יום ראשון, אוקטובר 25, 2026

לאה שבת – Keep Moving

הזמרת והיוצרת לאה שבת, משיקה הבוקר לראשונה שיר באנגלית – Keep Moving. השיר נכתב והולחן על ידה והופק מוזיקלית על ידי טל אברמוביץ.

הכול התחיל ברגע קטן ופשוט: הודעה קולית ששלחה לאה לחברה קרובה, עם מנגינה עליזה ואינטואיטיבית שלא הפסיקה להתנגן בראשה. מתוכה נבט השיר, שהפך למסע עמוק של חיבור לשורשים – יהדות, מוזיקת נשמה שחורה, גוספל, זיכרונות אישיים ותחושת קהילה.

שבת מספרת כי בעת כתיבת המילים הבינה שהשיר נושא איתו דיאלוג בין שתי היסטוריות כואבות: סיפורו של העם היהודי לצד סיפורם של בני העם השחור באמריקה – עמים שנשאו כאב, רדיפה ודיכוי אך הצליחו לברוא מתוכם מוזיקה, תפילה וכוח נפשי עצום.

Keep Moving הוא שיר שמדבר על תנועה מתמדת קדימה – נשימה, אמונה, תקווה, והחיפוש אחר טוב פשוט ואנושי. שבת רואה בו תפילה מודרנית, החוצה יבשות ותרבויות.

כך מספרת לאה – "אהבה שלי למוזיקת נשמה שחורה גוספל זאת אני זאת הנשמה שלי. להם יש גוספל בכנסיה לנו יש תפילות בבית כנסת. השיר הוקלט לפני זמן וחיכה לתקופה אחרת שתבוא עלינו פה. החטופים חזרו תודה לאל, נשארו עוד שניים, מתפללים עליהם. שנזכה לעשות הרבה מוזיקה הרבה חיבורים הרבה אהבה."

 

במקביל ליציאת השיר החדש, לאה שבת מתכוננת לאחד האירועים הגדולים בקריירה שלה: מופע חגיגי לציון 40 שנות יצירה, בהיכל התרבות תל אביב, ב-17 בפברואר 2026. על הבמה תופיע עם הלהקה המלאה ותארח אורחים מיוחדים, במפגש של שירים מכל התקופות, סיפורים אישיים ורגש גדול שמסכם ארבעה עשורים של מוזיקה ישראלית אמיתית.

הכי חדשים

מי באמת אשם? פיטר גריימס מגיע לאופרה

מה קורה כאשר חברה שלמה מחליטה שאדם מסוים אשם, גם כשהעובדות מספרות סיפור אחר? האם חשד הופך...

בוי ג'ורג' שולף עוד הפתעה: עופר ניסים מצטרף לחגיגה

נראה שבוי ג'ורג' לא מתכוון להסתפק בנוסטלגיה ללהיטי האייטיז. כוכב הפופ הבריטי, שישוב לישראל בתחילת נובמבר לשתי...

שחר אבן צור ופיטר רוט משחררים את החיות

מי שמכיר את שחר אבן צור מהבמות של מוניקה סקס, יודע היטב שמדובר במוזיקאי שלא נח לרגע....

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

השמש עולה מהסהרה: גיל רון שמע וחיים לרוז משיקים את SHAMS PROJECT

יש משהו מרתק במוזיקאים שבוחרים לעזוב את האולפן הממוזג, את המחשבים ואת הנוחות המוכרת, כדי לחפש השראה...

המוזיקה חוזרת לכיכר החטופים

שוב שרים בכיכר כיכר החטופים בתל אביב כבר ידעה אינספור לילות שבהם המוזיקה הייתה חלק בלתי נפרד מהמתרחש....

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא