הטרילוגיה של שלום גד
השקת החלק האחרון בטרילוגיית "המצב" של שלום גד מצויינת בסדרת הופעות חגיגיות ברחבי הארץ, כמה מילים על האלבום האחרון "תלמי אליהו" המסיים את המשולש המוסיקלי.

שלום גד, זמר יוצר וכותב, טרובדור מקומי, יצר בשנתיים האחרונות, כמה מהאלבומים הישראליים הטובים ביותר. אלבומיו מתארים עולם החודר ישירות פנימה לתובנה אולם גורם להביט החוצה.
את כל האלבומים האלה, הקליט שלום גד בעצמו, עם קצת עזרה טובה מהחברים ללהקת היהלומים (אלי שאולי, גיל פדידה, סתו בן שחר), וממוזיקאים ששמחים להיות בסביבה המוזיקלית שלו (יהוא ירון, אביב גדג', הילה רוח, שירלי קונס, גבריאל בלחסן, עידית מינצר, קאמי מלץ, אמיר זוסקוביץ 'ועוד) והפיצם אך ורק באמצעות פלטפורמת האינטרנט באמצעות אתר בנדקמפ.
טרילוגיית "המצב" כוללת שלושה אלבומים הנחשבים ובצדק לטובים, למקוריים והרלוונטיים ביותר שראו אור בארץ בשנים האחרונות – "תל אביב, תל אביב" – החלק הראשון שהושק באוקטובר 2011, "ירושלים" שהושק באפריל 2012.
עתה מגיע החלק השלישי "תלמי אליהו", באלבום זה מציג שלום גד את עולמו הפואטי המיוחד במבט חד, מעמיק ומפוכח המצליח לשרטט תמונה חברתית רלוונטית מתוך סיפורים של פרטים.
תמלילי השירים מעוטרים במעטפת מוזיקלית הנוגעת בשלל סגנונות מוזיקליים כ-Pאנק ופוסט-Pאנק, בלוז ורוק, אווירת קברט לצד הגלאם של מחזות הזמר – עולם של צלילים ומילים החוברים למרחב אמנותי-מוזיקלי ייחודי המבקש להתמסר לו.
הבלוג פגש את שלום גד לפני שנה בדיוק במהלך הופעה באוזןבר עם היהלומים, להקת הליווי שלו, במופע שכלל את שירי האלבום הראשון בטרילוגיה וחומרים נוספים, מאז הספיק שלום גד להשיק את האלבום השני והנה הגענו לסופה של הטרילוגיה כעת.
שלום גד יחגוג את השקת החלק האחרון בטרילוגית "המצב" – "תלמי אליהו" בהופעות השקה ברחבי הארץ
13.12 אוזן בר, תל אביב – השקה חגיגית ( אורחים: אביב גדג', הילה רוח, יוסי בבליקי, יהוא ירון, אלי דראי, אמיר זוסקוביץ)
17.1 עשן הזמן, באר שבע
14.2 צוללת צהובה, ירושלים – שלום גד והיהלומים מארחים את יהוא ירון
מיכל הכט נכחה בהופעה בשלהי הקיץ עת ביצע שלום גד יחד עם אחיו אביב גדג' את שיר הנושא של האלבום החדש, הנה הוידיאו, ראו זאת כהזמנה להאזנה…
2 תגובות