יום ראשון, אוגוסט 30, 2026

אפרת גוש – לרדוף אחרי השמש

התמכרות והחלמה, מאבק נשי ולידה מחדש מתלכדים באלבום הרביעי של אפרת גוש למסע מצל אל אור

הבוקר משיקה הזמרת והיוצרת אפרת גוש את אלבומה הרביעי לרדוף אחרי השמש.האלבום כולל אחד עשר שירים שאפרת כתבה והלחינה בעצמה. זהו אלבום אישי מאוד שנשען על שנים סוערות של התמודדות. הוא מחבר בין שבר פרטי למציאות ציבורית רועשת.

מסע אישי שהופך להצהרה ציבורית

במרכז האלבום ניצבת יצירת הנושא בת שמונה דקות. זהו מהלך רחב יריעה שמאגד את רעיונותיו המרכזיים. המסע אל השמש מסמל חירות, בחירה ולידה מחדש. הצל שמלווה אותו אינו רק נפשי אלא גם חברתי.

סגירת מעגל מול המראה

את האלבום פותח השיר סוף סוף אושר. זהו שיר של סגירת מעגל והתבוננות מפוכחת לאחור. גוש מחברת בו בין הצעירה שהייתה לאישה שהיא היום. האושר כבר אינו יעד חיצוני אלא הבנה פנימית מתגבשת.

הקליפ לשיר מוסיף שכבה רגשית משמעותית. גוש צופה בקטעי ארכיון מראשית הקריירה שלה. ברגע הסיום מצטרף אליה בנה. החיבור בין עבר להווה נטען במשמעות משפחתית עמוקה.

מהתמכרות להחלמה

לרדוף אחרי השמש נטוע במסע ההתמודדות שלה עם התמכרות. גוש חשפה בעבר את מאבקה בטיפה המרה. כאן ההתמכרות מקבלת ביטוי ישיר ובלתי מתנצל. הווידוי אינו קישוט אלא לב היצירה.

לא ראיתי את זה בא בוחן בדיעבד דפוסי הרס עצמי. כוח גדול חושף פחד מאובדן ושליטה מתפוררת. החזרתיות בו מדגישה את הקרבה לשפת התהום. יש לי הכל כבר נשמע כמו קול מפויס יותר. זהו קול של מי שהורידה שריון ובחרה להישאר.

קול נשי שלא מתנצל

במקביל למאבק האישי מתקיים כאן מהלך נשי ברור. הבא שנוגע בי מת מתייצב חזיתית מול אלימות ופגיעה. הכאב הפרטי מתרחב להצהרה קולקטיבית. לשחק באש מאמץ דימוי של עוצמה יצרית בוערת. זהו שיר על חופש שאינו מתנצל. חברות הכי טובות חודר למורכבות של תלות ונטישה. הוא מציג קשר נשי טעון שנע בין אהבה לשבר.

סערה פרטית, צל ציבורי

לב ים מרחיב את התמונה לאלגוריה של סערה ומסע. הסירה מסמלת לב פצוע שמבקש חוף מבטחים. לחזור כבר הביתה הוא רגע של תפילה ישירה. יש בו כמיהה לשייכות ולהגנה בתוך טלטלה.

שליטה יצירתית מלאה

על ההפקה המוזיקלית עבדה גוש עם אסף מידן ועידו מימון. אסף מידן מלווה את אפרת שנים ארוכות. מימון מגיע מעולמות ההיפ הופ העכשוויים. השילוב יוצר מגוון באלבום בין אינטימיות פסנתרית לביטים טעונים.

לראשונה בקריירה שלה הפיקה גוש בעצמה שני שירים. מדובר ביש לי הכל ובלחזור כבר הביתה. המהלך מעמיק את תחושת הבעלות על הסיפור. כל השירים נכתבו והולחנו על ידה. השליטה האמנותית כאן מלאה וברורה.

לרדוף אחרי השמש הוא אלבום מסע וגם אלבום ניצחון. הוא אינו מוחק את החושך אלא עובר דרכו. מתוך השבר צומחת בריאה מחודשת.
השמש איננה סיסמה אלא יעד פנימי ממשי.

את האלבום תשיק אפרת גוש במופע להקה חגיגי במועדון הבארבי ב 16 ביוני, שם תארח את ריקי גל ואת נונו. לצד השירים החדשים תבצע גם מלהיטיה המוכרים שהפכו לחלק בלתי נפרד מן הפסקול המקומי. אם לשפוט לפי העוצמה והכנות שבאלבום החדש, הבמה תהיה לא רק חגיגה אלא גם המשך ישיר של אותו מסע אל האור.

הכי חדשים

תמיד זה עכשיו: שלום חנוך חוגג שמונים

ביום שלישי הקרוב ימלאו לשלום חנוך שמונים. התקשורת כבר חוגגת עם מצעדים, מחוות, ראיונות ובחירת השירים הגדולים....

ואולי אותה שתיקה: הקאמרי חגג שמונים לשמרית אור

שישי בצהריים, אולם קאמרי 1 מתמלא בקהל שבא לומר תודה. לא בכל יום פוגשים יוצרת שמילותיה מלוות...

המחזה "האשליה" – כשהאקסית מסרבת לצאת מהראש

שנה חלפה מאז שאביגיל עזבה את רז, אך מבחינתו דבר לא הסתיים. הזמן התקדם, אולם הלב נשאר...

שיר לוי שר לאבא וממשיך אל הבארבי

בתחילת חודש יוני נפרד עולם המוזיקה מישי לוי, שהלך לעולמו בגיל 63. אחד הקולות הגדולים בזמר הישראלי...

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך: חנוכה 2026 חושף את הקלפים

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך, וחג החנוכה מתחיל להתחמם כבר בסוף אוגוסט. גם השנה צפוי החג להציע שפע...

חגיגות המאה הגיעו לשכונה: אתניקס ושירה זלוף בפארק מנהטן

חגיגות מאה השנים לבת־ים ממשיכות לנוע בין הבמות, החוף והשכונות. אמש הן הגיעו אל פארק מנהטן השוכן...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא