יום שלישי, יוני 16, 2026

מראה מראה שעל הקיר

ביקור בפסטיבל האישה הכי יפה בעיר, אברהם הוסטל, תל אביב, שבת, 08.04.2016, נכח תיעד ומדווח – יובל אראל.

רותמור, פסטיבל האישה הכי יפה. צילום: יובל אראל
רותמור, פסטיבל האישה הכי יפה. צילום: יובל אראל

זו השנה השנייה לפעילותו של "פסטיבל האישה הכי יפה בעיר" המופק ביוזמתן של ניבי יהלום ומורן וייספיש הפועלות לקידום אמנות עצמאית בתחומי הקולנוע והמוסיקה וכחלק מאירועי "נשים יוצרות עיר" במסגרת אירועי חודש האישה הבינלאומי של תל אביב, הזדמנות לתת הצצה לפעילות.

אשתקד התקיים הפסטיבל באכסניה של בית הספר לאקרובטיקה ולוליינות קרקס, מועדון בסקולה המשקיף על צומת הרחובות הרכבת והמסגר בדרומה של תל אביב. השנה נדד הפסטיבל למתחם חדר האוכל הענקי של אברהם הוסטל השוכן במבנה הייחודי של בזק לשעבר בפינת הרחובות לבונטין ומקווה ישראל.

בתכניתו של הפסטיבל נצפו הופעות מוסיקה, מיצגים, מחול, הקראת שירה, קרקס, סטנד אפ, קעקועים, תספורות, פנזינים ותערוכות. הדגש השנה ניתן ליצירה נשית אלטרנטיבית. כל אחת מהנשים אשר נבחרו ליטול חלק בפסטיבל מביאה עמה מטען תרבותי ייחודי.

אז יצא שאתמול, בשעות אחר הצהריים, אספתי את האישה שלי ויחדיו יצאנו כדי לטעום ולחוות כמה רגעים בפסטיבל, מכיוון שזהו יום שבת והיו לנו עוד תכניות לשעות הערב, הסתפקנו הפעם בהצצה, האזנה וצפייה בהופעות של "מלאיקה טריו – נשים המנגנות תופים אתניים שבטיים", קריאת שירה מפי המשוררות – שייכה חליווה, משוררת וסופרת מיפו המחברת תרבות ערבית ועברית יחדיו, המשוררת ריטה קוגן המחברת את התרבות מבית ילדותה בסנט פטרסבורג וישראל, ולבסוף עם המשוררת המוכרת לנו מהליין "ערס פואטיקה" שאף הוא נוגע בנשיות מתריסה לורן מילק מקריאה משיריה המלאים בחושניות ישירה ובלתי מתפשרת.

המשכה של הנוכחות בפסטיבל הוביל אותנו לטעום את המופע של קארמה שי, חבורת הרקדניות בראשותה של כרמל מיכאלי, אותה כבר הכרנו לפני כשנה ב"לילה אוטופי" במוזיאון תל אביב לאמנות ורק לפני יממה טעמנו מריקודיה המלאים טיזינג סקסיסטי במסגרת פצ'ה קוצ'ה, היה חביב עד עולץ, במיוחד הקטע בו ירדה קארמה אל קהל הבנות ויצרה מעגל רוקדות.

חלקו האחרון של הפסטיבל מבחינתנו היה המופע של רותם אור, הלו היא Totemo, הנמנית על יקירות הבלוג, כאשר מתבוננים טוב מבינים כי בעצם רותם היא האישה הכי יפה בעיר, לא רק מבחינת היופי החיצוני, אלא מבחינת הדקדקנות הייחודית בצלילים ובמילים של שירתה המגיעה למרות ובעקבות התמודדות עם המחלה הנוראה בהצלחה מלאה. כבוד!!!

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהפסטיבל, צילום שילי אראל

 

 

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהפסטיבל, צילום יובל אראל

 

 

וידאו

 

 

 

 

מאמר קודם
מאמר הבא

הכי חדשים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

מאור אשכנזי – רוצה להיות חבר שלי?

השיר החדש של מאור אשכנזי לוקח מפגש מקרי בסופר ומתרגם אותו לחשבון נפש חשוף על ילדות, חמלה...

נונו וג'ימבו ג'יי – ספורט

בקיץ 1981 עמדתי באצטדיון רמת גן כחלק ממערך האבטחה והסדר הציבורי המשטרתי של המכביה ה־11. מסביבי זרמו...

משתגעים מאהבה? עכשיו גם אני מבין למה

כשתיאטרון חיפה נוחת בתל אביב יש ערבים שבהם מגיעים להצגה מתוך סקרנות. יש ערבים שבהם מגיעים כדי ליהנות....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא