יום ראשון, מאי 31, 2026

הגם אתה רינגו?

השמועות על מגעים לקיום מופע בתל אביב עם מתופפה האגדי של להקת הביטלס, סר רינגו סטאר תופסות כותרות במדורי המוזיקה, ובמציאות? חפירה, סקירה..

רינגו סטאר בדרך לפארק הירקון? צילום יח"צ לקידום האלבום
רינגו סטאר בדרך לפארק הירקון? צילום יח"צ לקידום האלבום

ידיעה אחת קטנה במדור ריכולים בעמוד האחורי של אחד היומונים הכי פופולאריים בישראל הדליקה אש שלא ממש נאחזה בשדה הקוצים הוירטואלי של תעשיית המוסיקה הישראלית, שורה סתמית לכאורה – "מפיקים מקומיים מנהלים משא ומתן מתקדם עם המתופף של הביטלס לקראת הופעה אחת במהלך 2018". אזכור נוסף מצוי בפורטל חדשות ותוכן פופולארי בבעלותו של אותו יומון.

בחצר חוות מבני חברת הניהול של פארק הירקון –גני יהושע בתל אביב, המקום הטבעי והמתבקש לארח במדשאותיו הקמלות מופע של ריצ'רד סטארקי בן ה – 77, מתופפה של להקת הביטלס שהתפרקה בשנת 1970 אחרי עשור של פעילות ששינתה את פני עולם המוסיקה הפופולארית ברחבי העולם לתמיד, ובמיוחד על לוח השנה התלוי על הקיר במשרד הראשי, עדיין אין עיגולים אדומים שיסמנו את המופעים הצפויים באביב וקיץ 2018. כל הדיבורים על האמנים הם עדיין בגדר גישושים ומשאים ומתנים בשלבים כאלו ואחרים, עליהם עמדתי לפני חודש בדיוק. לפני ינואר הם לא ידונו בהופעות הצפויות.

אז מה כן יש בידינו?

רינגו סטאר השיק לפני חודש אלבום חדש, אלבום האולפן התשע עשר במספר של המתופף, זמר ומוזיקאי הוותיק – Give More Love הכולל עשרה שירים חדשים ועוד ארבעה קטעי בונוס. רינגו מנגן באלבום גם בפסנתר וגיטרה בנוסף לכלי הקשה ומערכת תופים. אל שורת הנגנים המכובדת שמנגנת בהקלטות נמצא גם סר פול מקרטני, חברו של רינגו ללהקת הביטלס, הוא אחראי על נגינת בס בשני שירים. רינגו עצמו אחראי כמובן גם על העריכה וההפקה המוסיקלית, בכל זאת חיפושית או לא?!!!

השקת אלבום חדש לאמן בינלאומי תמיד הייתה סיבה מוצדקת לצאת לסבב הופעות בינלאומי שיקדם את המכירות מעבר למכירת כרטיסים, כי עסקים הם עסקים, וצריך להכות בברזל כל עוד הוא לוהט ואדום!!!

ומה לפנינו? נכון לימים אלו תכנית המופעים של רינגו סטאר מגיעה עד שלהי הסתיו, סבב הופעות בארצות הברית המתחיל בלאס ווגאס ומסתיים בניו יורק. מעיון ברשימת המופעים המתוכננים ניתן ללמוד כי סר רינגו סטאר מסתפק בהופעות במקומות בהם יכולים להידחס כמה אלפים, מקסימום רבבת צופים, האמת שהוא אינו היחיד, אמנים בסדר גודל בינלאומי כאלטון ג'ון, בריטני ספירס, ג'י לו ואפילו ליונל ריצ'י, מקיימים הופעות בסד"כים שכאלו, אבל הי מה שקורה מעבר לים לא קורה כאן, הוצאות הכרוכות בשינוע של ציוד ואנשים, הקמות וכו' מהווים לא פעם קרדום לחפור בו מופעי פארק, הרי האולם הסגור הכי גדול בארץ יכול להכיל עד שבעת אלפים צופים – היכל מנורה מבטחים בתל אביב, המתחם המוסדר הקבוע הפתוח הכי גדול בנמצא הוא האמפי לייב פארק במערב ראשון שתכולתו המקסימלית היא 15 אלף צופים, אז פארק הירקון עדיין נחשב כאופציה טובה ובטוחה למופע של רינגו שיכול להביא בין 25 ועד 60 אלף צופים כמו כלום.

ההודעה הרשמית האחרונה ששחרר רינגו סטאר או מי מאנשיו נוגעת להשתתפותו הכנה בצער בעקבות הסתלקותו מהעולם של המוזיקאי הוותיק טום פטי.

אז מה בכל זאת יש לנו בידיים?

משפט שהופרח לחלל התקשורת, לא חושף ולא מוסיף, סבב הופעות צפוי שתכנונו מגיע עד נובמבר, אלבום חדש, ושמועות, הרבה שמועות.

מה אנחנו יכולים לעשות עם זה?

לחלום, כן פשוט לחלום כרגע, אפשר לשדרג את החלום לאיחוד כלשהוא בין רינגו סטאר ופול מקרטני על במה אחת בפארק הירקון, אך זהו באמת חלום, ולפעמים, חלומות מתגשמים, תכלס.

ובינתיים?

הנה קטע מאחד המופעים האחרונים של רינגו בארצות הברית, גם אנחנו צריכים מעט עזרה מחברים, הי רינגו קאם טו יזראל!!

 

הכי חדשים

רוני בר הדס – לחם וריבה

הזמרת והיוצרת רוני בר הדס ממשיכה להתקרב אל אלבום הבכורה שלה בעברית ומשחררת את "לחם וריבה", שיר...

שילת – כבר לא בת עשרים

שיר שמתחיל בסיפור לא מעט שירי בכורה מבקשים להציג קול חדש. שילת גרדנוויץ' בוחרת לספר סיפור. "כבר לא בת...

מפה נקום: זיו קורן ונעם חורב מביטים מעבר לאסון

יש מיזמים שנולדים מתוך צורך אמנותי. יש כאלה שנולדים מתוך צורך אנושי. נדמה כי "מפה נקום" שייך...

סידור קבוע לטנגו באוזן השלישית

שישי בצהריים בהאוזן השלישית הפך למסע ישיר אל תוך האייטיז הישראלי. עשרות חובבי מוזיקה ואספני ויניל מילאו...

מטאליקה בהיכל התרבות – הקונפליקט שהפך לשואו

בין היכל התרבות לטראש מטאל אז הלכתי למופע המחווה הסימפוני למטאליקה בהיכל התרבות שזה קונפליקט אדיר בפני עצמו. הרגשות...

הראקט חוזר לרחוב

מהבמה הקטנה באינדינגב אל הרחובות של תל אביב פסטיבל "הראקט" התחיל כאירוע עצמאי של אנשי אינדינגב. במשך השנים...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא