שבת, יוני 20, 2026

עד הקצה עם דנה ברגר וברי סחרוף בבארבי

ליל שני השבוע, מועדון הבארבי בנמל יפו התמלא בקהל רב לרגל המופע החגיגי במיוחד של דנה ברגר, שחוגגת 25 שנה לצאת אלבומה השלישי "עד הקצה".

אלבום זה, בהפקתו של עופר מאירי, שראה אור בשנת 2000, נכנס מיד ללב הקונצנזוס הישראלי והפך לקלאסיקה מודרנית עם להיטים כמו "אהבה", "לומדת לעוף", "יש בזה טעם" ושיר הנושא, שהגדירו תקופה שלמה של רוק ישראלי והכתירו את ברגר כאחת היוצרות המרכזיות של התקופה. האלבום זיכה את ברגר בתארים "זמרת השנה" ו"אלבום השנה" בטקס תמוז, וכן ב"רשת ג'" באותה שנה.

דנה ברגר בבארבי. צילום טוני פיין
דנה ברגר בבארבי. צילום טוני פיין

"יש כל כך הרבה שירים שמקבלים משמעות חדשה, בעיקר מאז השבעה באוקטובר. הרבה דברים שקשורים בלב שלנו ובלב השבור שלנו פתאום מקבלים משמעות אחרת," סיפרה ברגר בראיון מוקדם עם טוני פיין, רגע לפני העלייה לבמה.

דנה ברגר בבארבי. צילום טוני פיין
דנה ברגר בבארבי. צילום טוני פיין

הערב נפתח עם שמונה שירים מתוך האלבום עד הקצה, שהוצגו לפי סדר הופעתם המקורי, ובכך יצרו תחושה של מסע מוזיקלי שמחזיר את הקהל אל הרגעים הראשונים של האלבום. בהמשך, ביצעה ברגר גם שירים מאלבומיה הנוספים, היה זה מסע בזמן לאורך יצירתה וההתפתחות המוזיקלית שלה לאורך השנים.

דנה ברגר בבארבי. צילום טוני פיין
דנה ברגר בבארבי. צילום טוני פיין

דנה ברגר עלתה לבמה בליווי להקתה הקבועה – מאור שוורצברג, שני ניקי מיבר, סוף ניקרטין, גבריאל אייסנמן ושלומי מאיה, והובילה מופע מלא באנרגיה, רגש ונוסטלגיה. השירים זכו לביצועים מחודשים, שמכבדים את המקור אך נותנים להם נשימה חדשה.

"הופעות זה החיים, זה הדלק שלי. במפגש החי עם הלהקה, עם הנגנים ועם הקהל, בזמן אמת, קורה כל הקסם והחסד שמוזיקה יודעת לתת לנו," הוסיפה ברגר, והדגישה עד כמה החיבור עם הקהל הוא לב המופע.

דנה ברגר וברי סחרוף בבארבי. צילום טוני פיין
דנה ברגר וברי סחרוף בבארבי. צילום טוני פיין
דנה ברגר וברי סחרוף בבארבי. צילום טוני פיין
דנה ברגר וברי סחרוף בבארבי. צילום טוני פיין

רגע השיא של הערב הגיע כאשר ברי סחרוף עלה לבמה כאורח מיוחד. החיבור בין הקול המחוספס והנוכחות הרוקנרולית של סחרוף לבין ההגשה הרגשית והישירה של ברגר יצר מפגש פסגה בימתי, שבו הרוקנרול פוגש את הפואטיקה והאנרגיה החיה של אחד האלבומים האהובים במוזיקה הישראלית. "ברי קודם כל מביא את עצמו – הוא הנסיך והמלך," סיפרה ברגר, "וברי ניגן באלבום הראשון שלי בגיטרות – זכות גדולה לשחזר את זה כאן על הבמה."

דנה ברגר בבארבי. צילום טוני פיין
דנה ברגר בבארבי. צילום טוני פיין

"אני מקווה שהקהל פשוט יתחבר לעצמו ברגע הזה, בשעתיים שאנחנו פה. שינשום, שירגיש את הלב שלו, וישא איתו הביתה רגע שבו התחבר לעצמו –- זה הכי חשוב," היא הסבירה על הרגעים שהופכים את המופע למיוחד.

לסיום, שיתפה ברגר על תוכניותיה לשנה הקרובה: "אני רוצה להעמיק בלימודים שלי בפסיכותרפיה, להמשיך ליצור מוזיקה חדשה, ולעשות כמה שיותר הופעות," אמרה.

אמש בבארבי הוכיחה דנה ברגר כי גם אחרי 25 שנה, המוזיקה שלה נשארת רלוונטית, נוגעת ואנרגטית, והקהל יצא עם תחושת חיבור חיה ונוכחת – בדיוק כפי שרצתה האמנית.

לחצו לצפייה בגלריית התמונות המלאה Photony

ולרגעים עם דנה בראיון ועל הבמה

וכמה שירים מתוך המופע

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

טוני פיין
טוני פיין
אנטוני "טוני" פָיין היה עורך מוזיקלי, מפיק תוכניות רדיו ושדרן רדיו ישראלי ב"קול ישראל" במשך ארבעים שנה. ערך והפיק תוכניות מוזיקה רבות ברשת ג', ובהמשך מונה לעורך האחראי של התחנה. מ-1978 עד 1995 היה העורך והמפיק של תוכנית הרדיו הפופולרית "חדש, חדיש ומחודש", בהגשת שוש עטרי, מ-2009 החל לערוך ולהגיש תוכנית רדיו יומית לצד עופר נחשון, "באוויר", בה מושמעים שירים ישראלים חדשים ומתארחים אישים שונים באולפן. לאחר מכן ערך פיין את התוכנית, שהגישה רויטל עמית. פרש בשנת 2016 ומאז הוא פעיל במסגרת הבלוג.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא