יום רביעי, אפריל 22, 2026

הלם בסצנה, אשתו של ערן צור, אביטל, הלכה לעולמה בגיל 52

כאמור הידיעה הכתה בהלם את סצנת המוזיקה ואנשי התעשייה, אמנים, יוצרים וכל מי שהכיר את בני הזוג. אביטל, בת 52 נהגה ללוות את ערן בכל הופעותיו כצופה ואף תיעדה קטעי וידאו אותם פרסמה בחשבונה האישי בפייסבוק.

מבלי להיכנס לנסיבות מותה שעדיין די לוטים בערפל ואיני מוצא שום סיבה ממשית לחפור בכך כעת ראוי להציג את הצדדים היותר יפים ומסקרנים בחייה ובאישיותה. (אביטל ואני "חברים" בפייסבוק על רקע העשייה של ערן והתיעוד שלי בעקבותיו)

מצגת זאת דורשת JavaScript.

אביטל שהכירה את ערן צור בעקבות פרויקט צילום של אחותה, הצלמת שרון דרעי אשר אחראית על עטיפת אחד מאלבומי המופת "תכלית בתחתית" שערן צור הוציא בשנת 2000, עסקה למחייתה בתחום די אפרורי לעומת מסלול החיים של בעלה, אביטל, בעלת שני תארים אקדמיים בתחום החברתי והעסקי מאוניברסיטת תל אביב, עבדה בתחום החשבונאות ותיקי לקוחות בחברת היי טק, ובשנה האחרונה שינתה את המסלול המקצועי ועברה לתחום אחר כשהיא עוסקת בניתוח שיווקי ממשרד הממוקם בלב שכונת  פלורנטין. שם גילתה תחביב חדש כאשר נהגה להצטלם בכל הזדמנות לפני כתובות גראפיטי ואיורי רחוב על גבי קירות הבניינים בשכונה, תמונות אותן נהגה להעלות לאינסטגרם תחת ההאשטג graffishionista#, אביטל התייחסה בכובד ראש לתחביב החדש והשתדלה תמיד להתאים את בגדיה לרקע המצולם, אם בצבעים או במראה הכללי, שילובים מנצחים של עין אמנותית. אחד מתחביביה של אביטל היה גלישה בגלשני Sup.

אהבתה לאמנות הייתה הגורם שהוביל אותה לדחוף את שני ילדיהם ליאם בן ה- 18 וטומי בן ה-13 להמשיך במסלול של האבא וללמוד מוזיקה ונגינה. ביום הולדתו החמישים של ערן לפני שלוש שנים הצטרפו השניים אל ערן מעל הבמה במועדון בארבי במופע חגיגי לכבוד יום ההולדת.

בשנת 2013 סיפר ערן צור לרועי בהריר -פרל, במסגרת ראיון לאתר NRG“אביטל היתה הבחורה הראשונה שהכרתי שהיתה בגיל שלי, בגובה שלי ובמקום שלי בחיים, לא הרגשתי שיש בינינו פער של גיל, ניסיון, ידע ויכולת. הרגשתי שהיא שווה לי. באותו זמן, בגיל 35, הגעתי להחלטה שאני רוצה לנקות את החיים שלי מכל מיני רומנים ודברים לא רצויים. אמרתי לעצמי שאני מוכן לעשות ילדים – והכל נבע מכך שהרגשתי שהיא נכונה לי, שהיא האישה שלי, שאני אוהב אותה ורוצה אותה". 

בראיון שקיים ערן צור עם עמי פרידמן בשנת 2016 לאתר Ynet הוא הזכיר את אביטל אשתו בהקשר התמיכה ודחיפת ילדיהם לעסוק גם הם במוזיקה – "יש לי שני בנים, אחד בן 15 השני בן 11. הגדול כבר בגיל ההתבגרות. יש לו מן סרקזם כזה כמעט על כל דבר, לפעמים זה גם מקשה. שניהם כבר הולכים לכיוון של מוזיקה ודרמה. אשתי, אביטל, היא זו שיותר דחפה לכיוון הזה. אני אמביוולנטי, כי מצד אחד אני מכיר את קשיי המקצוע, ומצד שני אני יודע שזה כיף לעשות את זה. אני לפעמים מנגן איתם, גם ג'אמים. קווינז אוף דה סטון אייג' היא הלהקה המרכזית בבית כרגע. יש להם טעם טוב, בטח מה". 

באלבומו האחרון של ערן "המסלול המואר" שיצא בספטמבר 2016 כתב ערן צור בפתח מילות התודה כך – "תודה מיוחדת לאביטל אשתי האהובה, לליאם וטומי ילדיי, על האהבה. והתמיכה…"

השנה האחרונה הייתה אחת המוצלחות לאביטל ובני משפחתה, אחרי שערן לקח אותם עמו לסבב הופעות מחוף לחוף בארצות הברית, הם חגגו לפני כחודש את בר המצווה של טומי ואת יום ההולדת של ערן עם הרבה חברים.

כאמור ביום ראשון בשעה שש לפנות ערב תובא אביטל ז"ל למנוחה אחרונה בבית העלמין מנוחת עולם בנתניה.

 

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

2 הערות

  1. יובל כתבת ככ מדויק ויפה ופקחת את עיני להצצה לעולמה הצבעוני והמיוחד של אביטל זכרה לברכה

  2. היום כבר יש טיפול תרופתי מאוד יעיל. כל מה שצריך זה להתגבר על הסטיגמה ולראות פסיכיאטר

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא