יום חמישי, יוני 11, 2026

פסטיבל הילדים…

לא, לא באמת…עסקינן בתחרות האירוויזיון לילדים 2012, חמש נערות ונער מישראל, Kids.Il, תנו למוסיקה לנצח, מידע, דיווח, תובנות. מתפרסם במקביל גם ב"מגה-פון", עיתון עצמאי ברשת.

Kids.Il צילומסך מתוך התחרות
Kids.Il צילומסך מתוך התחרות

אז אחרי ששבענו מתחרויות שירי פופ בינלאומיות, אחרי שנחנו על זרי הדפנה הזמניים מאוד של יזהר כהן, גלי עטרי ודנה אינטרנשיונל, אחרי שהתבגרנו עם הטראש טי.וי של כוכב נולד ו- TheVoice, אחרי שזיפזנו על המתחרות של אייל גולן בערוץ הממוספר, הצטרפה מדינתו לתחרות מסוג חדש – אירוויזיון לילדים, למעשה לבני נוער עד גיל 16.

בחודש יולי האחרון הכריזה מליאת רשות השידור על הצטרפותה כגוף הרשמי הממלכתי לקביעת המועמדים להשתתף לראשונה בתחרות האירוויזיון לילדים  – Junior Eurovision Song Contest, שתתקיים השנה בפעם העשירית ב-1 בדצמבר באמסטרדם שבהולנד.

התחרות היא האחות הצעירה של תחרות הזמר של האירוויזיון, שמשודרת בכל שנה מאז שנת 1956 ברצף ומטרתה לקדם כישרונות צעירים בתחום המוסיקה הפופולארית. מדובר בתחרות שהפכה ללהיט בין-לאומי.

ועכשיו תשאלו בטח ותתמהו, מה לי ולתחרות טראשוויזיה? אז כן יש תמיהה ויש שאלה, אבל יש גם תשובות…הכל החל בשבת בבוקר, כאשר כך בהיסח הדעת זפזפתי בערוצי הטמבלוויזיה ונעצרתי על הערוץ הראשון, הממלכתי, קולט תוכנית דוקו אודות בחינות והכנות מועמדים מבין עשרות ילדים מכל רחבי הארץ אשר אותרו והומלצו ע"י משרד החינוך ומנהלי מחלקות הנוער ברשויות המקומיות וביניהם חברי להקות נוער ייצוגיות, משתתפי תחרויות שירה שונות בחסות משרד החינוך וילדים נוספים בעלי כישרון שירה וניסיון בימתי עשיר.

הילדים נבחרו ע"י ועדה מקצועית שהורכבה מנציגי משרד החינוך, רשות השידור, אמנים ויוצרים ביניהם אוהד חיטמן, דפנה דקל, בני נדלר ונוספים  וכן נציגות הדור הצעיר במועצת התלמידים והנוער הארצית.

הדוקו מתאר בצורה משכנעת את התהליך, את העבודה של אנשי המקצוע שבחנו מועמדים וכל העבודה של הזמר והיוצר אוהד חיטמן עם הילדים לקראת השקת השיר מול הסיסמא "לשבור את הקרח" שנבחרה כנושא השנה, בשיתוף הילדים באסוציאציות המלוות את השיר, ועד תהליכי כתיבתו, עיבודו, הלחנתו והפקתו.

נדלקתי על העניין והתחלתי לחפור ברשת, התברר לי שבשעות הערב תתקיים התחרות עצמה, באמסטרדם, הולנד.

ההרכב המייצג את ישראל Kids.IL מונה שישה ילדים ובני נוער – עדי מסילתי בת 14 מכפר סבא, עדאל קורשוב בת 11 מאורנית, דניאל פרוז'נסקי  בן 13 מראש העין,  עדי ביטי בת 11 מהוד השרון,   ליבי פנקר בת 14 מראש העין, וטלי סורוקין , בת 11 מרחובות.

ועוד חשבתי לעצמי, או,קי, זה בסך הכל פופ, או יותר נכון יורו פופ, שהרי אנשי המקצוע המקומיים פעלו לפי הכללים המקובלים להכין שיר קליט, מתפזם מהר, בינלאומי במהותו, שוחה היטב בתבנית המתבקשת בתחרות שכזו אך יחד עם זאת מנסה להעביר מסר מסויים שאולי יצליח לשנות ולא במעט את התדמית הנוראה של מדינתו בזמן האחרון, ואולי במקום רעמי התותחים עדיף לתת למוסיקה לנצח, כמילות השיר…

ונזכרתי  גם נזכר בפדיחה שהתרחשה לא מזמן, בתחרות של הגדולים, כאשר ההרכב שייצג את ישראל, איזבו, נופנף כבר בשלב הראשון ואפילו לא העפיל לגמר, כבר אז הבנתי שהאשם לא היה בהרכב שהוא מצויין בקנה מידה מקומי ובינלאומי, בעל סגנון גרובי ייחודי, אלא בתככים ובפוליטיקות האירופיות של שמור לי ושמור לך..

אז אמש בתשע ורבע לפי שעון ישראל החלה התחרות בשידור ישיר, 12 מדינות השתתפו בתחרות, לפי סדר ההופעה – בלרוס, שוודיה, אזרביג'ן, בלגיה, רוסיה, ישראל, אלבניה, ארמניה, אוקראינה, גאורגיה, מולדובה, והולנד.

כן, מרשימת המדינות הנוטלות חלק בתחרות אפשר להבין שמדובר בסוג של מאפית חבר העמים, באופן כללי סגנון המוסיקה השולט היה היורו דאנס, המקצבים האלקטרונים המהירים, סגנון פופולרי של האוס-טכנו בשילוב שירה.

אחד האקטים שבוצעו כדי ל"שרוף" את הזמן עד לסיום חישוב ההצבעות האלקטרוניות והסמסים היה שיר בביצוע של כלל משתתפי התחרות – We Can Be Heroes.

אנסטסיה פטריק, מקום ראשון. צילומסך מתוך התחרות
אנסטסיה פטריק, מקום ראשון. צילומסך מתוך התחרות

במקום הראשון זכתה אוקראינה עם הזמרת אנסטסיה פטריק בשיר "שמיים", ישראל הגיעה רק למקום השמיני עם 68 נקודות.

אז מה הן התובנות? נכון שהתחרות והקונספט הוא מתקתק, שמאלצי, מאולץ, מסחרי, מוכוון מכירות ושאר חוליים, אולם החשיפה בת חמש הדקות שקיבלו ששת חברי ההרכב הישראלי שקולים למאמץ דיפלומטי מורכב וממושך בתחום התרבות של אנשי הסגל במשרד החוץ, החוויה שהוענקה לבני הנוער תסייע להם בתהליך ההכשרה לקראת קריירה מוסיקלית אפשרית, ואם כל זה בוצע על חשבון רשות השידור (קרי, משלמי המיסים..) אז זה לא נורא כל כך, ראינו בזבוזים גדולים יותר…

וידיאו

אוקראינה – שמיים

We Can Be Heroes

הכי חדשים

האהבה שרה אחרת

לקראת אירועי חודש ומצעד הגאווה אנחנו רגילים לחפש את ההמנון הגדול של השנה. את השיר שיכבוש את...

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

קיר זכוכית: לא על השואה אלא על החיים שאחריה

האם בשנת 2026 עדיין צריך לעסוק בשואה? נדמה שהתיאטרון הישראלי כבר השיב על השאלה הזאת. רק לאחרונה צפיתי...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

תמיר גל – דם זה לא מים

יש שירים שנולדים כדי להפוך ללהיט. יש שירים שנועדו לספר סיפור. "דם זה לא מים" של תמיר...

אחרי יום מלחמה מוזר השגרה חוזרת לצלילים – פסטיבל הג'אז בירושלים נפתח מחר

אחרי יום מלחמה מוזר שהכניס את המדינה למתח ולאי ודאות, התרבות מסרבת לשתוק. מחר ייפתח כמתוכנן פסטיבל...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא