרון "Be there" בו שיתף פעולה עם הזמרת הסינית חה חוי שזכה למיליונים רבים של צפיות בסין, ואחרי שכיכב בארה״ב בתחילת החודש במסכי הTimes Square, הוא ממשיך לפעול בענק כשהוא יוצא בפרויקט בינלאומי יוצא דופן שכולו שיתוף פעולה עם סין.

מדובר ב – 34 שירים שילוו בווידאו קליפים ייחודיים, אשר ישוחררו מדי חודש, כל שיר וקליפ בשיתוף פעולה עם מחוז אחר בסין. הפרוייקט ילווה במופע 34, וככל הנראה אף בסדרת טלוויזיה.

שגב זכה לשיתוף פעולה מיוחד מהערוצים המקבילים לנטפליקס ואייטיונס בסין להם קרוב למיליארד משתמשים – Tencent ו QQMUSIC  אשר נטלו חלק בקידום הפרויקט ופרסמו באנרים גדולים באתרי הבית אליהם מגיעים אות מיליוני צופים, הערוצים ימשיכו את שיתוף הפעולה במשך השנתיים הבאות.

גלעד שגב בראש המדיה האינטרנטית בסין. צילומסך
גלעד שגב בראש המדיה האינטרנטית בסין. צילומסך

 

כך גלעד על ההרפתקאה הסינית שלו : "בהמשך לפעילות שלי בסין בעשור החולף אני גאה לספר על פרוייקט ענק שיוצא לדרך, פרוייקט 34. 34 שירים ואיתם 34 קליפים, כל אחד מהם שיתוף פעולה שלי כPasserby עם אמן שמייצג מחוז אחר בסין. התרבות הסינית כמו היהודית היא בת אלפי שנים, שורשיה נוגעים בשורשינו, ויש בהם אהבה והערכה עצומה אלינו: תמיד שאומרים ש״כל העולם שונא אותנו״ אני אומר שלפחות חמישית לא. דווקא בזמן הרגיש הזה שפוקד את העולם: דווקא עכשיו חשובה האחדות של אנשים עם אנשים, חשוב לעמוד מול גזענות וגינויים, חשוב לבחור באיחוי ולא בשברים. ולכך מזל שיש מוסיקה, שמדברת את כל השפות, שמבטאת את אותם הרגשות. ומזכירה שיש אהבה גדולה אחת, שמשותפת לכל האהבות. פרוייקט 34 – יוצאים לדרך.

בימים רגישים אלה, שכולם מחפשים את מי להאשים, חשוב לחבר ולאחות את השברים. העם הסיני אוהב אותנו, ראיתי את זה וחוויתי את זה, הם עושים לנו כבוד אמיתי. מעבר לכך, מדובר בתרבות עתיקה ועשירה בדומה לתרבות היהודית, ובמסגרת מסעותיי כPasserby נשאבתי להיכרות איתה, ורציתי לחלוק את זה עם מי שהולך איתי. התפקיד שלנו כאנשים בעולם זה לחבר, ואם נולדנו שונים, זה כדי שנזדקק אחד לשני."

הצצה לפרויקט 34…

 

 

 

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא