אלון ברנר משיק את שיר חדש מתוך אלבומו שבדרך – "אוטובוס חצות" – השיר "גנב מנגינות". השיר עוסק בתהליך היצירה, בהשפעות שמגיעות מהסביבה ובגבולות שבין השראה ל"גניבה" אמנותית.
למרות שהמוזיקה איננה עיסוקו העיקרי, ברנר מנהל קריירה מצליחה בייעוץ, דיגיטל ושיווק. את אהבתו למוזיקה הפך למסע אלבומי מלא ומשמעותי.
במקביל, הוא שוחה בעולם הטכנולוגי והתקשורתי, כולל שימוש בבינה מלאכותית להפקת ווידאו קליפ. השימוש ב-AI יוצר חיבור טבעי בין יכולותיו הדיגיטליות לבין היצירה המוזיקלית. על ההפקה המוזיקלית אחראי ליעד ברוידא.
בשיר, הדמות המרכזית – 'גנב המנגינות' – לוקחת קולות ומילים מהסביבה ומעבדת אותם ליצירה אישית. הדימויים הציוריים של שברי כלי, שקיות מתעופפות ואבק מתגלגל יוצרים תחושת זרימה, תנועה וכאוס יצירתי. חזרתיות השורה "הוא כותב, זה קצת עוזר" מציגה את הכתיבה כמנגנון התמודדות – עם רגשות, אי-ודאות פנימית ושאלות מוסריות על שימוש בחומרים קיימים. ניגודים כמו "אביב ושקיעה" ו"אמת ובדיה" מציירים את המתח הרגשי והיצירתי שבו נמצא האמן.
השאלה המרכזית שהשיר מעלה היא עד כמה ניתן "לגנוב" מחומרים קיימים ואיך מייצרים מהם משהו חדש. ברנר עצמו מציין – "צריך להגיד את האמת: גניבה היא חלק משמעותי מכל יצירה. תקראו לזה השראה או רפרנס או סימפול – זה לא משנה. בסוף אנחנו תמיד מנסים לכתוב מחדש את הגיבורים שלנו. ואם הצלחנו להביא את עצמנו, או סתם גנבנו לא מספיק טוב, משהו חדש יוולד."

