יום רביעי, אוקטובר 14, 2026

מזרח תיכון חדש

מפגש מיוחד של שיחה ומוזיקה בהנחיית יואב קוטנר בתאטרון ענבל בנווה צדק, המפגש הראשון בסדרה – לירון ואהרון עמרם. ליל חמישי, 18.07.2019. נכח תיעד ומדווח – יובל אראל.

מזרח תיכון חדש. צילום יובל אראל
מזרח תיכון חדש. צילום יובל אראל

לירון עמרם, מוזיקאי יוצר ומבצע שהשיק בחורף האחרון את אלבום הבכורה שלו "חלום ישן", זכה להכרה ופרס תגלית השנה מטעם אקו"ם, ואף קיים לראשונה במועדון בארבי בתל אביב קונצרט משיריו ביחד עם תזמורת פירקאת אל נור, ובגילוי נאות נמנה על אחד מחביבי הבלוג מזה שנים רבות, יחד עם אביו, אהרון עמרם אשר מאז עלייתו ארצה מתימן בשנות החמישים עסק בחקר ויצירה מוזיקלית שורשית ליהדות תימן, נחשב כגדול המתעדים של תרבות תימן, מלחין, זמר ומשורר ששיריו המוכרים "אהבת רעיה רצוני", "יום אזכרה חטאי", "א-ליל", "שובי יפיפיה" הפכו כבר מזמן לנכס צאן ברזל לצד שני להיטים – "גלבי" ו"אם ננעלו" בביצוע הזמרת המנוחה עופרה חזה אשר זכו לחשיפה אדירה לא רק בקרב הציבור בישראל בזמנו אלא גם ברחבי העולם, הגיעו בליל חמישי האחרון לתאטרון ענבל, בשכונת שבזי – נווה צדק, היכן שגדלה, פעלה והתפתחה להקת המחול התימנית הראשונה בארץ שלקחה את הצעד התימני אל מחוזות המחול הקלאסי בניהולה של אסתר לוי תנאי המנוחה לעבר העולם הגדול. את שני המוזיקאים, האב והבן פגשתי יחדיו לראשונה לפני כשש שנים במועדון EPGB באישון לילה במופע לצידו של יהודה קיסר, שלושה חתני פרסי אקו"ם בחפלה תימנית ואורח נוסף – רביד כחלני.

לירון ואהרון עמרם, מזרח תיכון חדש. צילום יובל אראל
לירון ואהרון עמרם, מזרח תיכון חדש. צילום יובל אראל

בליל חמישי התארחו האב והבן, שני מוזיקאים, אצל שדרן הרדיו והעורך והאוצר המוזיקלי הוותיק יואב קוטנר לפרק הראשון בסדרת מפגשים תחת הכותרת "מזרח תיכון חדש" המהווה המשך לסדרה בשם "שפת אם, ארץ אבות – חלוצי הזמר המזרחי בישראל" שהתקיימה בתאטרון ענבל לאחרונה, לצידו של לירון הצטרף גם נגן הגיטרה אוריה וויצטום.

מבחינת המפגש הנוכחי מדובר גם בהמשך (אותו תיעדנו הפעם בעצמנו..) לפרויקט תיעוד יוצרים במוסיקה הישראלית, ביוזמת והפקת מועצת הפיס לתרבות ואמנות בניהולו האמנותי של יואב קוטנר, אשר קיים מפגש עם אהרון עמרם שחשף בשיחה ביניהם מידע ופרטים רבים לא תמיד ידועים ומוכרים לציבור הרחב אודות היצירה המוזיקלית של בני תימן.

במפגש הנוכחי שכלל שירים וסיפורים, ושיחה חוצת דורות, נחשפו מעבר לאנקדוטות מרתקות אודות היצירה והמנהגים המוזיקליים של בני תימן גם קשר יוצא דופן בין שני מוזיקאים, אב ובנו, וביצועים משותפים לכמה וכמה חומרים מרתקים, לטובת מי שלא התוודע לאירוע בזמן אמיתי, דאגתי להביא את הכל בתיעוד וידאו.

יואב קוטנר – מזרח תיכון חדש עם לירון ואהרון עמרם – תיעוד יובל אראל

 

תיעוד יוצרים של מפעל הפיס עם יואב קוטנר – אהרן עמרם

 

הכי חדשים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

מאיה דוניץ – כשהפסנתר יוצא למסע אל מחוץ לקלידים

אחת, אחת ושני כלים יש משהו מסקרן במפגש בין מוזיקאי בודד לקהל, ללא הרכב מלווה או תזמורת. אין...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

ראשון לציון עולה על הבמה: עונת התיאטרון החדשה יוצאת לדרך

התיאטרון לא נגמר בגבולות תל אביב בשנים האחרונות היכלי התרבות העירוניים תופסים מקום משמעותי במפת התיאטרון הישראלי. במקום...

I Will Survive: גלוריה גיינור חוזרת להיכל התרבות

כשהדיסקו חוזר הביתה יש שירים שמחזירים אותנו ברגע אחד אל רחבת הריקודים, לכדור המראות המסתובב ולימים שבהם הביט...

מריה חונקל חוזרת לישראל – פלמנקו במבט אחר

יש משהו בפלמנקו שתמיד מצליח לתפוס אותי. אולי אלה נקישות העקבים שמכתיבות את הקצב, אולי הגיטרה הספרדית...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא