יום שלישי, אפריל 21, 2026

ליאת דגן וה – OCDs מלקטים את הצלילים

סיפור על קופירייטרית ששירים התנגנו בראשה, על הפרעת התנהגות כפייתית שהובילה ליצירת לחנים, ועתה למופע בכורה עם אלבום טרי.

ליאת דגן וה - OCDs. צילום: עמוד הפייסבוק הרשמי
ליאת דגן וה – OCDs. צילום: עמוד הפייסבוק הרשמי

צלילים חדשים התופסים את האוזן בהאזנה הראשונה, הם משלבים סגנונות ושפות, אלו הם השירים של ליאת דגן וההרכב המלווה אותה – OCDs, זמרת יוצרת וארבעה מוסיקאים הרפתקנים, לוקחים את קסם האינדי רוק הכי רחוק שאפשר.

ליאת דגן, בת 38, קופירייטרית במשרד פרסום. מספרת כי טקסטים כתבה מאז ומעולם, אבל לפני כשלוש שנים התחילו להתנגן בראשה הלחנים זאת עוד מבלי לדעת אקורד. היא פנתה לשיעורי פיתוח קול אצל יוסף ארידן ולפני מספר חודשים כבר השיקה סינגל ראשון בשם "ילדתי" שכבר נכנס לפלייליסט של ערוץ 10 ומשודר שם כבר כמה חודשים.

בו בזמן החלה לחפש נגנים ולפני כשלושה חודשים מצאה ארבעה נגנים שלדבריה הם גם מוסיקאים בחסד וגם בני אדם מדהימים, מדובר במוסיקאים המגיעים מסגנונות שונים – איציק מאיר ואידוב שי בגיטרות, צחי נידם בגיטרת בס ואליאב נחמני על התופים.

ליאת דגן, שרה כותבת ומלחינה את שיריה הן באנגלית והן בעברית, המוסיקה של ליאת וה – OCDs הנה שילוב של אלמנטים מתחום הג'אז, הפיוז'ן והרוק המתקדם, פרוגרסיב, איכויות השירה של ליאת לצד העיבוד המצויין של חברי ההרכב עם המפיק רומן גרין מציבים את השירים החדשים והרעננים במקום מכובד.

ליאת מסבירה את משמעות שם ההרכב –  OCD – הפרעה טורדנית כפייתית הגורמת לאנשים להתנהג באופן כפייתי (לבדוק שהדלת נעולה 10 פעמים, ללכת רק על הקווים במדרכה, לסגור פקקים של בקבוקים חזק חזק וכד'), לדבריה היא סבלה מההפרעה הזו רוב חייה אלא שלא התייחסה לכך כהפרעה, ליאת מספרת כי יש לתופעה זו גם צדדים מדהימים והיא אפילו יכולה להפוך אותך לאדם טוב, מפותח ועשיר יותר. כך נולדו לעולם כל הלחנים והתמלילים.

מופע בכורה של ההרכב יתקיים ביום רביעי הקרוב 01/08/2012 בשעה 20:30 באוזןבר, קינג ג'ורג' 48, תל אביב, כרטיסים במחיר 35 ש"ח, חמישים הצופים הראשונים יזכו גם לעותק מתנה מאלבום אי.פי בכורה.

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

3 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא