יום שלישי, יוני 16, 2026

אמתית

מופע השקת אלבום בכורה "בר" וספר שירה "מישלינג" של שיר "ארנבת" אלוני, ראשון, 04.06.2017, מועדון לבונטין 7, נכח תיעד ומדווח – יובל אראל.

שיר אלוני, אלבום בכורה. צילום: יובל אראל
שיר אלוני, אלבום בכורה. צילום: יובל אראל

אפתח בגילוי נאות – שיר "ארנבת" אלוני נמנית על הכותבים, המתעדים והמסקרים במסגרת הבלוג של יובל אראל, הכרותינו החלה לפני שנים במהלך מופעי הליין של לאון "נפולאון" פלדמן – "לכלוך באוזן" שהתקיימו והתרחשו באוזן בר עוד בגלגולו הראשוני. באותם ימים, שיר, בחורה מאוד צעירה, סטודנטית לקולנוע, הייתה מגיעה עם ציוד וידאו מקצועי ומתוקתק כדי לתעד את המופעים, מפה לשם התפתחה שיחה והכרות של עמיתים לפעילות התיעודית. את הקשר החזק שלה לתודעה החברתית גיליתי בימי המחאה החברתית בתחילת העשור, עוד כשהיינו כאילו ומשני צידי המתרס, אני בצד אוכפי החוק כחלק ממערך הדוברות המשטרתי ושיר בין הדמויות הבולטות בפעילות המחאה, הקשר נמשך כשחלקנו חוויות ממופעים ופסטיבלי מוסיקת שוליים צעירה ובועטת בעיר העברית הראשונה והזיקה המשותפת הובילה להיותה של שיר חלק מהחברים שכותבים בבלוג. עד כאן הגילוי הנאות.

במהלך הזמן למדתי לדעת כי מעבר לחיבתה של שיר לעולם המוסיקה וההופעות היא חופנת בקרבה שירים, טקסטים ולחנים, שאותם יחד עם לימודים אפקטיביים בתחום תעשיית המוסיקה החליטה להוציא לאור בדמות ספר שירה ואלבום בכורה.

 

כאשר האזנתי לראשונה לשירי האלבום הבחנתי כי הרבה עצב וכאב טמון בטקסטים ובנרטיב החבוי בהם, ילדות לא קלה של ילדה שהצליחה למרות הרבה מכשולים בדרך להגדיר את עצמה, להשלים לימודים אקדמאים, לסמן מטרות ולהשיג אותן בדרכה שלה.

כאשר מאזינים לשירים שצליליהם נעים בין רוק רך לבלוז ופולק קאנטרי, מבינים כי שיר איננה זמרת ברים, היא גם לא כוכבת רוק מוקפת באור זרקורים וקהל של אלפי מעריצים, שיר היא זמרת נשמה, במובן הפשוט והמופשט של המילה, שיר כותבת מתוך נשמתה ומלחינה בהתאם, היא מצליחה באלבומה, שעל הפקתו המצוינת עומד אורי "מיקסמונסטר" וורטהיים, לשלב את התמלילים והמנגינות לתוך הפקה מוסיקלית מהודקת אשר מותירה את החופש לנשמה וללבטיה.

באחת ההזדמנויות שנפגשנו במופע כלשהו, אמרתי לשיר את דעתי, על כך כי עצב רב ניכר מתוך התמלילים, הוספתי כי אני מקווה וממליץ בכלל כי הפרויקט הבא שלה יהיה יותר עולץ ומלא שמחת חיים, שיר הנהנה בראשה ועל פי המבט בעיניה הבנתי כי היא לוקחת את דברי במלא הרצינות ובמלא תשומת הלב, עניין שהרחיב את ליבי.

האלבום של שיר ותכניו אינו מסמן לעצמו מטרה לככב במצעדי ההשמעות של גלגל"צ מהסיבה הפשוטה שיצירתה של שיר איננה מוכוונת ומקוונת לשם, אין בה נוסחאות גנריות של להיטים, יתכן כי חלק מהם ימצא את מקומו במה שנקרא פליי ליסט לילה ואני מאמין ומעריך כי אפשרי שחלקם של השירים ימצאו את מקומם באחת מהתחנות האלטרנטיביות הפועלות בארץ מחוץ לסקאלה של "תאגיד כאן בהרצה", אך אין ספק כי האלבום והשירים מהווים תחנה מוצקה בדרכה של שיר להגשמת חלומות, מטלות ומשימות מהנפש, שיר היא אמתית.

אמש חגגה שיר את השקת אלבומה הטרי יחד עם השקת ספר שירה, שני ביכורים המגעים ממש בסמוך לחג הביכורים עצמו, חג השבועות. כשהיא מלווה בהרכב נגנים "הכותרות" הכולל את אתגר מלמד בגיטרה חשמלית, עומרי שטח בגיטרה אקוסטית, יובל מזרחי בגיטרת בס, איתמר בכר על התופים ובתפקיד אורח מירל רזניק בכינור, אל מול חוג מכרים, חברים וחובבי מוסיקה במרתף של לבונטין 7 בדרומה של תל אביב, אחד ממעוזי התרבות האלטרנטיבית העכשווית. הייתה הרבה התרגשות באוויר.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו

 

 

 

 

 

הכי חדשים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

מאור אשכנזי – רוצה להיות חבר שלי?

השיר החדש של מאור אשכנזי לוקח מפגש מקרי בסופר ומתרגם אותו לחשבון נפש חשוף על ילדות, חמלה...

נונו וג'ימבו ג'יי – ספורט

בקיץ 1981 עמדתי באצטדיון רמת גן כחלק ממערך האבטחה והסדר הציבורי המשטרתי של המכביה ה־11. מסביבי זרמו...

משתגעים מאהבה? עכשיו גם אני מבין למה

כשתיאטרון חיפה נוחת בתל אביב יש ערבים שבהם מגיעים להצגה מתוך סקרנות. יש ערבים שבהם מגיעים כדי ליהנות....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא