פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים יחזור בנובמבר למהדורתו ה־27. הפסטיבל יתקיים בין 5 ל־12 בנובמבר 2026, בניהולו האמנותי של אפי בניה. בית הקונפדרציה יפיק את האירוע בשלושה מוקדים ברחבי העיר. כרטיסים זמינים כאן.
הקהל יפגוש 16 מופעים בתיאטרון ירושלים, בתיאטרון החאן ובבית הקונפדרציה. התוכנית תחבר בין מזרח למערב, בין מסורות עתיקות ליצירה עכשווית. אורחים מאנגליה, יוון, הודו ומרוקו יצטרפו להפקות מקור ישראליות.

דודו טסה וג'וני גרינווד חוזרים אל שירי האהבה מהמזרח התיכון
דודו טסה וג'וני גרינווד יפתחו את הפסטיבל באולם שרובר. השניים יציגו את הפרויקט המשותף "Jarak Qaribak", שחידש שירי אהבה ערביים קלאסיים. המופע יכלול גם חומרים חדשים מאלבום ההמשך המתוכנן.
לצדם יופיע הרכב רחב של זמרים ונגנים מהארץ ומהעולם. בתוכנית ישולבו גם שירים מאלבומי "הכוויתים" של טסה.
הקשר בין טסה לגרינווד החל במהלך סיבוב הופעות של רדיוהד בארצות הברית. טסה פתח את הופעות הלהקה לאחר צאת אלבום "דודו טסה והכוויתים". האלבום החזיר לקדמת הבמה את יצירת דאוד וסאלח אל־כוויתי.
רבטיקו, מוזיקה הודית וקולות ממרוקו
המפגש הבינלאומי הבולט מיוון יוקדש לרבטיקו ולסמירנאיקה. הזמר באביס צרטוס יופיע לראשונה בישראל לצד ארטי קטימה. קטימה היא זמרת צעירה ונגנית סנטור, שממשיכה את המסורת היוונית.
השניים יחזרו אל המוזיקה שהביאו הפליטים היוונים מטורקיה. הם יציגו גם את הבלוז היווני ואת שירת הגעגוע העממית. צרטוס נחשב לאחד הקולות החשובים ברבטיקו בן זמננו.
מהודו יגיע "טריבני", מפגש נדיר בין שלושה מאסטרים. ראקש צ'אורסיה ינגן בחלילי בנסורי, פורבאיאן צ'טרג'י ינגן בסיטאר. אוג'ס ואדיה ישלים את המשולש בנגינת טבלה וירטואוזית.
משמעות השם "טריבני" בסנסקריט היא מפגש בין שלושה נהרות מיתיים. על הבמה ייפגשו ראגה, טאלה, אלתור ומסורת הודית קלאסית. זו תהיה הופעתו הראשונה של ההרכב בישראל.
ההפקה "נוּבָּה חדשה" תארח חמישה זמרים צעירים ממרוקו. מולם יעמדו חמישה פייטנים ישראלים מהמרכז לתרבות האנדלוסית ופיוט. רועי אזולאי ינצח על המפגש, שיתנהל בעברית ובערבית.
עשור למותה של אהובה עוזרי
אחד מרגעי השיא המקומיים יוקדש לאהובה עוזרי. המופע "עוד אמשיך לשיר ולנגן" יציין עשור למותה.
אבי בללי יוביל את המחווה, לצד הרכב בן שישה נגנים. חלקם ליוו את עוזרי ונושאים עמם את שפתה המוזיקלית. למופע יצטרפו אפרת גוש, הילה רוח, רות דולורס וייס וגליה חי.
החיבור בין בללי לעוזרי נשמע טבעי למרות המרחק הסגנוני לכאורה. שניהם חיברו בין שורשים מקומיים, רוק, פיוט ומוזיקה מזרחית. המופע יבקש להחזיר לבמה את יצירתה בלי להפוך אותה למוצג מוזיאוני.
שלומי שבן פוגש את מארק אליהו והאחים קדוש
שלומי שבן יגיע לפסטיבל עם הפסנתר ועם הפקה שנוצרה במיוחד לאירוע. שבן ינוע בין שיריו לבין מרחבים חדשים של אלתור וצליל.
מארק אליהו יצטרף אליו עם הקמנצ'ה המזוהה עמו. האחים קדוש יעמידו את העוד בלב המפגש. הם יחברו אליו ג'אז, רוק מתקדם ומוזיקה עכשווית.
זה יהיה המפגש הבימתי הראשון בין שבן לאחים קדוש. השירים המוכרים יקבלו עיבודים חדשים מתוך דיאלוג חי בין הנגנים.
מברי סחרוף ועד פאריד אל־אטרש
ההרכב סאזלנד של גור וולנר ישיק מופע חדש. במרכזו יעמוד הסאז, מכלי המיתר המזוהים עם המוזיקה הטורקית העממית. חמישה נגני סאז יחברו תופים חיים, אלקטרוניקה ועבודת מחשב.
הפרויקט הראשון של ההרכב מצדיע לברי סחרוף, יליד טורקיה. סאזלנד יעניק לשיריו פרשנות חדשה, דרך הצליל והמסורת הטורקיים.
הכוריאוגרפית אורלי פורטל תציג את "פולחן האביב של פאריד אל־אטרש". היצירה נולדה מתוך "אדי אל־רביע", משיריו הקלאסיים של אל־אטרש. פורטל תחבר בין פריחה וקמילה, אהבה, גוף נשי ותחושת הטראב.
העוד חוזר למרכז הבמה
ד"ר וסים עודה יציג את "הדרך לאקסטזה" במתכונת טריו קאמרית. העוד ייפגש עם פסנתר וכלי הקשה, בין מקאם ליצירה מקורית.
פרופ' תייסיר אליאס יגיש רסיטל עוד בשם "תרבות הצליל". לצדו יתארח נגן המנדולינה והמנצח שמואל אלבז. אליאס ישלב יצירות קלאסיות, יצירות מקוריות וקטעי תקאסים.
שרלי סבח יעלה עם שני בניו, אילן דור ויאיר סבח. השלושה יחברו מוזיקה ערבית, פלמנקו, ג'אז, רוק וצלילים מהבלקן. המופע יכלול גם לחנים לשירי אלתרמן, נרודה ולורקה.
הפסנתרן עומרי מור יארח את שלמה בר למפגש אנדלוסי־אלג'יראי. מור ובר יחברו בין ג'אז, שירה, כלי הקשה ומסורת צפון־אפריקאית.
זמרת האופרה נור דרוויש תציג את המופע "הדהוד". היא תשלב שירים מקוריים עם יצירות של אום כולתום ופיירוז. גם פאריד אל־אטרש יקבל מקום בתוכנית.
איתמר דוארי יחשוף במופע בכורה את לחניו המקוריים. החומרים יובילו אל אלבומו הראשון, שנמצא בדרכו החוצה. לצדו ינגנו איתמר בורוכוב, אופיר ויפליך ויענקלה סגל.
מנגינות שניצלו מן השכחה
המופע "חַדֵּשׁ כְּקֶדֶם שִׁירֵינוּ" יחזור אל שירת המפטירים. המסורת צמחה בקהילות יהודי טורקיה והתבססה על לחנים עות'מאניים.
שישה מוזיקאים יציגו פיוטים עלומים ששוחזרו מאוספי תווים עתיקים. חזנים ופייטנים נשאו את התווים במזוודותיהם לאורך מסעות הגירה. כך שרדו מנגינות שאבדו מן הזיכרון הקהילתי.
פרופ' אדוין סרוסי יישא דברי הקדמה. ד"ר יורם ארנון ינהל מוזיקלית וינגן בעוד.
טיפקס תרקיד את מופע הסיום
טיפקס תחתום את הפסטיבל במופע חגיגי באולם שרובר. הלהקה תחבור לתזמורת "החפלה וההורה", הכוללת שמונה נגנים ושלוש זמרות.
על הבמה ייפגשו הורה, חפלה, דיסקו ומימונה. קובי אוז וחברי טיפקס יציגו את להיטי הלהקה בעיבודים מורחבים. המופע יסגור שמונה ימים של נדודים בין תרבויות, שפות ומסורות.
פסטיבל העוד הבינלאומי ירושלים 2026 – מועדים מרכזיים
- 5 בנובמבר: דודו טסה וג'וני גרינווד, תיאטרון ירושלים.
- 6 בנובמבר: טריו וסים עודה, בית הקונפדרציה.
- 7 בנובמבר: פרופ' תייסיר אליאס, בית הקונפדרציה.
- 8 בנובמבר: שרלי סבח; עומרי מור מארח את שלמה בר.
- 9 בנובמבר: נור דרוויש; באביס צרטוס וארטי קטימה; מחווה לאהובה עוזרי.
- 10 בנובמבר: סאזלנד; טריבני; איתמר דוארי.
- 11 בנובמבר: "נוּבָּה חדשה"; שלומי שבן ואורחיו.
- 12 בנובמבר: "חַדֵּשׁ כְּקֶדֶם שִׁירֵינוּ"; אורלי פורטל; טיפקס.

