שבת, אפריל 11, 2026

התקווה 6 – פלונטר

עמרי גליקמן, המוזיקאי העומד מאחורי הטייטל "התקווה 6" חובר אל המוזיקאי סתיו בגר בכתיבת והלחנת שיר חדש – "פלונטר", זהו שיתוף פעולה ראשון של השניים וכפי שהוא נשמע מדובר על חיבור מצויין שקרוב לוודאי עוד נשמע ממנו שירים נוספים. השיר החדש עוסק במערכת יחסים שעלתה על שרטון, אולם המספר מדבר עליה בהמון ציניות וראיה מפוקחת תוך שהוא משרבב סממני כאב לצד הומור כחלק מתהליך הריפוי. את השיר מלווה הפעם קליפ אנימציה המבקש להביא את הצד הויזואלי לסיפור המושר, את הקליפ ביים גיא רומם ואילו את העבודה הקשה יצר האנימטור ולרי חודדטוב. עבודה יפה….

כך עמרי גליקמן על היצירה החדשה והחיבור בכללותו – "כבר המון זמן שאני זומם על יצירה משותפת עם סתיו שהוא בעיניי אחד המפיקים המוכשרים והמרעננים שצומחים בתעשייה. יחד הייתה לנו עבודה משוחררת וקריאטיבית שהשאירה לי תיאבון לעוד… השיר עוסק בעצם במבט חטוף על מערכת יחסים פגומה אשר מיצתה את עצמה ונגררת מכוח ההרגל."

כך שותפו ליצירה, סתיו בגר – ״העבודה עם התקווה 6 הייתה עבורי סגירת מעגל רצינית. אפשר להגיד שהם היו חלק גדול מפסקול ההתבגרות שלי וזה היה סופר כיף. מרגיש לי שהצלחנו להביא משהו שמצד אחד שומר על האווירה והסגנון שלהם ומצד שני מחדש״.

את התקווה 6 תפגשו בתאריך 7 באוגוסט ובתאריך 21 בספטמבר באמפי שוני ובתאריך 26 בספטמבר באמפי מיני ישראל עם האורח רביב כנר.

הכי חדשים

פסטיבל קולטריין יתקיים בסוף אפריל

לאחר דחייה שנכפתה בעקבות המערכה הצבאית במהלך חודש מרץ, פסטיבל המחווה לג'ון קולטריין - John Coltrane חוזר למסלול...

אפריקה במבטה – הלך הביט שהקדים את זמנו

מותו של אפריקה במבטה - Afrika Bambaataa סוגר מעגל על אחד הפרקים המשמעותיים ביותר בתרבות המוזיקה של...

דודו טסה – בית ביפו

יש שירים שלא מספרים סיפור אחד אלא כמה שכבות שמתקיימות זו לצד זו. "בית ביפו" של דודו...

טיפקס החזירה את החיים לבארבי

חוזרים לנשום מול המזח למעלה מחודש ימים דלתות מועדון הבארבי בנמל יפו נשארו סגורות. לא רק הקהל נעצר...

ערן צור – אדבר איתך

בעודו בעיצומו של סבב הופעות משפחתי בארצות הברית, משחרר ערן צור גרסה חדשה ל״אדבר איתך״. זו קלאסיקה...

שימי תבורי – עד מתי

יש משהו כמעט בלתי נתפס בפשטות של "עד מתי". שיר שלא מנסה להתחכם ולא מחפש ניסוחים גדולים,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא