יום שני, אוקטובר 5, 2026

גל דה פז – Can't Die from Love

הזמרת והיוצרת משיקה שיר חדש. בלדת פופ סול אישית. השיר מקדים את הופעתה הראשונה בהיכל התרבות תל אביב.

יש רגעים בקריירה של אמן שבהם שיר חדש נשמע כמו הצהרה. לא רק מוזיקלית. גם אישית. עבור גל דה פז, "Can't Die from Love" הוא בדיוק רגע כזה. אחרי תקופה ארוכה ללא יצירה מקורית חדשה, היא בוחרת לפתוח את הלב. היא עושה זאת בכנות. בלי דרמה מיותרת. עם הרבה אמונה בכוחה של אהבה.

אהבה חזקה מהפחד

השיר נכתב מתוך חוויה אישית. הוא מספר על הפחד להיפגע. לצד ההחלטה לא לוותר על האפשרות להתאהב מחדש. הטקסט הפשוט לכאורה נושא מסר אוניברסלי. אפשר להישבר. אפשר לבכות. אבל אפשר גם לקום. ולבחור שוב באהבה.

מבחינה מוזיקלית, מדובר בבלדת פופ סול מהודקת. ההפקה שומרת על איפוק. השירה נותרת במרכז. דה פז אינה מחפשת להפגין יכולות. היא בוחרת לרגש. הבחירה הזאת מעניקה לשיר עומק ואמינות.

את המילים והלחן כתבה גל דה פז. ישגב דותן חתום על העיבוד ועל ההפקה המוזיקלית. התוצאה נשמעת טבעית. נקייה. ובעיקר מדויקת.

עם יציאת השיר אומרת גל –  ״כתבתי את השיר על התחושה העמוקה שלא משנה מה , כמה אהבה תפגע בי או תשבור אותי. אני לא אמות מזה. אני אחלים ואתאושש ואקום ואתאהב שוב ולא משנה מה, אהבה זה לא משהו ששווה לוותר עליו. כי מקסימום – אני אבכה. אבל אני לא אמות מזה. אחרי הרבה זמן לא הוצאתי מוסיקה חדשה אני ממש ממש מתרגשת לחלוק אתכם את השיר הזה שיקר לליבי מאוד"

בדרך להיכל התרבות

השיר החדש מגיע בעיתוי משמעותי. ב 30 ביולי תעלה גל דה פז לראשונה בקריירה לבמת היכל התרבות תל אביב. זהו המופע הגדול ביותר שהעמידה עד היום. לצדה יתארחו רד בנד, אסתר רדא, ג'ני פנקין, דראג בראנץ' ואורחים נוספים. הקהל יפגוש שירים מתקופת דה פז בנד, לוסיל קרו, אלבומי הסולו וגם ביצועים הזכורים מ"הכוכב הבא". כרטיסים זמינים כאן.

נדמה כי "Can't Die from Love" אינו רק שיר חדש. הוא גם חלון אל הפרק הבא בקריירה של גל דה פז. פרק שמבקש להישען פחות על מחוות. ויותר על קול אישי. כזה שממשיך להתפתח. ולגעת.

הכי חדשים

כשהצליל מתנגד: "סאונד/התנגדות" בפליציה

יש תערוכות שנכנסים אליהן כדי להביט. אל "סאונד/התנגדות" מגיעים קודם כל כדי להקשיב. אלא שכאן עצם ההקשבה...

"קריוקי" זכה בפסטיבל "פותחים במה" 2026: מהמסך אל הבמה

פסטיבל "פותחים במה" ע"ש ג'ני ברנדס חתם את מהדורת 2026 עם הכרזה על הזוכות. הפסטיבל של תיאטרון...

אמיר דדון – זה קורה לאט

ישנם שירים שנולדים בתוך חדר עבודה ומחפשים את דרכם החוצה. אחרים מתחילים דווקא במקום שבו המילים מתקשות...

בסופו של דבר – רחל ירון חוזרת הביתה

המוזיקאית והיוצרת רחל ירון חוזרת עם "בסופו של דבר", אלבום EP חדש הכולל חמישה שירים. האלבום יצא...

הכינור עדיין בוכה לשלום – חמישים שנה ל-Peace של זינגלה

לפעמים פוסט בפייסבוק פותח דלת שנשארה סגורה שנים. במקרה הזה, מאחוריה חיכה גם דיסק קשיח ישן. עדן...

קרונוס הניח את הבס – האיש שהעניק למטאל את השחור הלך לעולמו

יש מוזיקאים שמוצאים את מקומם בתוך ז'אנר שכבר קיים. יש אחרים שמגיעים מוקדם מספיק כדי לשנות את...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא