יום שני, מאי 25, 2026

בוטלו הופעותיו של מוריסי בצרפת בצל מגיפת הקורונה

כדור השלג השחור של מגיפת הקורונה מתגלגל וממשיך לפגוע בעולם המוזיקה וההופעות החיות – הופעתו הצפויה של הזמר הבריטי מוריסי באולם הסל פלייה בפריז שנקבעה למחר, יום רביעי, 11 במרץ בוטלה. באתרו של הזמר נמסרה הודעה למעריציו בזו הלשון: "הרשויות הצרפתיות לא מאפשרות כינוסים להופעות בפריז השבוע בגלל הווירוס. ההופעה של מוריסי מושפעת מההחלטה הזו".

בנוסף להצהרה הזו מוריסי הכריז על הביטול במהלך הופעתו האחרונה אמש בקלן, גרמניה, ההכרזה תועדה בטוויטר:

וכאן בישראל? ממשרד ההפקה של שוקי וייס האמון על הבאתו של מוריסי לארץ נמסר – "נכון לעכשיו ההופעות של מוריסי בישראל מתקיימות כמתוכנן. אנחנו לא נביאים ולא יודעים לחזות מה יהיה המצב במאי, ופועלים בהתאם להנחיות הרשויות. כפי שמוריסי מסביר בעצמו בקליפ המצורף, ההופעה שהיתה אמורה להתקיים מחר בפאריז בוטלה בהתאם למגבלות שהטילה צרפת על התקהלות המונית, לאור האיום הגדול שמיילי סיירוס מהווה על הקהל. אך שאר ההופעות בסיבוב האירופאי האינטימי שלו לקראת השקת האלבום בעוד 10 ימים עדיין מתקיימות.

וקצת פרופרוציות…"

אז כאמור המופעים המתוכננים של מוריסי בישראל צפויים להתקיים שבוע אחרי יום העצמאות. המופע הראשון יתקיים בתאריך 9 במאי 2020 באמפי שוני בפאתי בנימינה בפני 1,500 צופים והשני יומיים אחריו בתאריך 11 במאי במתחם אקספו בגני התערוכה בתל אביב בפני עד 5,000 צופים.

מכירת הכרטיסים למופעים של מוריסי ממשיכה כסדרה, הכרטיסים החל מ-254 ש"ח בלבד לממהרים לרכוש! באתר איוונטים טלפון  www.eventim.co.il | *9066 או באתר זאפה טלפון www.zappa.co.il | *9080

נכון לעכשיו לא ידוע על מגמות ביטול למופעי חו"ל הצפויים בתקופה ממאי ועד אוגוסט 2020 למרות שההחלטה החדשה של הרשויות להכניס לבידוד כל מי שמגיע מחו"ל למשך שבועיים היא אבן נגף רצינית לקיומם התקין של מופעי חו"ל.

הבוקר כבר הודיעו מפיקי המופע ללהקת המטאל האמריקאית Cattle Decapitatio שהיה אמור להיערך בתאריך 25 במרץ במועדון בסקולה בתל אביב כי המופע לא יתקיים בעקבות ההגבלות על המגיעים לארץ שיאלצו לשהות בבידוד במשך 14 יום. ההפקה פנתה לצד ההודעה על הביטול לקהל המעריצים ורוכשי הכרטיסים בפניה נרגשת המלאה בנתונים כספיים אודות העלויות הכרוכות בהפקת המופע, הבאת המוזיקאים לארץ, חוסר האפשרות לקבל החזרים כספיים על כרטיסי הטיסה ועלויות נלוות, וביקשו כי רוכשי הכרטיסים יוותרו במקרה זה על השבת כספם על מנת שהוא יהווה חלק מכיסוי עלויות התשלום לחברי הלהקה שכבר מימנו מכספם את כרטיסי הטיסה, מדובר בסכומים של כמה אלפי דולרים.

 

הכי חדשים

קו רחוב – התרבות יורדת אל המדרכה במתחם בזל

הרחובות של מתחם בזל עומדים לקבל קצב חדש. עיריית תל אביב-יפו משיקה את "קו רחוב", סדרת אירועי...

המופע הבינלאומי The Beatles Symphony בדרך לישראל

 הפרויקט האמנותי הבינלאומי The Bestbeat, שמחזיר לחיים את רוח הביטלס, מגיע לישראל לשתי הופעות בליווי תזמורת סימפונית....

טלי אורן חוזרת לבילי שוורץ

עשור חלף מאז עלייתו של "בילי שוורץ". הקהל עדיין זוכר כל שיר וכל דמות. כעת המחזמר חוזר...

שלושים שנה בג׳ונגל

יש מופעים שנשארים בזיכרון הרבה אחרי ירידת המסך. “ספר הג׳ונגל” הוא אחד מהם. מאות אלפי ילדים גדלו...

דניאל וייס – מכור

מאז השבעה באוקטובר המוזיקאי דניאל וייס עובר מסע אישי לא פשוט. הוא הגיע לתל אביב אחרי תקופה...

דפנה דקל – הדברים הכי פשוטים

שיר שחוזר ממקום של געגוע יש שירים שפוגשים זמן ומקום בדיוק ברגע הנכון. "הדברים הכי פשוטים" חוזר עכשיו...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא