כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

סיקור הופעות

יעל דקלבאום שרה משירי אהובה עוזרי

יעל דקלבאום במופע מחווה לשירי אהובה עוזרי, יום ראשון, 29.07.2012, 22:30, מועדון האזור, הרכב 13 ת"א, היה שמע ומדווח – יובל אראל. הדיווח מתפרסם גם בפורטל "סלונה" להעצמה נשית.

צלצולי פעמונים, דקלבאום באזור. צילום: יובל אראל
צלצולי פעמונים, דקלבאום באזור. צילום: יובל אראל

בעקבות מופע מוצלח ביותר וחד פעמי בבית אביחי בירושלים החליטו יעל דקלבאום וחבורת הנגנים המלווה אותה שגם התל אביבים חייבים לשמוע את זה! יעל דקלבאום שרה את "צלצולי פעמונים", "היכן החייל שלי", "עמק הפרחים" ועוד שירים נוספים של הפיזמונאית והיוצרת אהובה עוזרי אשר ביססה את מעמדה כעמוד התווך של הזמר הים תיכוני הישראלי. הנגנים – אדם בן עזרא – קונטרבס, תומר מוקד – כינור וגיטרה חשמלית, יוחאי כהן – כלי הקשה ויניב טייכמן- עוד וסאז. אין ספק כי מדובר בחיבור מיוחד, שונה, הלוקח אמניות משתי קצוות הקשת המוסיקלית, ומחבר את המוסיקה והשירה של האחת עם האיכויות הקוליות וסגנון המיוחד של השניה. אז מי הן הבנות?

יעל דקלבאום, שרה אהובה עוזרי. צילום: יובל אראל
יעל דקלבאום, שרה אהובה עוזרי. צילום: יובל אראל

הראשונה – אהובה עוזרי הנה זמרת, פזמונאית, מלחינה, מוזיקאית, מעבדת מוזיקלית ומורה לפיתוח קול ישראלית. ילידת כרם התימנים בתל אביב,  אשר עסקה בשירה מילדותה, בשנת 1968 פגשה במוזיקאי ההודי ראווי שנקר, שלימד אותה לנגן על בולבול טרנג, כלי פריטה הודי. אהובה היא האישה היחידה בארץ שיודעת לנגן בו.

אלבומה הראשון של אהובה ניתן להאזנה ורכישה מקוונת

שיריה של אהובה עוזרי הנחשבת לאחת ממעמודי היסוד בזמר המזרח תיכוני בישראל, הפכו לחלק מהפזמונאות הישראלית וזכו לביצועים של מוסיקאים רבים, בשנת 2008 הוענק לעוזרי פרס על תרומתה הייחודית לזמר העברי מטעם אקו"ם. להלן תמצית מנימוקי השופטים:

  "אהובה עוזרי היא תופעה ייחודית ומקורית בזמר העברי, היא יוצרת, זמרת ומוזיקאית שהשפיעה רבות על המוזיקה בארץ, בעיקר בזכות אישיותה וסגנון כתיבתה המיוחד. אהובה היא לא רק מלחינה אלא גם פזמונאית מוכשרת, שכתבה בין היתר את המילים לשירים: "היכן החייל שלי", "עמק הפרחים" "קול קורא לי במדבר" ו"צליל פעמונים".

אהובה עוזרי הינה מעמודי התווך של הזמר הים תיכוני הישראלי. היא תמכה, עודדה וקידמה זמרים ויוצרים אחרים כשאחד הראשונים שפרח בעזרת תמיכתה היה זוהר ארגוב. אהובה השקיעה שעות רבות בפיתוח קולו ובעיצובו כזמר…"

מירושלים לכרם התימנים. צילום: יובל אראל
מירושלים לכרם התימנים. צילום: יובל אראל

השניה  – יעל דקלבאום, זמרת, מוסיקאית ומלחינה ילידת ירושלים, שהעבירה חלק ניכר מילדותה בקנדה. הופעתה הראשונה מול קהל  היתה בגיל 8. כבר אז ספגה מוסיקת פולקלור אנגלוסקסית מכל העולם, בשנת 1995, זכתה בתחרות כשרונות צעירים, ועשר שנים מאוחר יותר הקימה יחד עם דנה עדיני וקרולינה אברז את "הבנות נחמה". לפני ארבע שנים  השיקה את אלבום הבכורה שלה, "Ground Zero", שכל שיריו באנגלית במסע על תל אופן ממרכז סוזן דלל עד בית האוזן השלישית. אלבומה השני, "שמחה ועצב" הושק בינואר השנה והוא כולל שירים בשפה העברית.

דברים שיעל אמרה על האלבום האחרון – "כל תהליך יצירת האלבום הזה, משלב כתיבת השירים ועד לשלב ההקלטות, היה עבורי מסע טבעי ומדוייק של חזרה והתחברות למקום נושן מעליו פסחתי במשך רוב חיי. בקעו מתוכי געגועים לבית, למשפחתיות, לארץ ישראל שהייתה פה פעם, לצלילים והריחות של ילדותי. האלבום הזה עבורי מהווה שיבה לכל אותם מקומות נשכחים."

בשנה האחרונה החלה יעל להופיע בשיתוף פעולה עם להקת משינה בסדרת ההופעות האקוסטיות שלהם ברחבי הארץ.

יעל והנגנים, האזור. צילום: יובל אראל
יעל והנגנים, האזור. צילום: יובל אראל

המופע שהתקיים במועדון האזור, על רצפת העץ, השטיחים וספות הרביצה, ספג את האווירה האינטימית והמיוחדת של המקום, צוות הנגנים המצויין של יעל היטיב להעביר את האווירה המיוחדת של שירי אהובה עוזרי אשר קולה הצלול והאלוהי של יעל הציף את המקום בצלצולי הפעמונים שבו…

בין שיריה של אהובה עוזרי שנפתחו עם השיר "היכן החייל שלי" והסתיימו בהדרן עם "צלצולי פעמונים" היא שילבה כמה משיריה מהאלבום הראשון והשני. שני הלהיטים הללו היוו מבחינתי את מרכז ההתמקדות, הנה הם כאן, בשני קטעי וידיאו, לצידם צרפתי את פסי הקול המקוריים של אהובה עוזרי, סתם ככה להשוואה. האזנה עריבה.

הערה: חבל שאהובה, למרות, כפי  שנמסר לי, שהוזמנה, לא הגיעה למופע, זה היה יכול להיות אחד הרגעים היותר מרגשים, לצפות באהובה לצידה של יעל בביצוע הלהיטים שהפכו לנכס צאן ברזל בהוויה הישראלית.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע (ניקון 7000)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151049911179654.450332.721654653&type=1&l=1d211f2227

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע (ניקון 5100)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151049864929654.450322.721654653&type=3&l=14857f49a8

וידיאו

פס הקול המקורי של אהובה עוזרי

וכתוספת נוספת הנה כמה גירסאות של מוסיקאים נוספים שתיעדתי שרים את צלצולי פעמונים

וגם קטע נדיר ב"חפלתדר" – רדיו תדר, אהובה עוזרי והזמרת אלינור חזק

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d