שבת, יולי 25, 2026

ימי חסד

הזמרים דוד ד'אור ועמיר בניון במופע סליחות משותף וחד פעמי באמפי שוני, רביעי, 27.09.2017. נכח תיעד ומדווח – יובל אראל.

דוד ד'אור ועמיר בניון באמפי שוני. צילום: יובל אראל

חפירה – אתם לא חייבים להאמין בקיומו של אל או ישות אלוהית, כלשהיא, של העם היהודי, של מאמיני ישו, של מאמיני מוחמד, בודהא, הפסלים באיי הפסחא או ווטאבר, ממש לא. אבל אם אתם חלק מהעם היהודי, קצצו לכם שמה בגיל 8 ימים, מלמלתם מתוך ספר עתיק בגיל 13 ונרשמתם ברבנות כדי להתחתן עם בח"ל, אתם חייבים לעצמכם קורטוב של מסורת כמורשת של עם, לא מעבר לכך.

אלו בדיוק הימים לאותו קורטוב, חודש תשרי לפי הלוח העברי, החופן בקרבו שלושה מחגי ישראל, ביניהם יום כיפור, בו אמורים המאמינים לצום, להתייסר ולבקש סליחה מאותו אלוהים על עוונותיהם, בינם לבינו, דהיינו אי קיום מצוות הדת היהודית, או בכלל בין אדם לחברו, מה שנקרא אגואיזם מטופש.

עמיר בניון, מזמורי סליחות. צילום: יובל אראל

הימים הללו, בהם נוהגים היהודים, המאמינים, או המסורתיים (מאמינים של שבת וחג) להתפלל ולזמר כמה מהפיוטים המיוחדים שנהוגים בימים אלו, בין כסה לעשור, בין חגיגות תפוח בדבש ובין צום ותענית.

כאן מגיע שיתוף פעולה חדש, ראשון מסוגו בין שני זמרי הנשמה,  עמיר בניון ודוד ד'אור. הזדמנות לקורטוב יידישקייט או יהדות בכלל, שילוב של טעמי המזרח וניחוחות העיירה המזרח אירופאית גם יחד, כל ישראל חברים.

דוד ד'אור, מתקשר עם מלאכים. צילום: יובל אראל

אז מה היה לנו אמש?

קרוב לשעתיים עם אמפי עמוס בקהל מגוון, עמישראל, שקיבל מנה כפולה של פיוטים לצד שירים מוכרים ואהובים משני אמני נשמה חשובים בסצנה המוסיקלית הישראלית, היהודית, רגעים של התרוממות הנפש לצד דקות לא מועטות של ביט מקפיץ עם לחנים עתיקים, חפלת הימים הנוראים בהאזנה לביצועים מצוינים של השניים המלווים בהרכב נגנים עשיר שכלל את הפיוטים והניגונים באווירה היהודית, לצד שיריהם האהובים – עומד בשער, ניצחת איתי הכל, קול מהשמיים, פתח ליבך, אבינו מלכנו, עננו, אל נורא עלילה, אדיר ונאור , אדון הסליחות ועוד. במיוחד אהבנו את הקטע של החלפת תפקידים, כשזה פותח בשירו של ההוא וההוא פותח בשירו של הזה, דואטים.

שאפו לתאורן שהביא אותה במיצגים מלאכים עם תאורה שחדרה מאחורי האישונים, רק משק כנפי שכינה היה חסר באמפי, ולסיום – מעולם הנסיעה חזרה לגוש דן לא הייתה כל כך חלקה.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו

 

הכי חדשים

להתראות ותודה על הקרמשניט: פרידה משפחתית עם עוגה, ביטלס וחשבונות פתוחים

יש משפחות שמכינות כיבוד לקראת ביקור הילדים. משפחתם של איזי ותיקי מכינה כיבוד לקראת השבעה שלה עצמה....

מועדון Uptown נפתח במחווה לדן תורן

אמש חנכה קבוצת toMix את מועדון אפטאון בפארק עתידים בתל אביב. הקבוצה מבקשת להקים בית חדש למוזיקה,...

עמליה סמול – Something New

יש אלבומים שמכריזים מיד על כוונותיהם ומבקשים לכבוש את האוזן. Something New מעדיף להתקרב בשקט ולהכניס מעט...

פסטיבל פליציה בלומנטל חוזר

העולם איבד בשנים האחרונות את תחושת הקביעות. עכשיו גם המוזיקה מבקשת לדמיין את עצמה מחדש. המצב הביטחוני...

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

גן יעקב מתעורר עם האחים דסקל ומוזיקה לצמחים

במאה שעברה היווה גן יעקב מקום מפגש ומפלט לזוגות צעירים שחיפשו רגע של רומנטיקה ושחרור הורמונים, מאז...

2 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

החיים על פי שייקספיר מגיעים אל הפילהרמונית

שייקספיר כתב על בני אדם, לכן יצירתו מסרבת להישאר בארון הספרים. בקרוב היא תצא משם ותתיישב לצד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

פסטיבל יפוג'אז 2026 מצדיע לביטלס

ש מעט להקות שהשפיעו על הג'אז כפי שהשפיעו הביטלס. עשרות מוזיקאים אימצו במשך השנים את שיריהם. הם...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא