יום חמישי, יוני 11, 2026

לי רנאלדו מסוניק יות' יופיע בתל אביב

בתאריך 20 בספטמבר יופיע לי רנאלדו, גיטריסט הרכב הנויז רוק הניו יורקי "סוניק יות'" במרכז ענב בתל אביב במופע שיכלול מעבר לביצוע יצירות בהן הוא שותף גם שיח עם הקהל, כל הפרטים.

לי רנאלדו. צילום: יח"צ

היכונו לערב לייב אינטימי עם אחד מעמודי התווך של הנויז-רוק והסצנה הניו יורקית – לי רנלדו שנולד ב-1956 במדינת ניו יורק הוא אמן, מלחין, סופר וגיטריסט מחונן שמזוהה בעיקר כאחד ממקימי סוניק יות' והיה חבר בלהקה האגדית עד פירוקה ב-2011. במהלך שנותיו בסוניק יות', רנלדו פרץ, לצד חבריו ללהקה ובהשראת ענקי מוזיקה מודרנית כמו גלן בראנקה, את הדרך לדור חדש של להקות אקספרימנטליות ועצמאיות, בסצנה הניו יורקית של שנות ה-80, וברחבי ארה"ב והעולם. השפעתה של סונית יות', ושל נגינת הגיטרה של רנלדו כה מרחיקת לכת, עד שאי אפשר כמעט לאמוד אותה. ב-2004 מגזין רולינג סטון מיקם אותו #33 ברשימת הגיטריסטים הגדולים של כל הזמנים, וספין מיקמו אותו במקום הראשון (!) לצד עמיתו לסוניק יות' – ת'רסטון מור.

משנת 2012, רנלדו תר בגפו, או בליווי להקה, ומנגן חומרים מאלבומי הסולו האחרונים שלו, כמו Electric Trim, ו-Between The Times and Tides. את הופעותיו הוא מלווה בסיפורים וסרטונים קצרים מהסצנה הניו יורקית, שיחה קולחת עם הקהל, אנקדוטות על ימי סוניק יות' והחיים בדרכים, ועוד. גם במופע הסולו שלו בתל אביב שיתקיים ב-20.9, ובה יתארח על הבמה המפוארת של מרכז עינב, אפשר לצפות לערך המוסף הנ"ל – שאלות ותשובות בתום המופע, וידיאו ארט וקליפים מימי הפוסט פאנק\נו-וייב של התפוח הגדול, והקסם האישי של אחד הניו יורקרים הכי מגניבים שאי פעם נולדו. 

על הפקת המופע אחראים המון ווליום (שהביאו לנו לאחרונה את קריסטין הרש9) ו- Un-Titled Productions, שזהו שיתוף הפעולה הראשון להם.

כרטיסים למופע ניתן לרכוש כאן

 

הכי חדשים

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

פסטיבל בלוז כנעני חוזר

פסטיבל בלוז כנעני חוזר הקיץ עם מהדורה שלישית ועם צעד משמעותי קדימה. האירוע יתקיים ב 27 באוגוסט...

תנועת רוח – כשהמחול יוצא מהאולם ופוגש את הטבע ברמת הנדיב

יש פסטיבלים שמתחילים עם כיבוי האורות באולם. "תנועת רוח" מתחיל דווקא כשהשמיים פתוחים. העצים מחליפים את קירות...

אסתר שמיר הלכה לעולמה

בשורה קשה נפלה היום על עולם התרבות והמוזיקה בישראל. אסתר שמיר הלכה לעולמה בגיל 71 לאחר מאבק...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא