רץ במחול טירוף, המופע של עקיבא
המופע של עקיבא תורג'מן בתיאטרון תמונע, חמישי, 15.12.2016, אורח – שולי רנד. כתבנו טל קמפליס חווה את המופע ומדווח.
לפני שבועיים אני מקבל הודעה בווצאפ, "טל פנוי לך ה15/12?", אני בודק לרגע ביומן המפוצץץץ (חח) שלי ומודיע "כן", אחרי דקה "אני שולח לך אתגר". באמת אחרי דקה מגיעה אלי הזמנה למופע להקה של עקיבא בתיאטרון תמונע.
מי שלא מכיר אותי לא יודע שאני שרוף על מוסיקה חסידית, זמירות, ציטוטים, שירים שנכתבו לפי סיפורים מקראיים וכו' (בטעות נולדתי גוי אני אומר לכם).
בלי לחשוב פעמיים השבתי "סגור, אני הולך", ולאחר שחקרתי קצת את הסיפור של עקיבא, אני הייתי מאוד מסוקרן לגבי המופע, מדובר במופע הראשון של עקיבא כ"פרונטר", עד עכשיו הכירו אותו רק בתור סולן להקת "הלב והמעיין", הלהקה עדיין רצה בימים אלו ומושמעת מאוד בעולם המסורתי יותר.
"מה הוא הולך לשיר שם?", "איזה קהל יגיע?", והכי חשוב "מה הוא יעשה שונה מכלל הזמרים בסגנון הזה שתאכלס די חוזר על עצמו בזמן האחרון?".
עכשיו תבינו משהו, בדרך כלל עד שאתה עושה את האומץ והולך לקריירת סולו כפרונטר, זה אמור להיות אחרי שיצאו לך כמה סינגלים לרדיו, לרשתות החבריות, סרטונים, משהו עם "בשר" שידליק אנשים שירימו את עצמם ביום קריר באמצע דצמבר ויסעו לדרום תל אביב לתיאטרון תמונע להינות ממופע.
עקיבא מרים את המופע, לאחר שסינגל אחד בלבד מהאלבום הקרוב יצא לאוויר העולם "קרוסלה" שזה לתמיכה רבה ברשתות החברתיות. הייתי די סקפטי לגבי כמות האנשים שתגיע אם לומר את האמת, גם קר, גם יש סינגל אחד בחוץ, וגם זה בתל אביב, ואנשים ששומעים סגנון מוסיקה כזה בטח באים מרחוק, מקרה אבוד….. כאפה לפנים, זה מה שקיבלתי שהגעתי אתמול לתיאטרון תמונע, דבר ראשון שלחתי הודעה ליובל "כמה דוסיייםםםם", ואז הלכתי לבחון את הקהל, המונים שבאים ממגוון רחב של שומרי מסורית, כיפות סרוגות, חבדניקים, כאלה בלי כיפה, אימהות עם תינוקות בעגלה, זוגות צעירים ואתם מכירים אותי שאני חצוף, היו שם שני דייטים אתמול, שאלתי.
ששאלתי אנשים מאיפה הם מכירים את עקיבא, חצי מהם באמת אמרו שהם הגיעו מזה שהם שמעו את הסינגל האחרון שלו "קרוסלה", וגם מהלהקה שהוא הסולן בה ,"הלב והמעיין", והחצי השני חשבתי שיהיו משפחה, ועוד הפתעה הייתה, החצי הזה התחלקו למשפחה, אנשים שליוו את עקיבא בכל הדרך, והכי חשוב אנשים שעקיבא ליווה אותם בדרכם באומנות.
ישבתי בשורה הראשונה בצד, חיכיתי בסבלנות אחרי שסיימתי לבחון את הקהל לסוגיו, ופתאום עולה לבמה עקיבא, מלווה בחבורת נגנים מופלאה, ומתחילים להרים את המצב רוח עם קצב רוקנרול כזה שגרם לקהל שלם לזוז בכיסא ולמחוא כפיים, לאחר שעקיבא חשף אותנו לאוסף שיריו בין הישנים יותר ובין החדשים שעתידים לצאת באלבום הקרוב, עקיבא שר את הסינגל "קרוסלה", וכל הקהל פתאום מתחיל להרים את האווירה, מן תחושה כזו של קסם שקרה באוויר.
ואיך שהשיר נגמר, מחיאות הכפיים ממלאות את החלל, עקיבא משתלט על הקצב של הכפיים בכדי להזמין אורח יחיד ומיוחד, שולי רנד, אני לא חושב שצריך יותר מדי להרחיב על מי זה שולי רנד בז'אנר של המוזיקה החסידית, עד היום נחשב לאומן עם הכי הרבה מכירות דיסקים,השמעות ברדיו, וכרטיסים להופעות.
לפני ששולי זמר, שולי שחקן, אין איך לברוח מזה, הוא שחקן מלידה, וכמובן שזה דרש ממנו "להוסיף דלק למדורה", ולהוסיף כל מיני קטעי קישור קומיים שגרמו לקהל לצחוק לפני תחילת השירים, השיר הראשון היה "ערפל" מאלבום הבכורה של שולי "נקודה טובה", שיר שמדבר על התקרבות וחקר האמונה בליווי מקצב מרקיד יש לומר, לאחר מכן שרו השניים את שירו של מאיר אריאל "מים מתוקים", אותו מבצע שולי במופע שרץ בימים אלו "ת'מבינתי", שמביא פרשנות חדשה לשיריו של מאיר אריאל, כמובן שאחרי השיר הזה מגיע שיר הייאוש של כל הזמנים "אייכה", שמקוטלג כשיר ייאוש, אבל תאכלס בין השורות מדובר בשיר שנועד לתת סוג של נקודת אור אופטימית, שתמיד יכול להיות טוב יותר.
אתם מבינים לאן זה הולך?! הכל צפוי, מי שמכיר את העולם הזה יכל לנחש שזה מה שיקה, אבל מה שקרה אחרי שהשניים סיימו לשיר את "אייכה", אף אחד לא יכל לצפות. פתאום בהפתעה מוחלטת עקיבא מספר סיפור על כך שבברית של בנו הם שרו ניגון ע"פ פרק תהילים, תהילים ל"ג, וזה היה נדמה כשירת מלאכים לאדם מאוד מיוחד, ניר מימון (בהמשך). למי שמכיר את שולי רנד ולמי שפחות, הוא בן אדם שאי אפשר להפתיע אותו, והוא לא היה מוכן לזה, הביאו לו דף לפני המופע ואמרו לו "תסתדר", צריך לעצור את הבן אדם הזה על המנעדים שהוא מגיע אליהם, זה כבר לא חוקי, ביחד השניים הביאו ביצוע עוצר נשימה לניגון, עקיבא עם הרוך והצליל הנעים בקולו שאתה רק רוצה להמשיך לשמוע, ושולי רנד שאתה רק במתח מה הוא יעשה הפעם, איזה גבול חדש הוא יפרוץ.
בכל המופע הזה נכלל אדם יחיד ומיוחד, שיצלצל לכם בראש ברגע שתשמעו את השם "דודו טסה"…. האיש והאגדה "ניר מימון", האיש שאחראי להפקות מוסיקליות יוצאות דופן הוא זה שמלווה את עקיבא והמפיק המוסיקלי של האלבום החדש והמופע, ורואים על הפנים של עקיבא כמה הוא מרגיש חייב לו על כל הדרך הזו שהם עוברים ביחד.
לסיכום, אני לא יודע איך תתרשמו מכל הסקירה הזו, אני יודע דבר אחד, ברגע שיוצא האלבום, אני הראשון לקנות אותו, וכמובן שאגיע להופעות שיגיעו אחריו..
מומלץ מומלץ מומלץ, והפעם אני מתכוון לזה, לא כמו שאר הפעמים שאני אומר כי אני חייב כי משלמים לי (סתםםםםםם חח).
רגעים של נגינה ושירה