שבת, מאי 16, 2026

שרי זק לוי – מרגישה את הסוף

"מרגישה את הסוף" הוא שיר הבכורה של שרי זק לוי, זמרת יוצרת צעירה שמסתמנת כהבטחה בסצנת המוזיקה הישראלית החדשה. שיר שמציב אותה בלב הסצנה של הפופ האינטימי והחכם, ומציג יוצרת שמגיעה בשלה, מדויקת ועמוקה.

זהו שיר שנכנס מתחת לעור – בלדת פופ אישית על שבר, יופי והתבוננות פנימית. שרי כתבה והלחינה, אייל ערב (Eyalo) הפיק מוזיקלית, ואל ההקלטה הצטרף יוגב גלוסמן (יוגי / iogi). התוצאה היא סאונד עכשווי ורגיש, עם קול חם ומודע לעצמו שנע בין פגיעות לשליטה.

במילות השיר ניכרת ההבנה המוקדמת של סוף מתקרב – "אני מרגישה את הסוף הרבה לפני שהוא בא" – כששרי מביטה באהבה רגע לפני התפוררותה. היא אחראית על הזמן, מחשבת את אחרית הימים, אך דווקא המודעות הזו היא שמחדדת את הכאב. השפה הישירה והחוזרת יוצרת תחושת טקס פנימי, ניסיון להיאחז ביופי רגע לפני שהכול נעלם.

כבר כמה שנים שהשם של שרי עובר מפה לאוזן בסצנה התל אביבית. היא גדלה לצד אמנים כמו נונו ועיליי אשדות, שיתפה פעולה עם יהלי סובול, עוזי רמירז, מוניקה סקס ומוטי רודן, וחיברה בין עולמות הפופ, הג'אז והמחול באותה טבעיות שמאפיינת את דור היוצרים החדש.

בוגרת תלמה ילין ובעלת תואר בפילוסופיה בהצטיינות מאוניברסיטת תל אביב, שרי מצליחה לשלב בין אינטלקט ורגש, בין מחשבה למוזיקה. “מרגישה את הסוף” הוא רק תחילתו של סיפור יצירתי שלם – אלבום בכורה שמבקש ללכוד את הרגעים שבהם מחשבה ותחושה נפגשות.

רגע אחרי שהשיר יצא לאוויר העולם, כתבה שרי ברשתות – "שיר ראשון שלי אי פעם – עכשיו בחוץ בכל מקום!!!! חיכיתי לרגע הזה המון זמן ועכשיו זה קורה וזה משמח ומפחיד וטוב. ונורא בא לי שתשימו אוזניות ותקשיבו ❤️‍🔥
חוץ מזה אין לי מה להגיד כרגע, רק שאני מאוד אוהבת את כל האנשים שלקחו חלק – איילו הגאון שהפיק את השיר (ואת כל האלבום שבדרך), אורי, יוגי, גל, אלכס, אניה, אנאי, מיכאל, קמע. בלעדיכם אין את זה."

שרי זק לוי תארח את יהלי סובול בהופעה עם להקה בתאריך 22 בנובמבר במועדון לבונטין 7, תל אביב. כרטיסים זמינים כאן.

הכי חדשים

"ערגה" של תמיר גינץ מהפנטת בעוצמתה הרגשית

כבר בפרזנטציה המקדימה בסטודיו בנווה צדק היה ברור שתמיר גינץ עובד על יצירה אישית מאוד. כמה קטעים...

נעה לוי חוזרת לברודוויי של הג'אז

עדי הזמרת נעה לוי חוזרת לביקור קצר בישראל ומביאה עמה שני ערבי מחווה לקלאסיקות ברודוויי. הפעם היא...

יאיר ניצני החזיר את האשם תמיד

הבוקר נרשמה חגיגה נוסטלגית בחנות הדגל של רשת האוזן השלישית. יאיר ניצני הגיע להשקת מהדורת הוויניל החדשה...

הסטונס חוזרים לכוכבים עם In The Stars

האבנים המתגלגלות שוב מזיזות את המחוגים קדימה. הם משחררים את השיר החדש In The Stars ומדליקים ציפייה...

סול מונק – Sands Don’t Sleep

גרוב שנכנס מתחת לעור הבוקר עלה לאוויר Sands Don’t Sleep, האלבום החדש של Sol Monk. מאחורי השם עומד...

"קינת דוד" בבכורה עם תזמורת הבארוק ירושלים

תזמורת הבארוק ירושלים חותמת את העונה עם מסע מוסיקלי ללונדון של תקופת הבארוק. במרכז הערב תעמוד הבכורה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא