כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

סיקור הופעות

לירון עמרם זוכה בפרס תגלית השנה כיוצר

במהלך טקס הענקת וחלוקת פרסי אקו"ם בתחום הזמר העברי שהתקיים אמש באולם המופעים במתחם סינימה סיטי בפי גלילות הוענק לזמר והיוצר לירון עמרם פרס "הישג השנה ע"ש ענבל פרלמוטר לתגלית השנה".

לירון עמרם, תגלית השנה. צילום: יובל אראל

הטקס של אקו"ם הנו המעמד הכי רשמי להכרה והערכה לפעילות היצירתית של מוסיקאים ישראלים. אמש נספרו שישים שנות פעילות לאגודה המהווה מקור פרנסה לשלל אמני ישראל, משוררים, פזמונאים, מלחינים ומעבדים לצד זמרים ונגנים.

במהלך הטקס הוענקו פרסים על מפעלי חיים בתחום היצירה והפעילות המוסיקלית לחנן יובל ולאהוד בנאי. שאר מקבלי הפרסים הם: אביגיל קובארי, אייל מזיג, הג'ירפות, הלה שלג, חנן בן ארי, יאיא כהן אהרונוב, ירדן (ג'ורדי) פלג, לירון עמרם, מרים עציוני, נצ'י נצ' (רביד פלוטניק), פן חזות ודולב רם, קרן פלס, שייקה פייקוב. את הזכיות קבעו חברי ועדת השיפוט: דנה ברגר, דני רובס, מירי מסיקה ושחר אבן צור.  את הטקס כיבדו בהגעתן שרת המשפטים איילת שקד וחברות הכנסת נאווה בוקר ושרן השכל.

בזווית הראייה כאן בבלוג אנחנו שמחים במיוחד בשמחתו של לירון עמרם שאת פעילותו אנו מלווים כאן מזה מספר שנים עוד מהימים שהוא "הוכתר" בתואר התל אביבי "ההיפסטר התימני" שחרך את כל מועדוני השוליים של העיר העברית הראשונה כשהוא מגיש את יצירותיו המוזיקליות הצומחות מתוך המורשת התימנית העתיקה נישאת על גבי הביט העכשווי בפרשנותו האישית.

אפשר לומר במבט נרחב כי כפי שבתחילת השבוע  כיכב זוכה אחר בתואר "תגלית השנה" של אקו"ם לשנת 2014, מי שהחליט כי אינו צריך להסתפק בכתיבה עבור אחרים אלא לצעוד צעד לקדמת הבמה – רותם כהן, שמאז הספיק להשיק אלבומים מוצלחים, לגרוף קהל מעריצות ברחבי הארץ כ"גיבור הרומנטי הלטיני הישראלי של ימינו" ולככב על הבימה הגדולה בפארק הירקון לצידו של אנריקה איגלסיאס, סוג של רגע שיא בקריירה ההולכת וצומחת, במוצאי שבת הוא יעלה מעל הבמה באמפי בקיסריה. כך כאן בבלוג מאחלים ומקווים ומצפים להמשך צמיחת הקריירה המוזיקלית של לירון עמרם, השקת אלבום בקרוב והצבת יעדים אמנותיים חדשים.

עם ההכרזה על קבלת הפרס אמר לירון עמרם: "אני מבקש להודות ראשית לחלוצי הזמר המזרחי של שנות השבעים והשמונים ששינו מקצה לקצה את פני המוזיקה הישראלית ונשכבו על הגדר תרתי משמע בשביל שאנשים כמוני יוכלו לעשות את מה שהם עושים, אם זה יהודה קיסר, חיים משה, זוהר ארגוב, מרגלית צנעני, כולם. גם למעבדים ולנגנים, ואני זו ההשראה שלי משם אני יוצר, מנסה לקחת את המקום הזה לדור הבא ובעזרת כולכם בעזרת הקהל ובעזרת השם זה גם יקרה .

הקבוצה השנייה שאני רוצה להודות לה אלו כל האמנים הצעירים שנאבקים להוציא משהו אמיתי מהלב לא בשביל כסף לא בשביל הכרה לא בשביל פרסום או תהילה אלא בשביל היצירה האמיתית שנובעת מהלב ויוצאת אל הלב.

ובאמת אם אני הגעתי לפה, למעמד הזה אני מאמין שהרבה אנשים יכולים להגיע לפה, וכל החיים שלי התמקדתי בלשמור ולנסות להביא משהו אמיתי שורשי ישראלי מקומי שלא מתבייש לקחת ולשאול  מעולמות רחוקים אבל שומר בו זמנית על השורש שלנו."

זו הזדמנות לציין כי בנוסף לרותם כהן שזכה בתואר ובפרס בשנת 2014, זכו אחריו בשנים הבאות נצ'י נצ', סטטיק ובן אל, ג'ורדי.

להלן רשימת הזוכים והפרסים:

  • פרס ע"ש נעמי שמר על מפעל חיים ליוצר חנן יובל
  • פרס ע"ש אהוד מנור על מפעל חיים ליוצר אהוד בנאי
  • פרס הוקרה מטעם דירקטוריון אקו"ם על הישג יוצא דופן בזירה הבינלאומית ליוצרי השיר הזוכה באירווויזיון 2018 TOY (וחבל שלא נמצא מקום לביצועו של השיר בפני הקהל שמילא את האולם אמש…)
  • פרס הישג השנה ע"ש סשה ארגוב למלחיני השנה- פן חזות ודולב רם
  • פרס הישג השנה ע"ש עוזי חיטמן לאלבום – "שפל וגאות"- נצ'י נצ' (רביד פלוטניק)
  • פרס הישג השנה ע"ש משה וילנסקי לשיר השנה- "ויקיפדיה"- חנן בן ארי
  • פרס הישג השנה ע"ש ענבל פרלמוטר לתגלית השנה ליוצר לירון עמרם
  • פרס הישג השנה ע"ש יוסי בנאי למחברי השנה- להקת "הג'ירפות"
  • פרס ע"ש יאיר רוזנבלום על הישג השנה ליוצר ירדן (ג'ורדי) פלג
  • פרס על הישג השנה למפיק מוסיקאלי של מופע לאייל מזיג על המופע של חנן בן ארי
  • פרס ע"ש עלי מוהר לעידוד פרסום היצירה למחברת- הלה שלג
  • פרס ע"ש דניאל סמבורסקי לעידוד פרסום היצירה למלחין- יאיא כהן אהרונוב
  • פרס ע"ש בית היוצר לתמיכה בהפקת אלבום ליוצרת אביגיל קובארי
  • פרס מטעם דירקטוריון אקו"ם ע"ש ידידיה אדמון ליוצר שייקה פייקוב על תרומתו הרבה ליצירה הישראלית
  • פרס הוקרה על מפעל חיים מטעם אקו"ם ואיגוד המפיקים והאמרגנים בישראל למפיקה מרים עציוני
  • השיר הישראלי המושמע ביותר – "זהב" – בביצוע סטטיק ובן אל תבורי, מילים ולחן: לירז רוסו ובן אל תבורי, עיבוד: ירדן (ג'ורדי) פלג
  • השיר הלועזי המושמע ביותר  – "Shape of you" בביצוע Ed Sheeran, למו"ל המייצג בארץ- דליה פאבלישינג בע"מ

לחצו לצפייה באלבום התמונות המלא

צילום וידאו במהלך הטקס – אדוה אראל

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d